Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт

За първи път има мнозинство на опозицията, допълни той
17 апр 2021 13:28,
516
Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел. Това коментира пред bTV зам.-председателят на "Изправи се! Мутри вън!" – адв. Николай Хаджигенов.

Той поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока. "Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри", поясни Хаджигенов.

Той отново затвърди казаното по-рано от него, че да се впусне в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Но посочи, че няма да се откаже, защото е необходим "някой, който да свърши работата, както трябва".

Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: "Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор", поясни той.

На консултациите при президента идната седмица позицията на "Изправи се! Мутри вън!" ще е готовност за участие "по някакъв начин" в правителство или подкрепа на правителство на опозицията.

На въпрос кои са принципните точки, с които биха подкрепили коалиция с мандат на "Има такъв народ" адв. Хаджигенов отговори: "Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
9
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Герберите вече са малцинство.
306
1
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
----
305
2
 
1
 
! Отговори
опозиция преди 3 години
Те всичките са от една *** закърмени
304
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Хаджигенов или нещо не е в ред или му се плаща, за да се държи по този начин.
303
4
 
17
 
! Отговори
Чалга живот преди 3 години
До БСПСега очакваме Корни да излезе на трибуната и да обяви новата коалиция с въпроса "Кой сега е номер 1", а всичките й партньори да й отговорят с "тези червени домати, кой ги мама разклати", после ДПС хитро да изпеят на уше, "да ходим в някоя квартална кръчма и да поръчваме..." А когато народа попита какво правим с проблемите и къде са парите от ЕС, Тошето да влезе в профила на Слави и да напише от името на мишока "шефа рече - пари нема, действайте!"
302
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХаджизГаньо го виждам като новия Волен Сидеров в парламента. Пиян, дрогиран и много агресивен Скоро и той ще запали пура от 150 лв. бройката на плажа Варадеро.
301
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арестуваха ли дезертьора или чак в понеделник?
300
1
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
За дъ съ упраи страната сопа тряаа,дрянова.По дебела и изпечена на огън.С приказки нищу не стаа.
299
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаджи Генчо говори лъжи.1/4 от гласувалите са избрали ГЕРБ, а той като развалена латерна повтаря, че българина не желае повече Борисов на власт. Борисов е предпочитания политик.А Хаджигенов е голям срам за НС.
298
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 310Питай агенцията, обслужваща БСП! А и това е т.н. екзит пол. Но на мен не ми трябва доказателство. Достатъчно е да видя хората, които слушат и харесват Слави - всички са прости на ***. В квартала има новостроящ блок с бригада от ромчета и турчета, прости до безобразие, познай цял ден каква музика се дни от строежа и кой е любимия певец! Доказателство за екзотични пола. Съседите в квартала всички знаем каква музика и кой я пуска. Животът е доказателство, че само про*стите слушат Слави!
297
11
 
4
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Когато казахме, че след изборите ще управляваме ви беше смешно нали?А сега какво се случва БСП дава тона, който всички други партии в парламента слушат.Имаме мнозинство над ГЕРБ в това народно събрание!!Кой сега е победителя???
296
6
 
13
 
! Отговори
До 309 преди 3 години
Защо манипулираш?Какъв грях?Не виждаш ли как страната се възроди,колко много промени в полза на обществото и икономиката,туризма,инфраструктуратата,така ли беше преди 10 години.Явно имаш носталгия към мутренския период,ограбването,заменките ,износа на банкови спестявания,разбита икономика и гастърбайтери.На бялото черно е признак на дебилност!
295
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че баце падна в каналното отверстие.
294
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казах ви предварително, че чалгаджията ще свали еднокнижника, а вие ми се лендзихте.
293
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъвто народа, такива са му и управниците.Неслучайно се наричат Народни представетели.Представляват извадка от народа.
292
4
 
4
 
! Отговори
Ше го издигне преди 3 години
Маямата да и лъска обувките и....още нещо.
291
12
 
6
 
! Отговори
боко преди 3 години
долу ръцртр от хаджигеиов това е наи големият защитник на българите . нямя ботев , няма левски , падам на колене пред него . така де другото мнение за него го изтриха . още недошли на власт а задеистваха цензурата . велики са
290
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хи хи, яко!Много ме забавляват хората, които наричат Мая нова, нищо че е стара БСП чанта с изтекъл срок на годност. За Татяна Дончева пък направо се пукам от смях, а Капон... леле! Слави, любимия пр*ост клоун на олигархията от 30 год е най-забавната стока от магазина за стоки втора употреба! Между другото, НС вече направо може да му сложите една табела с ВТОРА УПОТРЕБА и ще сте право в десятката!
289
6
 
11
 
! Отговори
коко преди 3 години
Тоя на снимката има вид на надрусан пият трошляк
288
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Трябва да поканим от вън някой да ни управлява, както и преди е било. Като гледам нищо хубаво не ни чака. Чалгаджийница и цирк, така се вижда от страни. Станахме за смях