Само кабинет на Слави Трифонов ще получи подкрепа, но...

България е била управлявана от правителства от малцинствата
15 апр 2021 10:22, Ния Христова
23
"Предложено от Слави Трифонов правителство практически ще получи подкрепата на всички. Въпросът е дали ще предложи такова правителство", заяви социологът Юлий Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той изтъкна още, че всички партии на протеста достатъчно ясно са заявили, че няма да правят коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС. 
 
"България нееднократно е била управлявана от правителства от малцинствата. С ГЕРБ се е случвало много често, сега най-вероятно ще се случи с "Има такъв народ". С 92-ма депутати не може да съставиш правителство", каза още Павлов. 
 
Журналистът Валентин Кардамски е на мнение, че решението на Борисов да не се кандидатира за премиерския пост и да се откаже от депутатското място е хитър ход от негова страна. "Може да каже: Аз се дръпнах, направих крачка назад. А вие?", отбеляза той.
 
"Очевидно само Слави Трифонов ще може да направи правителство, защото ГЕРБ и БСП са нежелани за коалиционен партньор. Борисов ясно трябва да си даде сметка, че Даниел Митов не може да реши основния проблем - в България има огромно напрежение заради неравенството и липсата на справедливост", заяви Кардамски.
 
"Най-важното в момента е планът за развитие на България. 60 млрд. трябва да влязат в страната. На 30 април пада мандалото в Брюксел. Готови ли сме с този план? Томислав Дончев трябва да каже какво е състоянието на този план. Тези 60 млрд. са съдбата и бъдещето на България. До края на годината няма да видим и 1 евро в тази ситуация. Политиките ще се въртят около тези пари", настоя журналистът.
 
"Важно е да има правителство, важни решения трябва да се взимат. Приоритетно трябва да се започне със здравната политика. Мерките като ластик се отпускат и се дърпат, това не е последователно поведение. След това трябва да се мине към плана за развитие", смята Юлий Павлов.
 
Той не смята, че Борисов да се кандидатира за президент, а по думите му шансовете на лидера на ГЕРБ срещу държавния глава Румен Радев не са големи. "Едва ли би тръгнал в състезание, в което би бил предизвестен втори".
 
"Очевидно е, че Румен Радев ще бъде едната кандидатура за президентските избори. В събота Нинова ще го подкрепи", заяви Кардамски пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров.
 
"Ако наистина субсидията стане 1 лев, бизнесът ще управлява държавата под формата на партиите. Ще се купуват партии и ще влизат. Мажоритарните фигури може да вкарат в Народното събрание несъстоятелни фигури", смята журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА НО ЗАПИШЕТЕСИ ГО. ИМАХ ЕДНА ШЕФКА ОТ БСП КАЗВАШЕ КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОМНИТЕ СИ ЗАПИСВАЙТЕ КАТО МЕНЕ.
15
3
 
3
 
! Отговори
Ноню преди 3 години
Ще видим пари от Европа, през крив макарон. Да не са луди....
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12"Чалгарите определено не могат да управляват!"И за сикаджиите важи същото. Дано поне чалгарите да крадат и "опраскват" по-малко.
13
3
 
5
 
! Отговори
Приоритетно преди 3 години
трябва да се тръгне с съдебна реформа!!
12
0
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Защото сега бизнесът въобще не купува изборите и депутатите. Хай доктор, бе!
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгарите определено не могат да управляват!
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"60 млрд. трябва да влязат в страната"Целта не е 60 милиарда да бъдат усвоени от шепа фирми и пак резултат никакъв. Целта е с тези 60 милиарда да почнем да си възтановяваме икономиката. Например в земеделието до сега се усвояваха пари само за засаждане, а никой не събира реколтата и накрая резултата е - няма българско производство и пак внасяме основни храни.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепа ....слави се крие от хората ,това лош знак ,че пише по фейса
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста гл,упости е успял да кажа тоя за малко време, не е лошо да мирясаме за известно време от такива, ние изводи и анализи и дами можем да си направим
7
2
 
11
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
До тикволандия,простоландия??!!Каквото и да каже Бойко,вас все ще ви стяга чипика,защото дигна летвата на 2,20м и нема как да я скачате!!Нека да мине месец,два,да се понакрадът новите стари управляващи,па да ви скочат гладните пенсионери,провалените от ВАС бизнеси,учители,здравни работници и всякакви държавни служители на които ще почнете да бавите заплатите и да не ги плащате,па да видите тогаз великото народно въстание,ама истинското!!Ще има трошене на бастуни в червени,крадливи канчета!!
6
2
 
8
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Интересни са ми пишман-анализаторите, които откриват много акъл или хитрост у Бойко, който сам си е признавал, че е ***. Много акъл и много хитрост ли се иска, за да видиш че при този парламент няма как да приемат правителство на ГЕРБ?Бойко просто няма избор. Предлага правителство с надеждата, че ако се види че Слави не се справя (не е изключено) да каже: "Аз такова чудесно правителство ви предложих, даже не предложих себе си". Та да се каже електората "хайде да го изберем пак".
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цар,пожарникар,шоумен...*** е народа!!
4
13
 
5
 
! Отговори
11 преди 3 години
Най-добре е ИТН и Герб да се обединят и останалите бесепета, чужди депесета, маджовски и божковски партийки да го издyхат.
3
3
 
13
 
! Отговори
ами преди 3 години
"Ако наистина субсидията стане 1 лев, бизнесът ще управлява държавата под формата на партиите". Ако убедиш народа,който на 80% е съгласен с това предложение, че досега бизнеса не е управлявал държавата под формата на партии,въпреки огромните субсидии, аз също ще дам един "палец"...
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В политиката би трябвало да има дисквалифициране поради пасивност
1
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славчо Премиер:)))Като се оплези на Меркел ....и с тия пробити уши,ще ни изключат от Европа