Комисия Ревизия ще проверява харчовете на властта за 10 години назад

Мая Манолова я поиска и я оглави
Обновена: 16 апр 2021 16:28 | 16 апр 2021 16:00, Камелия Цветанова
339
Комисия Ревизия ще проверява харчовете на властта за 10 години назад
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Народното събрание прие проект на решение за създаването на Временна комисия по проверка при разходването на средства от Министерския съвет и дружествата с повече от 50 на сто държавно участие за последните десет години.

Проекторешението за създаването на комисията бе гласувано с 214 гласа "за".

Още по темата

Първоначалният проект на решение предвиждаше създаването на Временна комисия по ревизията при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата и дружествата с повече от 50 на сто държавно участие за последните четири години. Вносител на това предложение бе ПГ "Изправи се!Мутри вън!".
От името на вносителя Мая Манолова настоя, че отговорът на въпроса как са разходвани средствата, събрани от данъците на българските граждани, касае върховенството на правото и репутацията на България като най-корумпирана държава в ЕС. Ще покажем с тази комисия ценоразписа на скъпата клиентела на властта, заяви Манолова, цитирана от БТА.

В хода на дискусията Йордан Цонев направи редакционно предложение, комисията да направи проверка, а не ревизия, тъй като парламентът няма такива правомощия. Депутатите приеха и друга редакционна поправка, направена от Цонев, от обхвата на проверка да бъдат изключени пенсионните дружества и тяхното състояние, тъй като въпросните дружества вече са били подложени на стрес тестове от страна на европейските институции и освен това представляват частна собственост.

По предложение на Румен Христов от ПГ "ГЕРБ - СДС" депутатите приеха вместо последните четири години комисията да направи такава за последните десет години.

Депутатите отхвърлиха предложението, направено от председателя на ПГ "БСП за България" Корнелия Ниноваq до избирането на нов Министерски съве, парламентът да наложи мораториум върху отдаването на концесии, продажба на държавни и общински болници и назначение в държавната администрация, регулаторните органи и предприятията с над 50 процента държавно участие.

Нинова заяви, че е готова да внесе въпросното предложение като отделно проекторешение, което да бъде обсъдено следващата седмица в пленарна зала. От парламентарните групи на ДПС и "Демократична България" посочиха, че е добре въпросът с мораториума да бъде в отделно проекторешение.

Мая Манолова /"Изправи се! Мутри вън!"/ оглави временната комисия по проверка при разходването на средства от Министерския съвет и дружествата с повече от 50 на сто държавно участие за последните десет години. Заместник-председател стана Георги Георгиев от "Има такъв народ".

Манолова беше избрана със 147 гласа "за" и 1 "въздържал се".

От ГЕРБ поискаха разделно гласуване на председателя и на състава на комисията.

Съставът на комисията беше одобрен с 217 гласа "за". За членове бяха избрани: от ГЕРБ-СДС - Дани Каназирева, Маноил Манев и Тома Биков, от "Има такъв народ" - Иван Хиновски и Пламен Абровски, от "БСП за България" - Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев; от ДПС - Йордан Цонев, Сергей Кичиков и Адлен Шевкед; от "Демократична България" - Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков; от "Изправи се!Мутри вън!" - Драгомир Ошавков и Андрей Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи ше се научите да гледате крави кози овци че каква криза идва ше ви укапат зъбите от глад трябва да се вгигат в софия кравеферми овцеферми по европеиски стандарт хората да ядът и да си хранат семеиствата.20% от българите имат другите едвам одцеляват вече не може всичките да ставаме чантаждии и лекари кои ше ни храни хасан азис джендарите или икономистите или компютрите.кризата ше покоси света.
266
5
 
9
 
! Отговори
Току преди 3 години
Се немине време и се организира комисия да проверява нечие упрявление.То и по костово време щяха да нищят фалита на държавата.После по царско пък костовата приватизация и тн. и тн.Че помня и БКП и те се чистиха и правиха ревизии!
265
3
 
5
 
! Отговори
Току преди 3 години
Се немине време и се организира комисия да проверява нечие упрявление.То и по костово време щяха да тещят фалита на държавата.После по царско пък костовата приватизация и тн. и тн.Че помня и БКП и те се чистиха и правиха ревизии!
264
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, да изметем протестърите от парламента! Тези хора ще ни докарат до тежка икономическа криза.Отделно се заканват на политици и утре могат и на обикновените граждани да посегнат.Могат да пуснат доносници и по доноси да ни арестуват и бият в полицията, както правиха при Станишев и после при Орешарски.Вече сме им сърбали попарата на такива!
263
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е гнусно да гледаш на някои в паницата и кво има.работе учете развиваите се спортуваи те и ще имате и вия които търси намира.хората не се занимават с измами трюдолюбивиса цял живот и имат някои много работи други нямат нищо да продавате наркотици сутеньори кражби измани не се правят пари.тва беше модерно преди 500 години.
262
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави купуваше на поразия гласове в чужбината. Защо ходеше да им изнася концерти там?
261
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи гледаи те си в вашата паница стига гледали чуждите пари има хора къде са орисани цял живот да им върви на пари по пари да ходят господ ги е пипнал по челото има хора каде са по добра версоя на вас българи и са си изкарали парите честно.като гледам кви къщи има по симеоново драгалевци на горе по витоша като тръгнеш по няколко милиона отпред по едно ягуарче.тези пари сигорно са на боико.не гледаите кои каква кола кара кои какви дрехи има кои какво яде гледаи те си вас.
260
7
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Най забавни за участниците от БСП. Гечев и Божанката. Единия съсипа държавата, другия два дни не е работил. Но депутатската заплата си е нещо. И някой лев ат комисията :D
259
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вота беше манипулиран всички го знаем насила ни набутахте тези стари политици които никои неги иска стари крадци и мародери.слави го сложихте втора политическа сила за да бутнете герб.слави не е добре ния го виждаме не може сам да взима решеноя и да анализира ситоацията лесно е да го излъжат.надявам се поне да си спази обещанието да намали народните представители на 120 и 1 лев субсидия по тва да стане от него да вземе едно решение в живота си.
258
8
 
11
 
! Отговори
. преди 3 години
Какво ще ги ревизирате за всички е ясно че краденето е безобразно.Хората искат да видят крадците в затвора.
257
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
269 Чалгар да съставя властга, какъв срам, какво има да се анализира повече? България потъва в изолация, което означава, край на инвестициите. ЕНП едва ли, ще лобира, за повече пари, за да ги харчат креатурите на петата колона, работеща за Русия, в България. Това е началото на още по-голямата бедност.⁶
256
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че нямам време да ги гледам и никакво желание да ги слушам. Като скролна вечерта заглавията на "новините" и се убеждавам, че най-долните *** рипат за "властта". А тези "новите" освен, че никак не ме радват, предизвикват в мен истинска погнуса и някак... отчаяние. Боко, колкото и да ми е семпъл и бездарен, за 10 години се ушлайфа и... поне не дразни. А тези "новите" за два дни и вече ми лазят по нервите. За кои се помислихте бе!!!
255
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правило ПЪРВО: Вземете парите на мафиота (Борисов) и той става КРЪГЛА НУЛА.Това правило отдавна е извество на ФБР и подобни организации.Ако искате да разградите до основи тази КРАДЛИВА шайка ГРОБ ги декапитализирайте и ще видите какви смешни и безсилни мишки са.
254
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осъзнатостта е състояние или способност на човека, в което той би трябвало да възприема обкръжаващата го среда.
253
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
241 Никога не са доволни, защото не ги е грижа за държавата, а как да плюят по ГЕРБ. Гще обредните още повече, ще си отидат още хора, за съжаление. Горко ви, с тазипросгащина в парламента, моите съболезнования.
252
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мисля че другите политици трябва да бъдат разследвани. Знаеме българите че крадете покраи боико с чували а него го използвате за примамка на народа и си миете ръцере с него тои е честен човек вия го развалихте тои е добро момче морално жалко е че беше премиер на българия а не на германия.вия българи не можете да различавате качеството от ментето.
251
5
 
16
 
! Отговори
бъдеще ? преди 3 години
има ли поздравления от лидерите в Европа и посланиците за новото народно събрание ??? НЕ !!! Те просто не могат да анализират какво чуват и виждат , как да го проумеят , какво е това което се събра , как изобщо ще работят с него ,как ще плащат милиарди на това чудо невиждано, за спец.съда еврокомисията даде положителна оценка ( чети за мораториума) , и по време на почивката посланиците си ТРЪГНАХА . Защо мълчите.
250
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изправи се България, измети чалгаларията от парламента!
249
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
242 Фейк агенцията на Бабикян в парламента, какъв срам!
248
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 261Пилот ИМА !!и ако пилотите вкарат в затвора триото Боко-Пеевски-Доган тогава България наистина има шанс да стане ЕВРОПЕЙСКА демокрация !!!Иначе си оставате турски САРАЙ !!