Технически хаос и лични обиди сложи началото на 45-ия парламент

Какво да очакваме от новите 240 депутати?
Обновена: 18 апр 2021 10:02 | 18 апр 2021 09:45, Петя Славова
150
Технически хаос и лични обиди сложи началото на 45-ия парламент
Снимка: БГНЕС

Технически хаос, лични нападки и процедурни номера. Така може да се обобщи началото на новия 45-и парламент. На 15 април прагът на старата сграда прекрачиха новите 240 депутати.

Още по темата

И от ден първи си пролича колко трудно ще е да се намери добрия тон. Едни от най-тежките разменени реплики бяха за отсъствието на Бойко Борисов при гласуването на оставката на кабинета и за разпускането на Националния оперативен щаб.

"Истината е, че това е най-интересният парламент, който България е имала. В някакъв смисъл това е уникален шанс. Винаги е имало една силна и доминираща партия, а сега е нужно да се седне на масата на компромиса". Това заяви пред Нова тв доцент Алексей Пампоров.

Според него, конфигурацията е много сложна и ако няма консенсус, парламентът няма да просъществува.

"Този път стана интересно и хората най-сетне започнаха да виждат, че политиката е нещо повече, заслужава си да се влезе в детайл. Нищо от предишните тематики не можеше да докосне хората. Английският парламент има много елементи на "шоу" и то няма как да бъде избегнато", смята PR експертът Георги Малчев.

По думите му, хората виждат, че има импулс за по-добро и промяна. "Това е най-хубавото нещо. Заслужава си всички да се обединим в една посока", каза Малчев.

"От 30 години обясняваме, че сме в преход, а самият той е знак за промяна", допълни Пампоров. - "Имахме уникален доайен, който се опита да контролира. В предишния парламент тонът и отношението беше много по-лошо. Поведението на ГЕРБ в предходния парламент го срина като институция."

Според него в сегашната ситуация има и надежда, че ще се върне вярата в парламента.

"Всички вървят в посока, че има неща, които трябва да се променят и осъзнаха, че няма прекалено много избори", каза още Малчев. По думите му, е важно да се види какви ще са приоритетите в икономиката.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, добре че махнаха тиквеника.
93
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС са прекрасна партия пред тезиНяма такава държава, изправисе мутри вън, да Българиявътре какво има Филип,Тошко.Мая,Татяна,Капон,Хяджигенчо,Бабикан,Христо да да даи още много борци срещу Бойко Борисовна изборите 36% пак ще БИЕ
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВчера надвечер онзи горе от снимката на ваше ляво направи катастрофа в София.Но никой не съобщава по телевизията. Това е агент Атанасов. Кой знае какво е правил докато се е натаресъл в една кола пред него. Говорел е по телефона за подмяната и преврата ? Или е осъзнал къде потъна?----А ако тази катастрофа е умишлена или предварително подготвена с цел разправа,затова , че той каза истината? Ген. Атанасов не ни е проблем на България,друг е проблема.
91
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
седнаха старите изритани мутри зад банките
90
2
 
27
 
! Отговори
НН преди 3 години
Аз не съм обнадеждена, стана една голяма сбирщина и нивото падна още.
89
13
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Пискането и...ревът на гербеската...интелектуална мощ по всички медийни канали е...песен в ушите на народа.Това означава,че изборите са поставили в Парламента правилните хора.Остава да си довършат...започнатата работа.
88
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радко искам да спреш покупката на ЕФ16 и да върнеш парите тукс тях да купиш 20 грипена направо ще избиеш рибата
87
7
 
16
 
! Отговори
Прав си 81 преди 3 години
Всичко в името на хората, вся власт народа и какво? Получихме шепа неудачници с просташко поведение: Филип,Тошко, Мая, Татяна, Капон ,Хаджигенчо, Бабикан, Христо.
86
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера надвечер онзи горе от снимката на ваше ляво направи катастрофа в София. Но никой не съобщава по телевизията. Това е агент Атанасов. Кой знае какво е правил докато се е натаресъл в една кола пред него. Говорел е по телефона за подмяната и преврата ? Или е осъзнал къде потъна?
85
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
срамота гласуваха да бъде човек шеф на парламента който даже и неможе да говори на Български език какъв ли ще е кабинета на ИТН,МУТРИ ВЪН и ДБ ужас
84
2
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Ааа, как хубаво са се наредили на снимката, сендаха най-после доволни на местата, колко са доволни само... Демокрацията е най-добрата система!
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като погледнеш снимката от ляво на дясно не можеш да разбереш 2021 ли сме 1997 ли сме да ви таковам протеста и революцията и простотията бала мурници такива
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може с един замахнат юмрук и "Мутри вън" да станеш цар! Радев се самозабрави с лакомията за власт!
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е. Браво, Петя!Техническият хаос е от некомпетеност. Те поискаха оставката и я гласуваха.Сега в България е парадокс.НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО.Дефакто оставка се гласува когато има ново правителство.Юридически сега България няма министри и премиер.Има да изязат 3 чувала сол докато се научат.Но те не иска да се научат.Това са хора по на половин век.До сега са обслужвали като адвокати мафията. Сестра Галева и Татяночка Мултигрупова са лицето на западащия парламентаризъм.Ще искат Президентска Република
80
2
 
8
 
! Отговори
Само да посмеят преди 3 години
Само да посмеят с въвеждане на неограничена президентска власт. Тогава ще има сериозни протести! Миналите ще им се видят детска игра.
79
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Парламента влезе ЛОШИЯ мааттрал сбирщинасамо като им чуеш имената и разбираш за какви ""Политици" става въпросНяма такава държаваизправисе мутри вънда Българиявътре какво има Филип,Тошко.Мая,Татяна,Капон,Хяджигенчо,Бабикан,Христо да да да
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До За неразбралитеГотви се президентска република начело с Радев. Да ви е честита!----Ние не щем президентска република в никакъв случай, това ще бъде отново еднолична диктаторска власт и никаква демокрация и никакво разделение на институциите и пак няма да има правов ред!
77
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия новодошлите ще съсипят страната
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
новодошлите партии не можаха да се преброят камо ли държава да управляват.Чалгата направи от парламента чалга дискотека
75
3
 
3
 
! Отговори
Споко преди 3 години
Комунизмът си отива!Спете спокойно деца!