Официално! Кандидатурата на ГЕРБ за премиер е Даниел Митов

Новината съобщи лидерът на партията Бойко Борисов
Обновена: 14 апр 2021 20:36 | 14 апр 2021 18:51, Камелия Цветанова
609
Официално! Кандидатурата на ГЕРБ за премиер е Даниел Митов
Снимка: МВнР

Кандидатът на ГЕРБ за премиер е Даниел Митов, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов. Митов е бивш министър на външните работи в кабинета „Борисов 2“. Политическата си кариера започва от ДСБ. Той беше и заместник- председател на партията. От 2012 г. Се присъедини към ДСБ. От 2014 г. Беше министър на външните рабати в служебния кабинет, а след това Борисов го остави на поста.

Още по темата

На изборите на 4 април Даниел Митов беше кандидат-депутат от гражданската квота на ГЕРБ. След като спечели депутатско място, той обяви, че ще стане и член на партията.

Борисов днес отново заяви, че се отказа от мястото си в НС.

„Искам да ви информирам за едно мое решение. То беше лично мое. Мисля, че в тази сфера – не само в партията, но и извън нея, имам най-много опит, но и успехи. Не случайно в лидерските двубои победих. Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, от които ме избраха, а трябваше да се явя и да ги победя”, заяви още Борисов. 
Той коментира и защо не е предложен Томислав Дончев за министър-председател.

„Той каза: „Не искам и мен да ме намразят”. Защото в момента е много модерно да мразиш”, обясни Борисов.

"Цвета Караянчева в Кърджали се справи отлично и затова ще я предложим за председател на парламента, но почти съм сигурен, че няма да я изберат и ще я предложим за зам.-председател", каза още Борисов.

"Това съм го говорил с членовете на Изпълнителната комисия, с голямата част от вас. Председател на ПГ - Деси Атанасова. Заместник-председател Румен Христов, Александър Ненков, Тома Биков и Жени Алексиева - секретар на групата", каза Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


609
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно !Той Бойко знае че няма да го избират и затова го предлага.
361
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме си Майчето Манолова и отровното трио.............не очаквах да го кажа...............но от герб всякакви граници преминаха ...........да предложат агент на чужди служби за премиер.......................ужас!!!
360
5
 
17
 
! Отговори
7 , 8 преди 3 години
нали искахте промяна -ето - ориентиран към сащ, ес, запада говори езици , ходи с костюм....има два варианта- митов или славчо,
359
7
 
12
 
! Отговори
ТЖ преди 3 години
Тодор Живков беше голям политик и държавник, чак сега го разбирам ...................не го харесвах навремето, признавам си!!И да отбележа, никога не съм бил фен или член на БКП и БСП!!!
358
7
 
6
 
! Отговори
фигура преди 3 години
слави да предложи тошко , и без това всички ще играят срещу герб .
357
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре ББ......................мафиот, пожарникар, ***, но човек от народа..............вместо тоя, който е откровен слуга на западните служби!!!
356
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех.................мислех, че след Борисов не можа да има по-лош вариант..............но се оказа, че съм грешил............ може...........да................"Нищо не е толкова зле, че да не може да стане по-зле"...........един от законите на Мърфи!!!
355
7
 
18
 
! Отговори
???? преди 3 години
Само не един въпрос не мога да си отговоря за Даниел Митов...........дали е агент на ЦРУ(САЩ) или е агент на Мосад(Израел)??!!! Може и да е франкофон..............още по-зле............те франсетата(заедно с англичаните) са едни от най-големите врагове на България!!Е..........няма голяма разлика.........важното е, че служи на чужди интереси!!!
354
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХНаистина кариерист, сменил 3 партии за да заеме пост. На всичкото отгоре и съден. В пълен конфликт на интереси. абсолютно неподходяща фигура.
353
4
 
9
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Той кога излезе от затвора?
352
1
 
4
 
! Отговори
до 413 преди 3 години
моля, виж какво е бил последните години и ще се успкоиш....
351
8
 
17
 
! Отговори
До Идеалист преди 3 години
Разбира се, че тоя е 100 пъти по-лош от Бойко Борисов.............Бойко поне си го знаем, народно момче..............поне е естествен и народен човек.............с всичките му кусури................но това момченце ще ни разкаже играта..............може и във война с Русия да ни вкара, няма да се очудя!!
350
3
 
11
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
е агент разрушител не му е чист косъма.
349
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм привърженик на насилието и принудителните мерки................но сега разбирам защо имаше един остров с враговете на държавата и народа.................ами да, интересите на мнозинството го налагаха.............поне тогава не ни командваха посланици с хубави имена като Херо Мустафа!!!
348
5
 
13
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Този вариянт Б дали е бил договорен в деня, когато мустафата отиде при него да го успокои след онази вечер, когато Боко почти беше хвърлил оставката. Това не негово решени, то му е наложено. Предлагат ни за министър председател - типичен ***, байданист, който дълго е работил за интересите на Големия задокеански брат. Този човек е по-лош дори от Борисов. Няма да мине този заговор!
347
4
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Това новия Барни Ръбъл ли е ?
346
12
 
10
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Браво!!! Давайте все така по ленински другари и другарки от форума ! Да покажем какви сме силни в плюенето и омаскаряването . Слава на БКП и лично на другарката Нинова, другарката Манолова и другаря Радев !!!
345
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 404 преди 3 години
Неофициални срещи..............може би инструктажи от тайни ложи , банкери-кръвопийци и масони.....вие имате ли други версии???
344
8
 
14
 
! Отговори
NB преди 3 години
Ирина Бокова..........Кристалина Георгиева............Даниел Митов............формално образовани, но некадърни и продажни............идеални слуги на Сатаната и Новия световен ред!!!
343
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ще се запомни ,че като външен министър отиде в САЩ за цяла седмица,където имаше официални и повече неофициални срещи.Обикновено външен министър отива на посещение в чужда държава за ден-два ,повечето е за инструктаж!