Депутатите задължиха Борисов да отиде при тях на 21 април

Първото редовно заседание на НС премина под знака на обидите
Обновена: 16 апр 2021 16:25 | 16 апр 2021 16:25, Камелия Цветанова
850
Депутатите задължиха Борисов да отиде при тях на 21 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След бурни дебати и скандали депутатите приеха решение, с което задължават премиера в оставка Бойко Борисов да представи пред парламента Националният план за възстановяване и устойчивост и да участва в обсъждането на 21 април.

135 от БСП, ДПС, ДБ, ИТН и ИМВ гласуваха „за“.

Против бяха само депутатите от ГЕРБ.

Предложението за задължителното явяване на Борисов дойде от Мая Манолова от ИМВ, след като вчера премиерът в оставка  излезе в отпуск и не участва в днешното заседание на НС, въпреки че беше извикан именно заради плана за възстановяване.

Още по темата

По време на дебата в пленарната зала се чуха доста обиди и лични нападки.

"Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път- прекрасно е, че е ваш лидер, благодаря ви за това удоволствие“,каза  председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път.
Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път", нападна той.

По време на изказването му заради тези думи депутатите от ГЕРБ – СДС тропаха по банките.

"Преди да се разтропате, ще ви цитирам думи на човек, който стои сред вас, това са негови думи, така че си го изслушайте , а след това тропайте. Тома Биков: "Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто е не по-малко вредно от първото", каза Тошко Йорданов.

В лично обяснение Тома Биков обвини "Има такъв народ", че са написали една лъжа в програмата си - тази, че ще бъде въведено мажоритарно гласуване.

"Първо, се радвам, че на г-н Йорданов са му разрешили да се изкаже и днес и са свалили забраната. Ако ще си четем кой какво е писал и говорили, писали сме доста неща всички. Вие като сценарист на едно от популярните шоута, ще написали доста неща. Написали сте доста статуси на вашия лидер .Един от тях твърди, че няма епидемия от коронавирус. Това е в границите на лакардиите, които сте свикнали да произвеждате на килограм ", каза Биков.

"Преди само няколко дни буквално, преди само няколко седмици, твърдяха, че единствената ви кауза са да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не е така. Вие излъгахте. Вашата партия подведе 500 хил. български граждани с тази теза. Ние сме готови да изработим и внесем и ще внесем още другата седмица. Вие сте написал една лъжа във вашата програма и тази лъжа ще бъде наказана. Нека има бързи изобри и ще видите колко гласа ще вземете", посочи още Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


850
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
643
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
скоро нови избори а до тогава крадене крадене Маямата ги знае как стават тез работи
642
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А следващата опорка, путин бил хакнал изборите. Гербавите нещастници до там ли стигнахте ахахаха
641
7
 
12
 
! Отговори
до 6 5 6 преди 3 години
На никой никога не му е минавало през ума, че Мая Мутрата ще се върне с мини партийката си да изчагърква държавата. На никой не му е минавало през ума, че президента ще ламти за Президентска република по модел Путин.Но това са фактите. Преди много години през 1989г. вътрешни хора свалиха Живков, за да направят подмяната. Това сега отново е по план на чужда държава. Геополитеческо и геоикономическо е. Години се подготвя. Тука кучетата си лаят-кервана си върви. Черно море е важно за път на Русия.
640
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парламента заприлича на селски събор.
639
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В личен план се чудя за колко време новите чалга-анархисти ще фалират държавата? За шест месеца или за една година?
638
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
654 Излизаме и що да видим. НСО. Тоест лъжеш и провокираш тролската. И си личи - вие. Някой друг да го направи ама не и аз. Кажи си адреса. Идвам и те измитам. Хайде като си много ербап ***.
637
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 654 Не бил назначен от това НС , а неговите министри бяха в парламента днес Дори не се слушате , какво говорите .Все едно , като работиш някъде и ви сменят шефа да кажеш на новия " не можеш да ме викаш да се обяснявам , защото не си ме назначил ти "
636
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има да чаааакат.....ама господин Тошко е голяма работа
635
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 649 Виж какво пише в член 80 Ясно е ,че въпросът е за КС , защото никога на никого не му е минавало през ума , че министър-председател ще се крие вдън гори и няма да се яви пред работодателя си
634
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
650 Могат, могат. И с решение и по конституция могат. Отпуската като на какъв му се дава, а ? Не бил. Хайде като си толкова загрижен направи кампания "Спасете мутрата от Ипон". И му носи корана и вазелина в затвора. Ще му трябват.
633
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Конституцията е казано кратко и ясно:Чл. 83.ал. (2) Народното събрание и парламентарните комисии могат да задължават министрите да се явяват на техни заседания и да отговарят на поставени въпроси.Борисов не е назначен от това НС. Няма сила в закона да го задължи. Прави ги на саендър да ги видите колко са продъненииииии. Губите си времето само. Нищо не правите от Диванната армия. Като толкова не ви харесва- излизате и ги измитате. То така да пише и баба знае. Действия трябват и то адекватни
632
2
 
3
 
! Отговори
Сметало преди 3 години
Незнам за логопед ли е Ивето ама за учител по математика 100% цитирам: аааа що го изкарвам толкова,ъъъъ извинете пак ще ги смятаме .не е смешно тъжно е!!!
631
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Избирател 644 предполагам знаеш , че защитаващите и пишещите за Борисов , са *** , някои от тях платени Те няма как да кажат нещо смислено . Трябва да насочват другаде вниманието и сега се хванаха за Митева и начинът и на говорене От *** толкова може да се очаква
630
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя народ колко бързо забрави кой го е крал.сега Бойко им е виновен.лош е матрял, и не помни.
629
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Стига сте писали за Ива новият председател на парламента, всички които пишете за недъга и"Недъг??? Да не си се научил на 3 правилно да говориш е недъг??? Да не те закарат на логопед? После като пораснеш ти самия да нямаш съзнанието да отидеш САМ на логопед НЕ Е НЕДЪГ!!!
628
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да го задължат по Конституция да се яви. Какъв им е зора не е ясно. Губят си времето и през това време още повече се излагат. Всеки път когато си отворят устата процентите им ще падат драстично. За това ги разиграва Борисов.В Конституцията е казано кратко и ясно:Чл. 83.ал. (2) Народното събрание и парламентарните комисии могат да задължават министрите да се явяват на техни заседания и да отговарят на поставени въпроси.Бойко Борисов не е министър. Слаба опозиция. Неуки хора.
627
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави с тия постове в ФБ, Много почна да ми прилича на Васил Божков-Черепа.
626
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 640 какво те страхува начинът ми на изразяване ?Може да съм се заразил от Д. Пеевски . Кво да направяТвоята мутра говори на мутренски диалект и на него ли се караш ?Или неговият изказ не ти прави впечатление , не те притеснява . Казваш , може да е мутра ,ама нали си е твоя мутра ........
625
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златния Век на България приключи. Чалгопитеци и куманисти ще съсипят държавата дори в опозиция.
624
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички сме наясно, че седим и си чешем езиците. Каквото е работено - беше довчера. Каквото е създадено-беше довчера. Оттук нататък предстои една безсмислена логорея и лакърдия, приказки, заплахи, глупости безкрай, но не и нещо ей така за 1 лев градивно - застой, упадък, Тошко, Слави, а когато парите отново свършат, ще потърсим къде е Бойко Борисов да предотврати предстоящия за кой ли път фалит на държавата.