Адв. Хаджигенов: Мълчанието на Слави Трифонов е нетипично за политик

Ще работим трудно в "Изправи се! Мутри вън", смята юристът
Обновена: 14 апр 2021 13:39 | 14 апр 2021 13:33, Красимир Ангелов
278

Изказване на съпредседателя на "Изправи се! Мутри вън" адв. Николай Хаджигенов, че не се страхува да заеме министерски пост и че е готов на разговори с останалите партии за подкрепа в новия парламент, разбуниха духовете в обединението.

"Позицията ми е от няколко месеца. Нима има друг начин?! Ако искаме да направим нещо, а не да излъжем избирателите си - нещото е не коалиция, не брак, а приключване на режима Борисов, промяна в съдебната власт и правосъдието. Не е срамно да се каже, срамно е да го направиш тихомълком", заяви депутатът от 45-ото НС в студиото на "България сутрин".

Още по темата

И отбеляза, че няма да бъде политик в общоприетия смисъл на думата. На мнение е, че не е бил разбран правилно от партньорите си в обединението "Изправи се! Мутри вън" и затова се е стигнало до реплики от страна на Мая Манолова.

"Работихме заедно до изборите. Очевидно сега ще работим трудно. Демокрацията е труден, скучен и бавен процес, в който различни становища трябва да се обединят в едно. Формацията очевидно има две части -  "Изправи се!" и "Мутри вън", и очевидно аз представлявам втората част", обясни адв. Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.

"Продължавам да не разбирам как е възможно да кажеш: Единственото нещо, което правим в политиката, е само с тези две формации. Вчера взехме решение първият ден на новото Народно събрание да е в сградата на Народното събрание, а не в Партийния дом. Това се случи с гласовете на БСП и ДПС, единствено ГЕРБ гласува против. Трябва да обединим всички сили, останалото са приказки в предизборна кампания. Отказвам да лъжа избирателите", настоя юристът.

Адв. Хаджигенов посочи, че не вижда смисъл от коалиции, а е нужно да има подкрепа. Според него "Има такъв народ" ще направи правителство и всичко останало е въпрос на подкрепа. Мълчанието на Слави Трифонов юристът определи като нетипично за политик. По думите му Татяна Дончева е великолепна възможност за председател на парламента.

"Бизнесът е умрял и има нужда от помощ. В Италия всички политици загърбиха различията си в името на това страната да се справи с кризата. Обединиха се в една обща цел. Това се опитваме да направим и ние - настоящето на България, за да има бъдеще", подчерта адв. Хаджигенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той още не знае явно с кого е влязъл в коалиция - нов бардак със стари к....ви е положението. Мая и Татяна са за психодиспансер, вместо това - ей ги на кукдкудякат в парламента. Трябват нови избори, на които тия да са под чертата и да гледат жално. Или ще им гледаме разпадането и как ще се продават на тоя и на оня за кеш и позиции.
11
8
 
2
 
! Отговори
68471 преди 3 години
Мълчанието на Трифонов е признак за политическа зрелост. Неспокйната бъбривост на Хаджигенов показва, че той още не е осъзнал певрръщането си в политик. Неласкавите цоенки за коалицията, към която се числи издава онзи подличък манталитет на изградения ***.
10
3
 
16
 
! Отговори
За 10 преди 3 години
А диктатура не щеш ли?А българския народ ти пита ли го какво мисли по въпроса?Хората навремето избраха Радев само за да не е човек на ГЕРБ.а го избраха точно защото Радев няма никаква реална власт по конституция.Нищо че същия я нарушава през ден.
9
1
 
15
 
! Отговори
AutoQ преди 3 години
Че вие виждали ли сте го да разсъждава без да чете аутокю-то? Има опити, но нещата са майка плаче. Та какво очаквате да ви каже всички вие, които недоумявате мълчанието му. Изглежда тежък, но всъщност няма какво да каже, освен тенкю пипл, нали ви го каза. :)
8
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова конституция и президента ще ги назначава и уволнява веднага щом не вършат работа както беше при Живков. Сега с тия коалиции за 4 години не може да пипнат депутат и премиер и той забогатява, а държавата затъва. И щом 2 пъти се провали отива на нивата а не както Борисов 4 некадърен и пак става премиер.
7
3
 
33
 
! Отговори
София преди 3 години
Цяло лято протести, простотия и накрая адвокатчето и МаяМа в парламента.Понякога си мисля, че наистина си заслужаваме положението, в което се намира държавата.
6
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лаурел и Харди също само мълчат в немите филми. Боко и Слави също ще мълчат и само ще се млатят по тиквите.
5
0
 
14
 
! Отговори
ИТН преди 3 години
мълчанието на СГАФЧО Е ОГЛУШИТЕЛНО, мисли кой да бъде включев правителството на ИНаТ и дали ако се отиде на следващи избори няма да настъпи мотиката и да остави на Нинова втората позиция и тогава за него това ще бъде краят без да е имал начало
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче избирателите му вярват на цирка с боледуването му от КОВИД.
3
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вкарайте борисов и гешев в затвора и ще освободите държавата
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе човеко , имаш си хубава професия, изкарваш добри пари за какъв дявол ти трябва тази политическа ***?
1
2
 
8
 
! Отговори
Колио преди 3 години
Мравун ще ви опраи,влажен поглед ли има или така ми се струва?