Дончев: Кабинетът на ГЕРБ е готов, но няма да получи подкрепа

Според него новоизбраният 45-и парламент е "странен"
Обновена: 17 апр 2021 16:01 | 17 апр 2021 11:16,
530
Дончев: Кабинетът на ГЕРБ е готов, но няма да получи подкрепа
Снимка: БГНЕС

Проектокабинетът на ГЕРБ е готов. Той ще бъде по-скоро политически знак, тъй като няма да получи подкрепа да управлява. Парламентът има ново мнозинство, призивът ми към тях е да не се държат като опозиция, а да се хващат и да започват да управляват.

Това заяви пред bTV Томислав Дончев, заместващ премиера в оставка, който в четвъртък обяви, че излиза в отпуск.

На въпроса защо не той е предложението на ГЕРБ за премиер, след като Борисов се отказа, Дончев посочи: Не ми е дошло време да стана премиер или ми е минало.

В проектокабинета на ГЕРБ има и нови лица, има и приемственост от двете. Имената на бъдещите министри ще станат ясни само след няколко дни. Запитан дали Бойко Борисов ще приеме мандата от президента или отново ще е в отпуск, Дончев каза: "ще видим".

Макар да не даде категоричен отговор, Дончев подчерта, че от ГЕРБ ще настояват проектокабинета да премине парламентарната процедура. Мотивът – от уважение към избирателите. Томислав Дончев уточни, че процедурата няма да бъде бавена умишлено.

Според вицепремиера в оставка новоизбраният 45-и парламент е "странен". Гледайки го, мотото на този парламент е всички от ГЕРБ да бъдат заковани на банките, коментира Дончев. Според него, смисълът на драматизацията от петък, когато депутатите задължиха Бойко Борисов да се яви на изслушване на 21 април, е Борисов да бъде вкаран и да бъде обиждан. Ако някой искаше да разбере за плана за възстановяване, аз бях цял ден в парламента, посочи Дончев.

По повод новосъздадената временна комисия за проверка на злоупотреби, която бе оглавена от Мая Манолова, Томислав Дончев заяви: Пожелавам грандиозен успех на тази комисия. Нейната мисия ще е да генерира скандали, политическо говорене и упреци, които обслужват определени интереси. Ако някой иска да прави истинска проверка на нещо, да го възложи на Сметната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


530
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От мъдър народ - толкова. Задънена улица.
265
6
 
6
 
! Отговори
НОВИ ИЗБОРИ преди 3 години
След изготвяне на нов изборен кодекс. Тогава и ГЕРБ и БСП ще хванат по 5-8 %. Ще има и съд и затвор за грабежите от последните 30 години.
264
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,къде е Радев,да му пусне един дрон над къщата в Банкя,да видим какви ги върши?
263
6
 
10
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Не съм очаквал от един генарал да дезертира и да бяга от отговорност.
262
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е точно от какво да бяга ГЕРБ и Бойко? Ами спечелихме с 26% на изборите! И машинно и ръчно все това! След два месеца пак ще спечелим! Кого хвалите? Тия където 12 години гледаха НС през крив макарон? Мизерия!
261
9
 
9
 
! Отговори
До 269 преди 3 години
Бойко е на върха на простотията,на некадърността,на кражбите и далаверите.Затова народа е в низините.И затова го наказа.
260
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
264 - Никога не е било така, няма и да бъде. Все пак трябва да спазвате онова, което е записано в законите,нали?!
259
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дезертиралия генерал е в Банкя.Копае под магнолията,ще си заравя кюлчетата и пачките.
258
9
 
10
 
! Отговори
Изумена преди 3 години
Защо не се направи ревизия на управлението на БСП, което абсолютно нищо не е направило за страната и "Честната" Мая Манолова и сие не сътвориха абсолютно нищо, за толкова години и мандати в Парламента. Много ми е интересно сега ли ще сътвори???? Защо сме толкова късопаметни? Много ми е тъжно, но решението за разумните хора е колкото по-далеко от България, толкова по-добре... Жалко е, че ни принуждават с простотията и държанието си и последните "мохикани" да си търсим късмета извън Б-я. Тъжно ...
257
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аххх, всички отиваме в рая!Подгответе се ще има сто девици! :d
256
2
 
7
 
! Отговори
До 263 преди 3 години
Тулупов,избираме ги да ръководят държавата,а не да крадат.Затова ги и сваляме.
255
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кабинет на ГЕРБ повече не може и няма да има,ами по бързо да минава процедурата с мандатите и да се насрочват новите избори,след които ИТН и ДБ имат достатъчно мнозинство да поемат управлението на България!
254
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На дезертирал генерал,трябва да му се свалят пагоните и да се разжалва.А когато е и мутра генерал,да се вкара в затвора.
253
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо не?След като Борисов 12 години се гаври с българския народ,време е и с него да се погаврят.Шмиргелов, срам ме от екземпляри като теб, срам. Нямаш доказателства, но търсиш да задоволиш дoлнитe cи страсти. Ние за работа ли ги избираме или да се доказват кой е по - голям?Въшката като се на яде излизала на якичката.
252
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм очаквал нашенецЪт в странство да е толкова деградирал. Да сложи на първо място Имало такъв народ...
251
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде се скри дезертиралия джипкаджия? Има ли вече награда за залавянето му?
250
0
 
4
 
! Отговори
Вожда преди 3 години
Който бяга, зло не мисли.Ъ-ъ-ъ, май ге беше така...
249
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще стигне ли Тиквето до затвора или направо ще го .......?
248
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев, има много хора сред управляващите и бизнесменитр, които не признават законност и ред, ползват привилегии и пречат на нормалните хора, които работят и без да ви смущава да ги правите бедни и социално слаби. За това ще ви се потърси наказателна отговорност. В една малка България скритото ще стане открито как и от къде има новозабогатели след 89г.Това много лесно може да се провери и следствието ще реагира много бързо, правораздавателната система ще е бърза и ефективна.
247
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дезертьори, крадци и калинки ...никой не подкрепя.