Бойко Борисов няма да е в парламента утре, излиза в отпуск

Това съобщиха от МС
15 апр 2021 18:20, Нели Христова
538
Бойко Борисов няма да е в парламента утре, излиза в отпуск
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че започва сериозна работа по подготовката на новото правителство, което ще бъде предложено от поставените на първо място от избирателите на състоялия се вот, съобщиха от Министерски съвет.

„Трябва да дадем визия как ще изгледа един нов балансиран, евроатлантически кабинет. Трябва да свършим работата качествено и да подготвим добро правителство“, категоричен беше Борисов.

Той обяви, че възнамерява да работи целенасочено по темата и по тази причина излиза в отпуск, като ще бъде заместван от вицепремиера Томислав Дончев.

Борисов заяви, че утре в Народното събрание ще бъде депозиран Планът за възстановяване и устойчивост, така че народните представители да имат възможност да решат дали да до приемат. „Ако искат да го приемат, да го надградят. Ако искат да си направят нов план“, посочи още министър-председателят на днешното извънредно правителствено заседание.

Вероятно планът ще бъде представен пред парламента от Томислав Дончев.

Съжалявам искрено, че още в първия ден на новото Народно събрание има излъгани очаквания и стана ясно, че енергията на младите хора, желаещи по-добър живот, беше използвана, за да се намърдат в парламента добре забравени стари лица, заяви още Борисов по време на извънредното заседание на Министерския съвет.

Премиерът напомни, че доскоро усилено се говореше за искането за мажоритарен вот и отказът от него беше определян като „държавен преврат“. „Ние ще внесем мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат. Но съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега ще се плъзнат по една популистка плоскост да направим субсидията на париите един лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко интервю не пропускат да кажат, че са платили протестите“, посочи Борисов.

Министър-председателят обърна внимание, че „новите лица“ в парламента в действителност не са никак нови, а добре забравени стари лица и даде за пример Кристиан Вигенин, Атанас Атанасов, Татяна Дончева, Мая Манолова, Корнелия Нинова, Христо Иванов.

„Възхищавам се на младите хора, които се бунтуват, които искат по-добър живот, но съжалявам искрено, че те бяха използвани от платените протестъри. Имаше енергия, имаше млади хора, които действително искат да се променя държавата непрекъснато – именно тези хора генерират енергията и промяната. Но те бяха използвани, за да може тези стари муцуни отново да се намърдат в парламента“, възмутен е Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете си остават *** до края. Плюят и очернят дори когато и на децата е ясно в каква дълбока криза ни вкара това плюене и каква безизходица започва в следствие на протестите и сегашния парламент.
328
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЛУПАВИЯ ТОШКО АФРИКАНСКИ МИ СРАВНЯВА НЯКЪКВА СТОЯЛА ЦЯЛ ЖИВОТ НА БЮРО С ДЕИСТВАЩ ИНЖИНЕР преди парламента И СУПЕР МАТЕМАТИК ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА ???
327
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кораба потъва и мишките се спасяват първи.Ревизия на далаверите му,милиардите които източи и ни зароби за много години напред.Тепърва ще му сърбаме попарата.
326
8
 
26
 
! Отговори
Какво става преди 3 години
... другаре, гледам "новите" лица мислят Белене да отварят.Червените още не сте се добрали до властта и заплашват журналисти с физически осакатявания.
325
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващите избори Бойко ще се завърне по могъщ от всякога, тия пропадналяци няма да направят нищо, твърде ниско ниво са.
324
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отпуск в панделата или в Белене.
323
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опита за гавра с Бойко няма да им се получи.
322
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капитанът напускал потъващия кораб последен явно тук не е така напуска го първи за да се спаси искате ли такъв капитан аз не
321
10
 
16
 
! Отговори
Инж. преди 3 години
Наистина не ми е приятно, но от това, което чувам, Тиквунчо е " пътник". Даже и пеевската *** се е обърнала срещу него. Сбогом.
320
4
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
До Анонименсретан не мисли така
319
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НА ГЛУПАВИЯ ЧОВЕК МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА....ЗА ТОШКО ГОВОРЯ... А ДО ПРЕДИ 5г ПРИЛИЧАШЕ НА БАЛЕРИНА С ТЕЗИ КЪДРИЦИ.
318
3
 
14
 
! Отговори
Ky40 преди 3 години
Бойко пак излъга. Без бойко слънцето няма да изгрее, Бойко на кого ни оставяш, Бойко....
317
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 266"Храната не ме вълнува и никога не ми е липсвала,чинии не мия,защото те сами се мият в миялна машина,а през хубавото управление на Бойко убиха чичо ми,дядо ми,майка ми,баща ми,разболяха от рак братовчедка ми и т.н.,отнеха ми имотите... ,да му се връща тройно"Ахахахахахааааа. Руските *** вече избушват ***.
316
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нищо не бил свършилСвалиха Орешарски,обвиниха го ,че искал да изтегли един милиард,а Баце е взел над 560 милиарда през управлението си, а няма нищо насреща, минимум половината са окрадени, докато пенсионерите гладуват, а и затлачи България в дългова спирала със заеми,а няма нищо насреща.
315
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинските мутри почти успяха, къде с платени протести, къде с пропаганда и ***,тепърва предстои интересното да не се сритат преди да са повалили плячката.
314
2
 
16
 
! Отговори
Биби ОТТЕЧЕ У КАНАЛА преди 3 години
ОЙДЕ КОНЬО У РЕКАТА....
313
8
 
10
 
! Отговори
Парламентарен контр преди 3 години
Парламентарният контрол отдавна не е на ниво - още преди Бойко!Защото лаладжийки и манипулаторки като Манолова и Дончева са способни на убият всичко положително....Помните ли как Дончева защити човека изключил метрото?! Излезе и не се посвени да си плюе в лицето - "Докажете! - камерите не са докозателство!" - Ха-Ха... Ако тези ще ме представляват - мерси! Ей това е мутренско поведение!
312
1
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
До Аноменгръмни се
311
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 339"Опита за гавра няма да им се получи."Мдааа, много им си искаше на уличниците да си направят шоуто и в пленарна зала, но ... Бойко просто е много по-голям от тях.
310
2
 
17
 
! Отговори
Урааааа преди 3 години
Другата седмица ще има протестно правителство.....вървим към светли бъднини. И никой няма да реве вече за Баце, дори и маямите..