Новите партии пратили стрелите си към БСП, а не към общия враг ГЕРБ

ГЕРБ вече са били окопали във властта, смята Корнелия Нинова
66
Новите партии пратили стрелите си към БСП, а не към общия враг ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради проекта за решение за налагане на мораториум върху отдаването на концесии, продажбата на общински болници и назначения в администрацията на БСП, червената шефка Корнелия Нинова обвини новите партии в НС, че насочват стрелите си към левицата, вместо срещу общия им опонент ГЕРБ.

Тя припомни, че новите политически субекти в Народното събрание и ДПС миналата седмица са отхвърлили предложението на БСП за мораториум.

Още по темата
"Това си е ваше решение. Ние в решенията на други партии не се месим, но няма да допуснем да хвърлите върху БСП думи като "БСП саботира общия анти-ГЕРБ фронт", каза Нинова

"Щяло било да попречи на проверката на сделките и на ревизията на политиката в последните 4 или 10 години. Абсурдни твърдения, оправдания", отсече тя.

Според нея вторият ешалон на властта може да помогне много, но може и да навреди.

"Какъвто и прекрасен Изборен кодекс да направите, ако не променим надолу модела на управление на ГЕРБ, те ще саботират. Това беше целта на мораториума, който искахме да наложим, но трите нови партии го отхвърлиха. Докато търсехте вина у БСП, вместо във властта, тя овладя целия сектор енергетика, овладяване и окопаване има в земеделието тези дни са подменени ръководствата на 65 болници в цялата страна, като в 58 от тях е имало само по един кандидат, определен предварително и избран", отсече соцлидерката.

Нинова обясни, че от ИСУЛ са изпратили до БСП подписка с искане за отмяна на конкурса и възстановяване на нормалността.

Тя е убедена, че ще последват и други такива, но почти цялото държавно и общинско здравеопазване вече е овладяно, а новото правителство няма да може да смени новите директори.  

Мая Манолова от ИМВ, която е автор на идентичен мораториум, коментира, че през последните месеци ГЕРБ трудоостроиха партийни кадри в цялата администрация, не са по високите етажи.

"В периода на безвремие между две правителства назначенията в регулатори, в бордове и на по-ниските нива на администрацията трябва да бъде спряно", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
18
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Тая скоро ще я изведът от централата с риза с ръкави вързани на гърба! Започва яко да бута масло госпожата! Бива да иде да поязи кон! Или кон нея да поязди!
30
1
 
15
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Какво ще се случи до края на април?1. Днес или утре Бойко Борисов ще върне мандата на Радев2. В понеделник Радев ще го връчи на Слави Трифонов, но той ще му го върне веднага без обяснения3. Във Вторник Радев ще даде мандата на Корнелия и тя ще го мота до края на месеца4. След Великден Радев ще разпусне парламента, ще назначи служебно правителство и ще определи възможно най-късната дата за избори.5. Изборите ще бъдат през 1-вата или 2-рата неделя на м. юли. В разгара на отпускарския сезон!
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оххх, тая верно е голяма истеричка!!!
28
2
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
"..Общия Враг.."... ??? Един от враговете ва България в лицето на г-жа Импексова и подопечното и РеМеДе от "Позитано 20", наследник на тоталитарната партия БКП е тръгнала да чертае фронтове в разделителни линии в името на "Общия Враг" ... Мутрите от улицата се обединиха с тези в парламента за да подкопаят и ерозират българската държавност в името на конюнгтурните си интереси и олагархични зависимости ... !!!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си мисли кукундрелата, че при нови избори веднага ще си качи резултата много се лъже. Мантрата, че само те са реална алтернатива на ГЕРБ, и че всеки глас подаден за друга опозиционна партия е изгубен вече се срина.
26
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Какво е "ешАлон"?Другарката Пениснелия не е седнала. Комунистът винаги има нужда от враг. В случая това е ГЕРБ.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази от 7 години крепи ГЕРБ и Баце с неадекватните си действия.
24
1
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Нинова е толкова жалка. Подобно на Бойко, тя е политически труп и не виждам защо трябва да пишат за глупостите им.
23
0
 
5
 
! Отговори
Осуети се опитът на преди 3 години
КН да яхне новите партии,да им се препоръча като най-значимо лице отпротестите и най-естествен съюзник.Тя,със сталинистката си политика начистки и окопаване във властта в БСП,има тежък грях към хората-унищожилявото в БГ.БСП с нея начело,с камарилата и подгряващи клакьори,чакащиза властови огризки ,е обречена на гибел.Няма лошо,тя е износена старауниформа и трябва да бъде изхвърлена,за да може да се появи на нейномясто истинска лява партия,с народни водачи,а не милионери номенклатурчици.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова, Ниноваааааа4 години копа гроба на ГЕРБ БЕЗ ДА ЖАЛИШ СИЛИ.Сега сама падна в него.Господ си знае работата.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонемен преди 3 години
Много се ояла тая бре,ще пръсне кюлотите.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 4 години с 80 депутати, днес с 43!Нинова се тотално объркана. Вчера и Бацо Интриганта каза, че по-удобна от за него от нея няма! И е прав!
19
6
 
2
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Определено изглежда така - така наречените "нови партии" се занимават с БСП, само и само да могат да оставят ГЕРБ и ДПС да си разиграват коня.
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОВИТЕ ПАРТИИ ПОДКРЕПЯТ РУСОФИЛИ ГЕРБ
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова не може да прости, че след като 4 години рева и се прави на голямата работа никой не и обръща внимание. Нинова ТехноимпексоваМая Божкова, Дончева Мултигрупова, КапонкатаВсичките истерички в менопауза ги събраха под един покрив.И искате този парламент да работи.НИКОГА.Да не говорим за Слави и Тошко Африкански.ЦИРКОВЕ, МАЙНА.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Новите партии пратили стрелите си към БСП, а не към общия враг" Или тя не е разбрала правилно кой е врагът...
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли мъже в тая държава?Бате Бойко да им направи по един сеанс и да се успокоят.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонемен преди 3 години
Тая е супер гнусна и противна.
13
0
 
16
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Тошко Африкански, защото умствено е по близо и прилича повече на ***, заплаши журналист допуснал лапсус, с Крумовите закони, и рязане на части от тялото му. Питам тогава Аз, ако прилагахме Крумовите закони и след като излъгаха 2.5 милиона българи за мажулитарните избори и субсидия от 1лв. нямаше ли цялата им лъжлива парламентарна група, в включително и татуирания Чалгар, да спрат да пеят и говорят лъжи, поради липса на лъжливите им езици.
12
0
 
13
 
! Отговори
Електра преди 3 години
А с какви телесни органи и части, освен със змийските си съскащи лъжливи езици, ще се разделят, Импексовата госпожа Лъжа, Сестра Галева, Старата мома Дончева и Купона, направо не ми стига фантазията. Ха ха ха, като се сетя за Кауна фигурант, и се сещам за черепа чаша на Никифор...