Захариева възмутена от българите, които са предавали страната си

Разследването се води от няколко месеца, посочи тя
28 мар 2021 19:55, Красимир Ангелов
463
Захариева възмутена от българите, които са предавали страната си
Снимка: БГНЕС

"Възмутена съм от поведението на българите, които са предавали страната си. Ние няма да правим компромис с националната ни сигурност", заяви вицепремиерът и външен министър  Екатерина Захариева в интервю за Нова телевизия.

"Разследването на службите се води от няколко месеца. Защитата на националния интерес и опазването на нашите държавни тайни е приоритет за нас", категорична бе тя по повод  разкриването на мрежата за нерегламентирано събиране на информация в полза на Москва, действала на територията на България.

Още по темата
Захариева призна, че тепърва ще бъде направен анализ за типа на информацията, която е била изнасяна.

"Осем са вече руските дипломати, които са обявени за persona non grata. Това не е приятно, но друг изход няма. Всеки следващ също ще бъде обявен за такъв, ако не спазва правилата", закани се външният ни министър.

Екатерина Захариева коментира и поредният скандал с Република Северна Македония, този път по повод спрените книги в събота от страна от македонските граничните власти. "Мисля, че вече започват да се преминават всички граници. Все още чакаме реакцията на Северна Македония. Ние много пъти сме им казвали, че нещата няма да се случат по този начин. Те трябва да спрат кампанията си срещу България", каза Захариева.

Вицепремиерът подчерта, че "България никога и по никакъв начин не е искала промяна на съществуващите граници.

"Границите са такива, каквито са. Призовавам всички, които са подложени на тормоз, дискриминация и други проблеми в Република Северна Македония веднага да ни информират. Няма да оставим нито един сигнал без отговор", закани се тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
6
 
6
 
! Отговори
Н.М. преди 3 години
Твърдя, че живеем в страна, член на ЕС, която се управлява от стройна мафиотска организация. Тя не обича да се говори за нея и умишлено създава митове и легенди за съществуването си. Тази престъпна структура има конкретни цели - завземане на политическата власт, ограбване на национални и европейски фондове и осъществяване на всевъзможни форми на рекет и страх върху гражданите, както и превръщането на генерираните чрез престъпления финанси в средство за продължаване на престъпно политическо управление! Това твърдя отдавна, отчитайки достатъчно индикатори, които разкриват точно т
271
1
 
5
 
! Отговори
до 305 преди 3 години
В Президенството е Иванка Иванова-съветник на Радев.Тя е ученичка на Сорос и от 2004г. до юни 2020г. е Директор на Отворено общество От юли става съветник на Радев. Иванова питайте за Сорос!Иванова е била в основата или съучаствала "във всички со.ро.со.идни становища в подкрепа на д.жен.дър-идеологията, войната с Българската православна църква, фабрикуването на "македонско" малцинство в България и всичко останало по Сорос. Иванова ли е Иванов ли е не знам. Повече прилича на Иванов
270
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така наречената ни братушка постоянно ни забива нож в гърба, а после защо НАТО провежда военни учения.-----Комунистът Бойко Борисов е този, който иска платноходки в Черно море и бяга от участие в ученията на НАТО
269
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СпецаЯ обясни какво точно правят тия, дето се "продават"?Нещо конкретно имаш ли?
268
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АСАН и АЙШЕТОА ти виждал ли си какво е състоянието на улиците в римските квартали?Вие се оплаквате, че по тротоарите ви имало счупени плочки, че имало дупки по асфалта и затова да не ви вдигат данъците.Като им се присмивате на римляните, защо не кажете те за какво да плащат? Или така е по-лесно, щото сте "отгоре"?
267
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И българите са възмутени от лакейското поведение на Бойко и сие, както и от цитираната калинка. Хунтата продаде държавата, а тръгнала дали дири сметка на някакви измислени шпиони.
266
5
 
7
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Я да видим колко българи се продават на Сорос и се финансират от него?Я най-много са в правителството!Жалка картинка сме - продаваме се във всички посоки.
265
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая като я видя веднага ми е пред очите Изровения бряг , Безумна бетонада , Безвъзвратно Унижтожена Природа !
264
0
 
5
 
! Отговори
До Активист на БСП преди 3 години
Може ли да попитате г-жа Нинова дали иска PCR тестове за хотела "Мираджио Термал Спа Ризорт"Благодаря предварително. :)
263
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 293"А в България е пълно с русофили, евро-атлантици и мюсюлмани които са готови да предадат родината си за едно потупване по рамото от Русия, САЩ и Турция"Добре, нека приемем, че е така, и даже няма да се концентрираме върху това защо.Нека си зададем въпроса, защо няма достатъчно български родолюбци, които да поемат към път на независима България? Дори да е условно, защото сме малка страна. Къде ни е желанието България да просперира заради самата себе си?
262
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайски военни, промъкнали се на самолета-шпионин на САЩ, са били приятно изненадани, като са открили, че всичката секретна апаратура, намираща се на самолета, била произведена в Китай.
261
3
 
1
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Хотели, ресторанти,подпорни стени....
260
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама да изрови и съсипе брега ,за да си строи хотел хич не е възмутена .това е по-лошо от предателство ,това е трайно,безвъзвратно унищожение на българската природа.
259
0
 
1
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
И понеже, като гледам, повечето съучастници са в предизборна треска, да кажа още нещо по този повод.Не твърдя, че за всичко вина има само Баце - Той е един от Тях - така както Тодор Живков не беше и не трябваше да бъде изкупителната жертва.Считам, че сте ме разбрали.
258
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в разговор двама военни до 20 минути не намерят общ познат, значи един от тях е шпионин.
257
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той едно време и поп крьстю предаде Левски ама това е друга тема или е едно и сьщинско!
256
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 290Пародията на българския "мъж" е, че само на приказки е такъв, но като отиде в Европа и се оглежда като в обран бостан.Виждал съм ви по летищата, в Западните магазини, администрации, хотели, и пр: не смеете да шукнете.Иначе много ги разбирате "европейците" и голямо "превъзходство" ви тресе.
255
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През Втората Световна война САЩ разбиват кодовете на японците и успяват да разшифроват японската комуникация. Оказва се обаче, че не могат да намерят достатъчно преводачи защото няма японци които да са съгласни да предадат страната си, а малко американци знаят японски. А в България е пълно с русофили, евро-атлантици и мюсюлмани които са готови да предадат родината си за едно потупване по рамото от Русия, САЩ и Турция.
254
2
 
2
 
! Отговори
до 289 преди 3 години
Това го пускате цял ден в полето за коментари във всяка статия тук по няколко пъти.Още сутринта ви написах, че се бъркате -БСП искат промяна на данъците. Нищо, че по тяхно време въведоха плосък данък, сега не го искали защото си бил изиграл ролята. Сега искат да го сменят с прогресивен данък. Ноа вие пускате под статите съдържание копирано и за секунди изчезвате. Не ви интересува истината. Бързате да насаждате объркване предизборно. Десиславоо, ако си ти да ти се счупи маникюра от лъжите! ! !
253
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНАНИЕВ и БОРИСОВВиждам, големи приказки, но нищо конкретно. Между другото, искате да има обслужване, услуги и ред, но не искате да плащате за такива?Или може би не искате да има нито качествени услуги, нито ред?