Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт

За първи път има мнозинство на опозицията, допълни той
17 апр 2021 13:28,
516
Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел. Това коментира пред bTV зам.-председателят на "Изправи се! Мутри вън!" – адв. Николай Хаджигенов.

Той поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока. "Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри", поясни Хаджигенов.

Той отново затвърди казаното по-рано от него, че да се впусне в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Но посочи, че няма да се откаже, защото е необходим "някой, който да свърши работата, както трябва".

Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: "Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор", поясни той.

На консултациите при президента идната седмица позицията на "Изправи се! Мутри вън!" ще е готовност за участие "по някакъв начин" в правителство или подкрепа на правителство на опозицията.

На въпрос кои са принципните точки, с които биха подкрепили коалиция с мандат на "Има такъв народ" адв. Хаджигенов отговори: "Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да отнеме 10 години. Защо парламента не е ревизионен орган. За целта си има оторизирани звена. Парламента само нарежда.
346
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз гласувах за ДБ.. но като гледам какво става.Ако има други избори ще гласувам за ГЕРБ, защото всички други партии се обединиха в коалиция. Аз не искам да съм с БСП и ДПС.Невярвах че Христо ще си стисне ръката с тях.
345
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.....искам и ревизия на Орешарски и къде изчезнаха тогава парите питамта ревизия на кое, на единия милиард който изтегли и вие го свалихте заради него и който милиард вие харчихте или ревизия за вашите 16 милиарда потънали в мъглата.
344
7
 
1
 
! Отговори
Протест преди 3 години
Маските са за да мълчите!!
343
5
 
18
 
! Отговори
MEN преди 3 години
Не може да викаш "Мутри вън!" и същевременно демонстративно да не носиш маска в парламента. Единствен. С наглата поза: Мен няма кой да накаже! Същата мутра си като тия против, които скачаш!
342
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
уважаеми гербери толкоеа ли е трудно да преглътнете факта че 75% от гласувалите не ви искат. Да бяхте събрали 51% и си управляеайте. Не сте единствените грамотни уж хора в тази държава. Акс мислите че властта ви е завещана от някой пожизнено нещо сте объркали държавата с една две по северно.И не излизайте пред ЕС че проруски сили са окупирали властта..
341
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест задачата на този парламент е Ревизия на ГЕРБ за 10 години назад?? Е това ще отнеме поне 2 мандата време.Като знам, че на кварталния супермаркет ревизията за 1 година назад отнема 1 седмица.Представям си каколко ще отнеме за цяла държава за 10 години назад..И в това време нищо не работи, защото се извършва ревизия.Доходи, пенсии, здравеопазване, реформи всичко се спира до приключване на ревизията.Ето това ни чака Една голяма ревизия.
340
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт ''.......................Герб вече не е на власт, не е програма за управление, другарю селски тарикатДа не плачеш скоро, за това че си в парламента
339
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано поне да изберат министър председател който да има добър английски и да няма азиатска физиономия.Да не се срамиме по света.А че пак излъгаха простаците от крайните квартали и провинцията да гласуват за Слави си е факт.Всички пътеки водеха и водят на изток.Само артистите се сменяват.Но такава е съдбата на глупавите народи.
338
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка злоупотреба с обществен ресурс е наказуема. Докарахте хората до просешка тояга. Не ме питайте ме Белене. Знам защо го е имало без да съм му съвременник.
337
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плачете ли гербави?
336
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По бай Тошево време най-страшната дума беше "Ревизия". Всички трепереха като чуеха това.Оо ама то сега власта е в Тошко Йорданов. Значи пак сме Тошово време.Ревизии до дупка на всички ще има.
335
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 361. Нищо няма да излезе от поредната "ревизия". Колкото излезе през 2013. Да не говорим, че още другия месец този парламент, барабар с всичките му комисии, може да го няма.
334
5
 
6
 
! Отговори
гледна точка преди 3 години
И този се е объркал за годините управление на ГЕРБ. А бе как всички забравят, че по средата на тези 12 години имаше 15 месеца управление на БСП и ДПС с Орешарски и още три служебни кабинета?
333
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркове в момента се създават от депутатите от герб. Искат хаос и безредици в парламента за да се измъкнат сухи. Няма да се получи. Ревизия и онези, които са се облагодетелствали в затвора, а онези които са нарушавали законите но не са извлекат полза да бъдат лишени от право да заемат държавни длъжности.
332
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на управлението на БСП и Жан Виденов заплатата ми беше 250 000 лв. на месец!!Четвърт милион!! Кой друг премиер е осигурявал такива доходи на народа си??
331
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адска гнъс и велика отврат .
330
6
 
15
 
! Отговори
До щастливеца преди 3 години
По време на ГЕРБ семейството ми си купи апартамент и нови две коли ! Не живеем охолно,но достатъчно добре и икономически сигурно,което ми осигурява спокойствието да изтегля умерен кредит ! Парите ни стигат повече ,отколкото винаги до сега !През 2005 теглих заем за пералня,а оня ден отидох за слушалки и си купих и микровълнова.Вие какво искахте от Борисов ?Кажете ! Да видим новите дали ще го постигнат ?! Дайте мерило за сравнение !
329
14
 
3
 
! Отговори
Мутри Вън! преди 3 години
Всеки който е посегнал на г-н Божков си е патил много.А Борисов се помисли за богопомазан и стъпа много накриво. Направо се гръмна в крака.Сега Бойко ще разбере, защо прякора на Васил Божков е Черепа!!Сам си си виновен Бойко. Ако бе мирно седял сега още щеше да си караш джипката.
328
1
 
8
 
! Отговори
мими преди 3 години
До анонименКакъв народ. Важното е ние да се наместим и гушнем парата