Тома Биков: За Борисов не е самоцел да е министър-председател

Кой ще бъде премиер ще се обсъди с политическите партии
8 апр 2021 09:43, Петя Славова
79
Тома Биков: За Борисов не е самоцел да е министър-председател
Снимка: БГНЕС

Кой ще бъде премиер ще бъде обсъдено с останалите политически партии. За Борисов не е самоцел да бъде министър-председател. Нормално е лидерът на спечелилата партия да бъде премиер, но в момента не се намираме в нормална ситуация. Това заяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

По думите му ГЕРБ има готовност да предложи структура и състав на правителство, както и дългосрочна програма за управление.

Още по темата

"Предстои да се реши кой ще бъде в преговорния екип. Имаме готовност за правителство с политици, но и с неполитически лица. Не на всяка цена искаме да бъде в управлението. Със сигурност ни трябват поне 121 депутати. Готови сме да проведем разговори с всички, да се съобразим с част от техните предложения", коментира Тома Биков.

Според него дали ГЕРБ ще управлява зависи от останалите политически сили.

"Това, че една партия няма да може да управлява, не прави победата ѝ по-малка. Ние сме готови да бъдем и в ролята на опозиция. Не виждам да има разговори в момента, преговори, няма дори спекулация за евентуален министър-председател, очевидно е, че таза тежест ще падне върху партията на Трифонов", каза още Тома Биков.

Той бе категоричен, че няма да има служебно правителство и призова президентът Румен Радев да събере първите три политически сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време Биков за пореден път да се извърти натам накъдето ду ха вятъра. Да си избере нов лидер, който да обслужва орално през кариерата му.
26
0
 
11
 
! Отговори
Тома Бикова преди 3 години
За господин Борисов не е самоцел да е министър-председател. Това е мое лично мнение, подкрепено от господин Борисов.
25
0
 
13
 
! Отговори
иван преди 3 години
не не е . идея фикс е , ако ме разбирате Тома....
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, има си процедура. Всичко по реда си. Няма да правим отново на биби работите.
23
1
 
15
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 години
Те Герб не са спечелили изборите ,фалшифицираха ги.Кой гласува за тях освен некадърно корумпираната им администрация и гетата с купен вот?До последно се бориха да няма видеонаблюдение.Защо?
22
9
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Герб не съставя правителство. Слави не иска. Третия не може. Идва служебно такова. Олигарсите сте си имат министри, всеки с неговите интереси. Спомнете си Божков-там сте помагаме. Очернят герб. Ново олиргахично след това за 1-1,5 години, протести и герб се връща. Но народа ще го гризка. Помнете какво сам написал.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави да си влиза вьв задьлженията и да започва да преговаря за сьставяне на нов кабинет с - мая , бсп , и христо
20
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
напротив цел му е да бъде т живков 35 години сега ще седи в залата и ехидноще се хили как други ще оправят бакии=те му при под 50 процента изб активностс 800 000 гласове какво е спечелил купените гласове затова всички се бяха събралив 25 мир люлин и филиповци защото тука са де=би=лите
19
0
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Тома Бикофф,кречаталото на Боко,малко да поспре с...изявите.Имат една седмица,да си сформират предложението за ное кабинет,кат...първа сила.Това явно няма да...мине и до там.Бившият вече премиер...свива знаменцата и си сяда на стола в парламента,като другите негови...подопечни.Какво ще решат...следващите по списъка,едва ли ще питат чекмеджан Боко и...кречеталото.
18
3
 
13
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
Няма област и действие,в което ГЕРБ да не са я провалили,няма някакви суми отпуснати по програма и те да не са ги откраднали.Няма нещо,с което са се захванали ГЕРБ и да не са се провалили.Техният девиз е една фраза ,която била казана от мадам Помпадур,"След нас и потоп"Искаха победа,ето имат я.Е,не можаха техните патерици да влезнат и сега за това е плача.Който в момента влезне в сговор с ГЕРБ,автоматично се превръща в политически труп.Това всичко го осъзнават.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господ ги наказа задето не направиха референдума на Слави, сега парламента щеше да е 80 човека и тия да имат 40 депутатника. Сами си набиха макарите на Слави в алчните гърла.
16
1
 
9
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
"За Борисов не е самоцел да бъде министър-председател.".Напълно съм съгласен. Многократно е повтаряно. По поведението на Вожда съдя, че самоцел е да е не само Пръв Партиен ръководител, но и да задмине духовния си баща Тошо Правешки като върне Търновската конституция и изберем Вождът за пожизнен Цар на всички българи.
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дето плюят Борисов по форумите накрая тайничко си гласуват за него. Лицемери.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиер трябва да е Краси РадковТъй хем ще е ново лице, хем леееко ще напомня за една тиква
13
8
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Вие все си плюете Борисов, ама накрая все него си избирате... Лицемерно племе сте българите !Те не са българи, а Татарлъ, ако незнеш Българите избягаха на Запад!
12
3
 
16
 
! Отговори
pich преди 3 години
Страх ги тресе от евентуално служено правителство и нови избори. Въртят, сучат, само да няма нови избори. Защото ако не са организирани от тях с цялата държавна машина - няма да минат и 10%.
11
4
 
9
 
! Отговори
Вяра преди 3 години
Баце нее желязо а комунист Хубаво е да се прегърне с комунистите защото са от едно котило А ти бикче забравили че доскоро имаше еди Яни който толкова прелича на теб че можеш да го уредиш някакъв 3 разряден артист като теб
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото бяха готови да подадат оставка, толкова са готови да свалят Боко от прожекторите. На думи.
9
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие все си плюете Борисов, ама накрая все него си избирате... Лицемерно племе сте българите !
8
3
 
13
 
! Отговори
Апокалипто преди 3 години
На народа му писна от надменни,крадливи и лъжливи църв.ли!Стават милионери за по 1 мандат,крадат като невидели!От тук нататък ще е така,ще ви сменяме ако трябва всяка година докато се намери някой честен и с морал да работи за България.Браво на българите че излязоха и забиха мощен шут на старите ***,така се прави.