Йотова: България не обясни на Европа позицията си за РСМ

ЕП готви поправки в резолюция насочена срещу София
44
Йотова: България не обясни на Европа позицията си за РСМ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Недопустима поправка готвят евродепутати в резолюция за Република Северна Македония. Поправката е насочена срещу България“, това написа вицепрезидентът Илияна Йотова в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Според нея е безпрецедентно в такъв документ да се съдържа и упрек към настояща държава членка. Тя призова бившите си колеги от Групата на социалистите и демократите в Европарламента да изтеглят поправката.

„Езикът на омразата и провокативните изказвания, както и потъпкването на правата на хората с българско самосъзнание са запазена марка на Република Северна Македония. Готвената поправка потвърждава за пореден път пропуска на българската държава да обясни на европейските си партньори своята позиция за Република Северна Македония“, пише Йотова.

Според  нея добросъседството означава не само изчистване на спорове от миналото, но и поведението в настоящето, както и защита на гражданите с българско самосъзнание.

„Конкретен пример от последните дни е скандалът с представителя на Скопие на музикалния конкурс "Евровизия" заради българската му идентичност и симпатия към нашата страна“, посочва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Негативните неща в Македония идват от опозицията. Така че няма какво да им кажем.Певеца на Македония за Евровизия е избран и финансиран от управляващите в Македония,как може тогава да искаме отговорност от тях. Всичко е само предизборен популизъм.Властите на Македония не казват нищо негативно.Единственото от тях съм ,чувал че са разочаровани от ветото от техните братя,от ГЕРБ И ВМРО.Но език на омраза единствено и само от определени лица от опозицията им,която се възползват от нашето вето.
11
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква позиция? Искате македонците да си изгорят историята и да се признаят за българска провинция, това не е никаква позиция, а империалистична политика. Не всички хора на Балканите искат да са българи, не сте идеална държава, че всички да искат да са като вас. Погледнете се само, управлява ви несменяема Тиква фашист, като през феодализма. Кой иска такава криворазбрана култура и цивилизация?
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените *** са раздвоени: да пишат ли, че червените? са виновни и да се опитват да клепат партии, които не са червени, само и само да не са БСП във фокуса, или да омаловажават "инцидента" който червените на Станишев, Нинова, Радев и Агент Гоце сътвориха?Труден избор.
9
3
 
17
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Излез и я обясни ти *** пиги, нали си говорителка, или кажи на шефа си да го направи !
8
6
 
3
 
! Отговори
Разликата преди 3 години
Нищо не могат да им кажат за певеца от Македония за евровизия,понеже срещу него се изказват граждани ,а не официални служители. Другото нещо,което се случва е певеца е избран от управляващите на Македония,т. е. каква омраза има при управляващите в Македония.Кигатомофициалнимлица на управляващите на Македония кажат нещо негативно тогава е проблем.Негативните неща от там идват от опозицията и техните медии.Какво можем да обясним в Европа.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противна и затлъстяла стринка!
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То Шкембето и Баце решиха да се правят на велики блкански политичари, па сега некой друг им виновен, кой подписа договора през 2017, кой ги подкрепи за членство в НАТО, па сега това било, онова било
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двамата най-големи нищоправци в държавата освен да намират кусури на другите никаква друга работа не са свършили.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти нали си вицепрезидент *** госпожо, говори с фигуранта и обяснявайте на Европа.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква солидарност в ЕС- даже напротив всеки гледа да прецака другия и да го предреди и да се докара. И с ваксините е така и за двойните стандарти и за шенгенските измами... Няма да ни подкрепят за Македония, но не мисля, че ние ще подкрепим румънците за Молдова или Поляците за Белорусия. Не е до обясняване- нещата са ясни, а е до двойни стандарти и расизъм в източна посока и крайно безразличие и досада.
2
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите подписаха договора с макетата и сега ще се оправдаят, че големия началник им е наредил какво е в "наш интерес", няма такива предатели като комунистите от герб наред с червените през 1944г. клекнали пред Коминтерна.
1
9
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ако ВМРО не бяха вдигнали пушилка тая нямаше да гъкне (дори когато Нинова има сметки за разчистване със Станишев).