Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт

За първи път има мнозинство на опозицията, допълни той
17 апр 2021 13:28,
516
Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел. Това коментира пред bTV зам.-председателят на "Изправи се! Мутри вън!" – адв. Николай Хаджигенов.

Той поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока. "Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри", поясни Хаджигенов.

Той отново затвърди казаното по-рано от него, че да се впусне в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Но посочи, че няма да се откаже, защото е необходим "някой, който да свърши работата, както трябва".

Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: "Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор", поясни той.

На консултациите при президента идната седмица позицията на "Изправи се! Мутри вън!" ще е готовност за участие "по някакъв начин" в правителство или подкрепа на правителство на опозицията.

На въпрос кои са принципните точки, с които биха подкрепили коалиция с мандат на "Има такъв народ" адв. Хаджигенов отговори: "Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
8
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Какво лошо има да кажеш на Караянчева, че не е за там, защото има интелект на поцинкована кофа? Нима вие не си позволявате квалификации по отношение на Хаджигенов или Тошко или Слави или Мая ?
386
10
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
И все пак...Не бяха ли гербавите депутати тези, които блъскакаха по банките и се държаха като пияни бабаити в селска кръчма?Някой друг блъскаше ли по банките и обиждаше ли на уличен жаргон?Хаджигенов и Тошко блъскаха ли по банките?
385
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Сат НЯвно имате затруднения в разбирането на това,което се говори.БСП,ДПС,ГЕРБ и ДБ не си позволиха да използват обидни квалификации.А Маноловки,Тошковци(Африкански) и мутрата Хаджигенов показаха своят интелектуален багаж-простотията извираше от тях като фонтан.Така се държат комплексари,които на първо място нямат чувство на собственно достоинство и им липсва самоуважение.
384
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с много *** се напълни парламента.задават се предсрочни избори.
383
6
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Пак да попитам:Не бяха ли гербавите депутати тези, които блъскакаха по банките и се държаха като пияни бабаити в селска кръчма? Някой друг блъскаше ли по банките и обиждаше ли на уличен жаргон?
382
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бяха ли гербавите депутати тези, които блъскакаха по банките и се държаха като пияни бабаити в селска кръчма?
381
2
 
10
 
! Отговори
anonymous преди 3 години
Този парламент ще прилича на водевил,при това лош.Защото новите действащи лица просто не стават.Мутрите продължават да се държат сякаш са на площада.А хората на Славчо Чалгаджийче просто са трагични.Мълчат защото няма какво да кажат.Предстои да видим и неговата вечно намусена физиономия там.Ще размахва назидателно пръст сякаш неговото мнение е истина в последна инстанция.От новите засега Демократична Бг изглеждат по-адекватно.
380
9
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Не бяха ли гербавите депутати тези, които блъскакаха по банките и се държаха като пияни хулигани?
379
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демутризация на България, това очакват хората от новия парламент.
378
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ прекалено много се възбудиха. Да си съберат с предишната кърджалийска председателка на парламента, та възбудата им да изчезне.
377
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уф, как хубаво вият мутрите. Давайате все така.
376
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато един не увисне на въ же на входа на НС няма да се оправят неща. Сутрин като идват на работа да знаят за какво иде реч.
375
1
 
9
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
До Анонимен 40 В това сбъркано време ти да виждаш някой да го интересува държава и народ? Щото аз не! Всеки гледа да се нагребе с пари за себе си и беж да го няма.Не заиграе ли тоягата и балтията няма да се оправим
374
5
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Хаджигенов, прекалено си възбуден. Останете някъде с Мая на четири очи, разсъблечете се, па я помоли да те хване на определено място и да започне да го мачка това място... Тя има голям опит в тези неща. След десетина минути ще ти стане хуубаво, ще изхвърлиш малко течност и ще се успокоиш.
373
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам, аз съм обикновен човек. Не гласувам от години, не съм нито за бойко, нито за тези новите.Но отстрани прави впечатление, че тия новите партии са прекалено озлобени и персонално чак сякаш мразят бойко.А държавата чака - да се опитат да дадат идеи как да се подобри икономиката. Един да излезе и с плам за това да говори, те само бойко та бойко им в устата.
372
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се възмущавайте само във форума, тези о,трепки са много опасни. Сега вече имат 160 гласа в парламента и могат да променят спокойно и конституцията за забрана на партии и сдружения. Първата ще е ГЕРБ, а после и много други. След това ще иницират референдум за излизане от ЕС, който ще фалшифицират след промени в избирателния кодекс.Не им мълчете, не пишете само във форумите!Организитрайте се!Долу диктатурата на протестърите!
371
6
 
10
 
! Отговори
Iron_fast преди 3 години
Хаджигенов....не идвай в Кърджали...
370
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази о'трепка много скоро ще гледа парламента само от външната страна.
369
6
 
17
 
! Отговори
Стилиян преди 3 години
Истински гнусар е тоя! Гнус, гнус! *** на Галева само да влезе в НС. МНОГО е грозно и жалко да се обижда човек, какъвто и да е. Това е език на омраза, който проповчдва този
368
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то е така, ама и тебе точно не те виждам ич като властник. Освен ако българският народ не е съвсем оглупял.