Лидерът на СДС: Готови сме за опозиция, както и за нови избори

Не могат да ни детронират толкова лесно, заяви Румен Христов
23 апр 2021 10:05, Анисия Иванова
41

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че коалицията ГЕРБ-СДС ще върне мандата за съставяне на правителство. Лидерът на СДС Румен Христов заяви пред Bulgaria ON AIR, че решението е било очаквано.

"Ще подкрепим "Има такъв народ" в зависимост от политиките, които ще предложат, и от хората, които ще ги изпълняват. Зависи и от геополитическите им насоки - дали ще продължава България европейското си развитие и интеграцията спрямо НАТО", заяви той в ефира на "България сутрин"

Христов коментира мнозинството, оформило се срещу ГЕРБ-СДС в парламента.

"То е напълно конституционно - 165-ма депутати искат да ни изчегъртат от парламента, нека да поемат отговорността - добре е да има редовно правителство", подчерта лидерът на СДС.

Още по темата
По думите му коалицията е готова да бъде опозиция, както е готова и за предсрочни избори.

"Невинаги може да бъдеш управляващ. Ще бъдем конструктивна опозиция. Експертизата ни е сериозна и ще следим накъде се движи България. Тези, които ни отказаха разговорите - не се прави така. Можеше да дойдат и да ни кажат:"Тези и тези политики не ни харесват". Не очаквайте от нас да се разревем и да ходим да им се молим", каза лидерът на СДС.

Той заяви, че най-вероятно на предсрочни избори отново ще се явят като коалиция, защото двете партии си пасвали идеологически и работели добре заедно.

"Връщането на мандата не означава нищо. Не могат да ни детронират толкова лесно. Следващото Народно събрание може да бъде още по-шарено и тогава какво - отново и отново ли ще ходим на избори?!", каза Христов.

"От СДС се опитваме да бъдем конструктивни, да им обясним, че нещата, които искат, не могат да станат толкова бързо, но ако искат да скочат в дълбоките води - да скачат", допълни лидерът на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 14"Аз продължавам да гласувам за СДС." - ми то безродниците и да дементирате пак ще си останете ***.
26
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
сДС са по пионерски винаги готови.Да не забравим, че седесарите соломон паси и александър йорданов с готовност спасиха бкп от разпад и лустрация.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СтарСДС-ар (14)Ееее, остаря, ама акъл не ти дойде... Както казваше Р.Ралин: "Няма ли го в млада главица, не го търси в бяла брадица!"
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не могат да ни детронират толкова лесно, заяви Румен Христов"Че как иначе - след толкова години на сметището на историята и случайно да докопаш пак депутатство? За изпускане ли е такава възможност! Друга няма да се появи май никога...
23
0
 
7
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Тая метастаза наречена СДС още ли не е унищожена!?
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"лидерът на СДС"Вие кой бяхте и кого представлявате?
21
5
 
1
 
! Отговори
Не разчитайте преди 3 години
много на следващите избори. На тях ДПС ще е първа политическа сила. Като направят гласуване по пощата не само мъртвите от избирателните списъци ще гласуват , но и ще се размножат и ще имат семейства от мъртви. Ще гледаме - Живите мъртви.
20
0
 
18
 
! Отговори
Краси преди 3 години
СДС се продаде като магистралка на простия Винету!
19
0
 
13
 
! Отговори
Хубаво сте готови преди 3 години
... ама да не се окаже че сметките ви са без кръчмаря
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за решетки готови ли сте?Това е единственото правилно нещо!
17
0
 
10
 
! Отговори
Сигурно ли е близачо преди 3 години
..? Да не се окаже че доста сте се объркали в ситуацията ??
16
0
 
18
 
! Отговори
СДС? Кои бяха тези? преди 3 години
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичо Джо ще ви каже на вас една тоталитарна диктаторска демокрация. Като изкараме гилотината на площада, всички партии от прехода ще сте опозиция.
14
0
 
8
 
! Отговори
ми нормално е преди 3 години
До СтарСДС-арТо и за Йоло Денев има кой да гласува!
13
10
 
8
 
! Отговори
СтарСДС-ар преди 3 години
Аз продължавам да гласувам за СДС. Клиентилистите, които И. Костов създаде напуснаха СДС и сега са в ДъДъ. Най-вредната партия за България е комунистическата партия- БСП, която не се отрече от историята си, т.е., БКП извърши атентата в църквата Св. Неделя, БКП, издаваше македонски паспорти на българите в Пиринския край, БКП/БСП фалира банките с министър на финансите -Гечев, дясната ръка на Нинова,...
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА СДС Е ОПОЗИЦИЯ САМО НА ЕВРОАТЛАНТИЗМА И ПАТРИОТИЗМА.
11
0
 
26
 
! Отговори
не разбрал преди 3 години
Готови сте за избори, но кой ще ви избере бе, нафталини?!
10
0
 
25
 
! Отговори
Едно към едно преди 3 години
Когато времето беше "ваше", вие направихте ваши само приватизираните заводи, хотели и сгради, а сега сте като булка на сватба, стига някой да ви вземе. Ама няма голяма файда от такава невеста "трета употреба", така че не се пъи много за нови избори, защото ще постигнете резултат като АБВ!
9
0
 
19
 
! Отговори
SS преди 3 години
тва, което сега се нарича СДС, отдавна е едно пълно нищо и няма НИКАКВО покритие с името си - нито е "съюз", нито са "демократични", а още по-малко - "сили".Те и най-вече лидерското им тяло бяха са просто марионетки на авторитарния режим на буда барсалонски и на токсичната му партия. Съответно - заминават в историята. Но ще се запомнят с лошо.
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА НЯМА ГЕРБ, НЯМА БСП. ЗА ВСИЧКИ Е ЕДНО.