Препоръка: Новото правителството да се ваксинира публично

Така щели да се ускорят темповете на имунизацията
71
Препоръка: Новото правителството да се ваксинира публично
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бъдещото правителство трябва публично да се ваксинира срещу COVID-19, за да се ускорят темповете на имунизация в България. Това е най-важното, което трябва да направят лицата на новата власт – премиерът и министрите, заяви здравният икономист Аркади Шарков в предаването "Бизнес старт"  на Bloomberg TV.

"Публичните ваксинации на политическите фигури трябва са част от кампанията по ваксинация. По отношение на предишното правителство, отварянето на зелените коридори беше едно от най-добрите му решения. След като първите приоритетни групи не желаеха да се ваксинират, в момента много пенсионери, лекари са заявили, че искат да бъдат ваксинирани", посочи той.

Още по темата
От думите му стана ясно, че към момента има около 500 хил. поставени дози от всички ваксини, докато ваксинираните лица и с двете дози са около 100 хил. в цяла България.

По отношение на недоверието към ваксината на АстраЗенека, здравният икономист заяви, че темата за ваксините е започнала да се политизира все повече.

"Докато няма официална позиция от Европейската агенция по лекарствата, всяко изявление не би следвало да бъде възприемано като официално. В момента се наблюдава и един вид търговска война между различните производители на ваксини".

"Хубавата част е, че все повече ваксини започват да се одобряват, което дава възможност за алтернативи", добави Аркади Шарков.

"Първата стъпка винаги трябва да бъде свързана с предпазливостта и опазването на човешкия живот. На база това се правят различни анализи, чрез които може да се изчисли кое е по-големият риск: това човек да се разболее от вируса или да получи тромбози. В момента има по-голяма вероятност от заразяване. Не трябва да забравяме, че всеки един медикамент крие своите рискове“, каза той.

"Бъдещето правителство трябва да вземат предвид какво искат представителите на фармацевтичните компании. Една непопулярна реформа, която може да бъде въведена от новото правителство, е намаляването на ДДС на лекарствата", заяви здравният икономист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Кон преди 3 години
Като ни намалява населението, не е ли по-важно, ако си на акъла на съветниците, новото правителство да се *** един-друг публично?
57
1
 
9
 
! Отговори
Коритаров препоръча преди 3 години
Новото правителството да се ваксинира публично!ЧАКАМ ГИ с нетърпение...часът и мястото са известни/Орландовци-12.00ч./
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ангел небесен да слезе да се ваксинира публично, пак не приемам тази отрова.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, задължително! С Астра Зенека по няколко пъти! И задължително в ефир по телевизията на бъдещия премиер, и с публика на живо! Може и балет Магаданс да се облекат като мед. сестри и те да ваксинират, танцувайки под звуците на песни изпълнени от бъдещите депутати и министри! Така ще се повиши популярността на ваксините и всички гласували за недоразумението ще се наредят да се боцнат! Чудесна идея!
54
4
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Старото правителство също има достатъчно време да се ваксинира публично, не знам защо се свенят да го направят? Дебелакът от Банки да не го е страх от тромбоза?
53
3
 
7
 
! Отговори
Глупав Кламер преди 3 години
Чакай , чакай , чакай ... тоя пуек какво уска да каже !? Че ако ще милиони българи да измрат след боц боц докато няма ОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ от ЕС комисията по лекарствата или СЗО ,че човек е отишъл при Св.Петър в следствуе на боц-а ще продължава геноцида !? 0_о Овцете спят ли спят , спете овце така живота минава най-добре !!!
52
3
 
6
 
! Отговори
Чекмеджисов преди 3 години
Едно кафе от евтиното моля!Туй дето го возим с бус за кренвирши.Ама само за опозицията - аз няма да се боцкам.
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Препоръка: Новото правителството да се ваксинира публичноТака щели да се ускорят темповете на имунизацията"Този сериозно ли си вярва, че ще отида да се ваксинирам ако някой мазен политик да се ваксинира пред камерите?
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази глупава снимка с кривата игла докога ще я използвате? Нямате ли други?
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гробарите вече нямат думата, така че да си стоят в *** и да си чакат тихо присъдата
48
1
 
5
 
! Отговори
ммм преди 3 години
В информационния портал пише поставени дози, а не ваксинирани. Тези, които са с Астра зенека ще им правят втора след около месец, ако отидат. Няма 500 хиляди ваксинирани в Бг, а колко от тях са имунизирани никой не знае, дори производителите на препаратите за ваксинация.
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо Бойко идьото не се ваксинира публично с двете си малки ***?
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Басси, тая астра зенека стана като проклятие. Пази Боже! За всеки случай забраних на моите родители да се бодат с нея.
45
1
 
5
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Акарди шарка да го ваксинират с кожената пипетка. В нея да сложат и хелче.
44
1
 
22
 
! Отговори
1 преди 3 години
другари гербери,защо тази препоръка не я отправихте ,към бившето правителство на слънцето и останалите му "експерти"
43
0
 
13
 
! Отговори
от 42 преди 3 години
Същото се отнася и за САЩ .Имаш вариант да си им приятел, ако спазваш условието, враговете на моя приятел са мои врагове.Ако не го спазваш тогава си слуга които трябва да прави това което господаря казва , няма мърдане.Те могат да решат кога не си им потребен , ти нямаш думата.
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, изпълнихте ми мокрия сън, Корни и Фигуранта ако може със Спутник.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се ваксинират с ваксината на Астра Зенека ,че е по-ефтина.
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Препоръка: Новото правителството да се ваксинира публично-------------А, старото правителство дето вкара АстраБозатъ?, дето струвала колкото едно кафенце от 4лв, те не трябват ли също да съ боцнът Публично с Бозатъ??????Или те вече са съ боцнали с друга, дето струва колкото едно малко марково уиски?!?
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако наистина са ваксинирани 500 000 е добре.Но трябва да се има предвид ,колко от ваксинираните са се разболяли, защото има припокриване.По време на епидемия,много.от заразените без симптоми се ваксинираха.