Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт

За първи път има мнозинство на опозицията, допълни той
17 апр 2021 13:28,
516
Хаджигенов: ГЕРБ разбраха по трудния начин, че вече нямат власт
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ трябваше да разберат, макар и по трудния начин, че вече не са на власт. Те, според техните твърдения, спечелиха изборите. Всъщност за първи път в най-новата ни история има мнозинство на опозицията – обединени всички около една обща цел. Това коментира пред bTV зам.-председателят на "Изправи се! Мутри вън!" – адв. Николай Хаджигенов.

Той поясни, че въпреки първоначалните търкания в редиците на формацията, от която е част, сега вече страстите са утихнали и всички работят в една посока. "Създаването на парламентарна група, както създаването на коалиция от хора, които са в различни крайности, е сложен процес. Когато събереш на едно място няколко остри камъка, хвърлят искри", поясни Хаджигенов.

Той отново затвърди казаното по-рано от него, че да се впусне в политическия живот е огромна жертва заради работата му извън политиката. Но посочи, че няма да се откаже, защото е необходим "някой, който да свърши работата, както трябва".

Хаджигенов увери, че ще бъде направена ревизия на свършеното от управляващата партия в последните 12 години, както и че той и съратниците му вече са готови с конкретни промени в законодателството: "Ще предложим промяна в Закона за съдебната власт, нов Висш съдебен съвет, нов главен прокурор", поясни той.

На консултациите при президента идната седмица позицията на "Изправи се! Мутри вън!" ще е готовност за участие "по някакъв начин" в правителство или подкрепа на правителство на опозицията.

На въпрос кои са принципните точки, с които биха подкрепили коалиция с мандат на "Има такъв народ" адв. Хаджигенов отговори: "Коалиция не мисля, че е вариант. Правителство на малцинството с подкрепа на останалите е работещ вариант според мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което е зле за България е добре за Русия.
286
6
 
8
 
! Отговори
До 300 преди 3 години
То много интересно как така в същия ден провериха всички досиета на гласувалите кой с какво образование и за коя партия.Има ли кой да обясни как се получава извадката?Няма как интелигентен човек с образование да гласува за Слави,освен с купени дипломи или чалгари по манталитет.Време е чалгарските текстове и фолк с ромски напеви унижаващи жените,поставяйки ги в ролята на *** да бъдат забранени като дискриминиращи на основата на пола.
285
5
 
6
 
! Отговори
Този пост ми хареса преди 3 години
Не знам за какво му са още пари на жипката, няма да живее 1000 години, но пък неговите внуци ще живеят в грях и поквара върху нещастието на хората и държавата, която са ограбили.
284
3
 
5
 
! Отговори
Демутризация преди 3 години
Явно си трябва бърза демутризация на България, както в Германия направиха денацификация след Втората световна война. Специално тpоловете на мутрите трябва да минат на дълъг курс за превъзпитание.
283
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН+ДБ+ИМВ=сараи на доган
282
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност гласувалите за ГЕРБ са с най-ниско образование и това е напълно очаквано.Не това е важното. На тези избори имаше два вида гласуващи - за мутрите и против мутрите. От хората с висше образование за мутрите гласуваха 22%, а против мутрите 78%.
281
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квичетв Гербави ***!!!С вашия бос и партията му е свършено!!Нови честни и почтени политици ще управляват България от тук насетне!!
280
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 303За Слави ли питаш? Ми и на мене ми е интересно защо се крие! Поне едно видео да си беше направил, тия неща дето ги пише Тошо в профила му да ги изговори, верно четейки, но все пак...
279
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така си е, така си е. ГЕРБ разбраха по трудния начин. Разбраха че вече са в опозиция, и то много малка опозиция!!!!!!!!!!!!ЕДНА НЮНЮ ОПОЗИЦИЯ СА ГЕРБ!!!
278
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефът на мутрите защо се крие като страхливо мишле?
277
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между другото Хаджигенов беше яко друсан първия ден! Държеше се като някакъв *** хулиган от село, дето се ежи след шише ракия! Жалка картинка! А Мая мълчеше като бита женица и дори не се пробва да го спре, за да не става за посмешище цялата й партия! Гнус, достойна на гнуста от лай*ната по жълтите павета дето оставяха след себе си лятото!
276
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 294Къде ги видя образованите гласували за Слави бре?Виж социологическите извадки на ВСИЧКИ агенции за изборите - 65% от гласувалите за ИТН са хора с най-ниско образование или без такова от ромски или турски произход, останалите са със средно образование, живеещи в селата и малките градчета, а и да не забравим гастербайтерите работещи като миячки и берачи! Ей това сте! И няма нужда от доказване, достатъчно е да се огледаш и заслушаш в музиката около теб за да имаш неопровержимото доказателс
275
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,наглите идват на власт и ако Борисов има акъл в главата си не трябва да ги подкрепя,както с мажоритарно гласуване или с мафиотската промяна в Конституцията срещу гл.прокурор.Него ги боли за държавата защото сме в здравна и икономическа криза,затова прави компромиси,но няма смисъл.За съжаление провала на държавността е на път,както и законноста спрямо сурогата на прехода.Жалкото ,че новите марионетки предават народа най безогледно и брутално,а някои дори повярваха че прехода почва от Борисов
274
4
 
5
 
! Отговори
До 294 преди 3 години
Да, не само чалгари и дрогирани метъли също...
273
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България може да се раздвижи от няколко човека, не са нужни масовки. Краденето и шмекеруването ако приключи и държавата тръгва. Ние сме сложени волю-неволю в релсите ( ЕС, лев към Евро, споразумения и конвенции). Трябва да се включи двигателят и нещата ще си дойдат на мястото
272
2
 
6
 
! Отговори
Чалгарството преди 3 години
Е душевно състояние...
271
2
 
4
 
! Отговори
Тоя Слави преди 3 години
Кога ще се захване всичко да оправи...
270
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може много чалгари да гласуваха за Слави, ама и много нечалгари гласуваха за него. И то много по образовани, интелигентни и внимание - РЕАЛИЗИРАНИ от списачите тук. Колко ви плаща ГЕРБ за тези нескопосани напъни? Ако ви слагат глоби за нивото на коментарите, ще се на минус. Само отвращавате още повече нормалните посетители
269
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
289 абсолютно точно
268
7
 
1
 
! Отговори
Слави преди 3 години
Президент! Да няма парламент!