Бойко Борисов няма да е в парламента утре, излиза в отпуск

Това съобщиха от МС
15 апр 2021 18:20, Нели Христова
538
Бойко Борисов няма да е в парламента утре, излиза в отпуск
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че започва сериозна работа по подготовката на новото правителство, което ще бъде предложено от поставените на първо място от избирателите на състоялия се вот, съобщиха от Министерски съвет.

„Трябва да дадем визия как ще изгледа един нов балансиран, евроатлантически кабинет. Трябва да свършим работата качествено и да подготвим добро правителство“, категоричен беше Борисов.

Той обяви, че възнамерява да работи целенасочено по темата и по тази причина излиза в отпуск, като ще бъде заместван от вицепремиера Томислав Дончев.

Борисов заяви, че утре в Народното събрание ще бъде депозиран Планът за възстановяване и устойчивост, така че народните представители да имат възможност да решат дали да до приемат. „Ако искат да го приемат, да го надградят. Ако искат да си направят нов план“, посочи още министър-председателят на днешното извънредно правителствено заседание.

Вероятно планът ще бъде представен пред парламента от Томислав Дончев.

Съжалявам искрено, че още в първия ден на новото Народно събрание има излъгани очаквания и стана ясно, че енергията на младите хора, желаещи по-добър живот, беше използвана, за да се намърдат в парламента добре забравени стари лица, заяви още Борисов по време на извънредното заседание на Министерския съвет.

Премиерът напомни, че доскоро усилено се говореше за искането за мажоритарен вот и отказът от него беше определян като „държавен преврат“. „Ние ще внесем мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат. Но съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега ще се плъзнат по една популистка плоскост да направим субсидията на париите един лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко интервю не пропускат да кажат, че са платили протестите“, посочи Борисов.

Министър-председателят обърна внимание, че „новите лица“ в парламента в действителност не са никак нови, а добре забравени стари лица и даде за пример Кристиан Вигенин, Атанас Атанасов, Татяна Дончева, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Христо Иванов.

„Възхищавам се на младите хора, които се бунтуват, които искат по-добър живот, но съжалявам искрено, че те бяха използвани от платените протестъри. Имаше енергия, имаше млади хора, които действително искат да се променя държавата непрекъснато – именно тези хора генерират енергията и промяната. Но те бяха използвани, за да може тези стари муцуни отново да се намърдат в парламента“, възмутен е Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
1
 
0
 
! Отговори
купил преди 3 години
си е билет за дубай
408
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
borisov gledai si otpuskata. ne se pritesniavai. te neka da metat, da izmiat klozetite, da slojat wc hartia, sapun, da oberat paiadjinite, da saberat knijkite, da okopat lehite, trevite, posadat kitki, luka, chesana, marulite, magdanoza, piperkite, domateto, patladjana, spanaka, morkovite, brokolito, brukselskoto zele, romaneskutu, slivite, kaisiite, bademite, vishnite, krushite, yabalkite...a ti ela na razhodka v selo svetulka, lebed, selo paprat, selo minzuhar, kokiche, gugutka, konche ;-)))
407
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом го викат в парламента,няма отпуск.То няма оправдание за обикновн граж-данин,камо ли за минпред.Заявката еза начална хватка ,към отговирност.Прокуратурата или съд са длъжни с полиция да го докарат.Работата сезапича.Нещо не е наред.Шоуто предстоиА,е нужно толкоз много държавност, втози момент.
406
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Още и седмица не е минала и Борисов ги почна с правата лопата. Ще им даде точно толкова време, колкото да се оакат до уши, за да ги измете на следващите избори. Най-вероятно догодина.
405
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Още и седмица не е минала и Борисов ги почна с правата лопата. Ще им даде точно толкова време, колкото да се оакат до уши, за да ги измете на следващите избори. Най-вероятно догодина.
404
7
 
5
 
! Отговори
Нарушител преди 3 години
Тиквата е за затвора и измета която гласува за него също нарушава конституцията този *** масово , кск така хем подава оставка хем излиза в отпуска . Да не му приемат оставката народното събрание и да си докара мазния натулупен дирник с 200 в парламента .
403
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисова като чу, че трябва да отговаря на въпроси, а не да води монолози и си намери извинителна бележка за предменструален синдром. Добрата нови е, че поне царица тиква не е бременна! За сега няма да снася още тиквички.
402
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами,тя отпуската може да бъде съкратена. Кой му е началник? НС разбира се.
401
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутро ,защо те е страх да излезеш пред младите ,дето толкова си загрижен за тях??Тебе трябва да те ИЗ4ЕГЪРТАТ от историята на БГ!!
400
6
 
8
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 3 години
Тряя му отпуска да си прибЕре кюлчЕтата.
399
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато те ядосат другите,по Дяволите ги прати.
398
1
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И ОЛИГАРСИ СЛУЖАТ НА ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВИ И ПРЕДАВАТ И ПРОДАВАТ ДЪРЖАВАТА, ИНАЧЕ МОЖЕ ДА СМЕ ШВЕЙЦАРИЯ, СЕГА ВСИЧКИ ЧАКАМЕ БЕЗУСЛОВНИЯ БАЗОВ ДОХОД, ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ И ТНТ
397
4
 
10
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
ОПОЗИЦИОННИТЕ ПАРТИИ ИМАТ НАД 160 ГЛАСА, СЕГА Е МОМЕНТА ДА ОТРЕЖАТ ВСИЧКИ ЛОСТОВЕ НА ГЕРБ ДО ВЛАСТТА И ДА ЗАКРИЯТ ГЕРБ И ДА ПРИКЛЕЩЯТ ВСИЧКИ ТАРТОРИ НА РОМИ, ДА МАХНАТ КОНСТАНТИНОВ И ТНТ
396
0
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
ДОКАТО НЕ НАПРАВИМ ПАРТИЯТА НА БЕЗПАРТИЙНИТЕ И ПОЛИТИЦИ НЕ СТАНАТ 30 ГОДИШНИ КЛОШАРИ,ТРАЙНО БЕЗРАБОТНИ И ТНТ ОБИКНОВЕНИ ХОРА ДОГАН,КОСТОВ И ТНТ ЩЕ СИ ПРАВЯТ СХЕМИТЕ И ТНТ А НАРОДА ЩЕ ГЛАДУВА И ЕМИГРИРА
395
5
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
БОРИСОВ МОЖЕ ДА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕСТЪПНИК, НО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТАКТИК ОТ СТАРИТЕ ПОЛИТИЦИ, ДОВЕДЕ ПРЕДАТЕЛЯ ПРЕСТЪПНИК,МИТОВ НЕ СЕ ЯВЯВА ОТНОВО В ПАРЛАМЕНТА, ПУСКА ДИМКИ ДЕЙСТВА КАТО НАЕМНИК ОТ АЗИЯ, ГОТВИ ОТНОВО ДИВЕРСИИ КАТО ОРЕШАРСКИ, ТРЯБВА ДА БЪДЕ КОНТРИРАН, САМО МЛАДИТЕ ОБИКНОВЕНИ ХОРА ИМАМЕ НЕГОВИЯ УСЕТ, САМО НИЕ МОЖЕ ДА ГО ПОБЕДИМ, ТОЙ И ОЩЕ НАД 1000 СВРЪХ БОГАТИ ОЛИГАРХА ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ ЗА ДА ИМА ПРОМЯНА
394
5
 
13
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Това е престъпление срещу Парламентарната ни Република...отпуска...когато Парламента ти иска отчет...аз ако убия съседа и съда ме призове...отпуска ли да си взема?...недопустима гавра с Конституцията ни е...прокурорите с пищови...както влязохте в Президентството...така го намерете и го докарайте в Парламента за отчет...или Народа ни идва за Вас!!!война на Народа на България ли обявявате???зад ес ли се криете?объркали сте Народа!!!Чиста и Свята Република!!!
393
3
 
7
 
! Отговори
Не бе преди 3 години
Ше трепе мечки стръвници за кожухче на Капона.
392
2
 
8
 
! Отговори
Ше ходи преди 3 години
Да лови лисици за кожено палтенце на Маям.
391
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
страх го е да иде в парламента, страх голям. Отпуск чак си взел. Милият. Нагъл лицемер, който къта пачки и кюлчета.
390
5
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Гешев...наложи спазването на Конституцията...Парламентарна Република сме...Парламента изиска борисов да даде отчет...не сме му подписвали отпуската Народа ни...окатанчваш го и го водиш в Парламента да ни даде отчет...или си съучастник...и ще ви отведем и двамата!!!объркали сте Народа...Чиста и Свята Република!!!