Зад Нинова застанаха над 200 шефове на местни структури на БСП

Те са против нейната оставката, подкрепят политиките
82
Зад Нинова застанаха над 200 шефове на местни структури на БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В събота и неделя, по инициатива на председателя на БСП Корнелия Нинова и Националния предизборен щаб, се проведоха разговори с над 200 общински и областни председатели на партията от цялата страна. Целта на срещите бе изслушване на мнението на структурите за необходимите действия оттук нататък, както във вътрешнопартиен план, така и по отношение поведението на парламентарната група при формиране на правителство, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Още по темата

На срещите бяха обсъдени причините за загубата на изборите и отговорността за тях. Всички позиции на над 200 организации са, че председателят на БСП не трябва да подава оставка и че подкрепят водената политика. Единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е внесло искане за оставка и то с уговорката, че това искане не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в лично качество, а не като партийна позиция, е поставил и председателят на БСП-Якоруда.

Общинските и областни председатели призовават говорителите, които изразяват лични мнения в медиите, да го правят на партийни форуми и да не вредят на партията в този ключов за нея и за държавата момент. Организациите не считат, че в момента трябва да се свиква Конгрес. Направен е критичен анализ за причините за загубата и грешките както на национално, така и на местно ниво.

Изразено е мнение по отношение поведението на парламентарната група - при предложение от „Има такъв народ“ на правителство, както и при евентуално получаване на трети мандат от БСП. Мнозинството партийни структури считат, че предсрочни избори сега няма да са полезни за страната и не биха дали възможност за трайно разграждане на модела на управление.

Корнелия Нинова ще запознае Националния съвет с позициите на структурите в страната. Тя се обърна към тях с думите: „Благодаря, че сме заедно, за да чуя вашето мнение и мнението на членовете, които представлявате преди да вземем важни решения по ключови за БСП и за България въпроси. Благодаря за труда ви по време на кампанията. Радвам се като виждам, че няма униние в партията. Претърпяхме загуба, ще поправим грешките и продължаваме. Знам, че сега предстоят анализи по места. Не допускайте напрежение и конфликти. Затворете противоречията. Следващите месеци са важни за нас и за България. В тази несигурна и непредсказуема обстановка, ние трябва да стоим стабилно, да решаваме разумно и хладнокръвно“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
4
 
! Отговори
До анонимни преди 3 години
АКО ЧАКАТ НИНОВА С КРАКАТА НАПРЕДЩЕ ЩЕ ИМА МНОГО ДА ЧАКАТ. ДО ТОГАВА ГЕРГО СТАНИША И СИЕ НЯМА ДА ГИ ИМА. НИНОВА ЩЕ ВДИГНЕ ПАРТИЯТА. А ЛЕШОЯДИТЕ ЩЕ Я ФАЛИРАТ.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова,трябва да хлопне вратата и даизтрие надпис бсп.Затова я препират попет пъти на ден. ...Станишев ли въведецърковния данък за държавата?Онова овчаровото,каза,че такса мощност ще остане,щото щели другитеда плащат повече,а и ни натресе накраварските централи да сме робидо припадък.И т.н. ...Та бесепето еедин миризлив отенък,заедно с импексова.
20
2
 
6
 
! Отговори
бай Драган преди 3 години
До АнонимеНДПС има с 4 депутата повече от предишния парламент. А за ДПС са гласували 100 хиляди по-малко от предишните избори. Т.е. не е имало мобилизация.Нали се сещаш, че ако Слави се откаже от мандата, тези дето са гласували за него ще се разочароват и на следващите избори няма да гласуват.А ДПС ще се мобилизира.При повторно избори тази година ДПС вкарва 50+ депутати.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм против оставката на Техноимпекса. Само тя може да унищожи БСП напълно.
18
4
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НИНОВА КАЗА, ЧЕ САМО С КРАКАТА НАПРЕД ЩЕ Я ИЗКАРАТ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ ПОСТ НА БСП!!!И ПОВТАРЯШЕ : КРЪВ ПОВРЪЩАМ, ВЛАСТ НЕ ВРЪЩАМ! КРЪВ ПОВРЪЩАМ, ВЛАСТ НЕ ВРЪЩАМ!
17
6
 
13
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Какво се случва в България в момента?
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герговчетата отвърщат на удара и поне засега опита е неуспешен.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КакРобуваш на остарели догми - някогашните ни баби които гласуваха за БСП "по навик", за съжаление отдавна ги няма! Днес всъщност, пенсионери са тези, които доведоха демокрацията преди 30 години и тогава гласуваха за СДС...За кого ще гласуват днешните млади не знам, защото те не знаят нищо за БСП и СДС, нито за това какво е било преди 1989г., но със сигурност не са доволни от това което се случва в България в момента
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко са 12244567889
12
3
 
8
 
! Отговори
Браво. преди 3 години
Обикновенните комунисти по места подържат Нинова в борбата и срещу образованите и богати от София.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** влачи, кокала на пуска
10
4
 
5
 
! Отговори
Как преди 3 години
Винаги съм се чудил дали БСП успява да привлече млади хора да гласуват за тях? Или резултатите им зависят само от възрастните, които милеят Социализмът да се върне?
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова няма вина, просто избирателите със социал - демократически възгледи си имат лимит, който няма как да надскочат... Което е жалко, тъй като с умерената си политика, насочена към по-бедните, социал - демократите винаги са били един от стълбовете на демократичното общество!Историците знаят, че социал - демократите са последната бариера пред Хитлер в Германия, и едва след нейното рухване той овладява цялата власт...Нали не мислите че със Станишев и Гергов БСП щеше да вземе повече гласове?
8
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
СЛУЧВА СЕ НАЙ-ДОБРОТО ЗА БЪЛГАРИЯ!!ГЕРБ СРИВ НАДОЛУ В БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ ПРИ НОВИ ИЗБОРИ ТАЗИ ГОДИНА ЩОТО ЩЕ ВЛЯЗАТ МАЛКИТЕ ПАРТИИ НА КОИТО ГЕРБ СИ РАЗПРЕДЕЛИ ГЛАСОВЕТЕ КАТО ВОДЕЩА ПАРТИЯ!БСП НАДОЛУ И ТЯ ЩОТО МНОГО ГЛАСОВЕ ЗА БСП НЕ СА ЗА БСП А ДА СЕ МАХНЕ ГЕРБ И НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА 3-ТИТЕ А ЗА ВТОРИТЕ СЛЕД ГЕРБ!И ПО-МАЛКО ДЕПУТАТСКИ ЗА ДПС ОТНОВО ЗАРАДИ ВЛИЗАНЕ НА МАЛКИТЕ ПАРТИИ!----------------------------СЛАВИ НАПРАВО ГИ СЪСИПА И ГЕРБ И БСП И ДПС!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един Стойчо се опита да я уязви сутринта по тв, както всеки път като заговори за БСП, но П. Симеонов каза няколко пъти, че ковид е причината 100000 да не гласуват за тях.
6
7
 
17
 
! Отговори
gio преди 3 години
БСП умря. На следващите избори след 6 месеца на 10% ще се радват
5
5
 
17
 
! Отговори
аз преди 3 години
Още едно доказателство че БСП умира. След такова падение толкова голяма подкрепа ознчава само едно - на тая партия не и се занимава вече
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех, да си намерят избиратели. Тази партия вече няма принципи.
3
0
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БРАВО БРАВО БРАВО :DМНОГО ДОБРА НОВИНА ЗА БЪЛГАРИЯ! :D