Митов: Очертават се кратки месеци живот пред този парламент

Партиите отново ще трябва да седнат на една маса и да разговарят
24 апр 2021 07:33, Елка Василева
291
Митов: Очертават се кратки месеци живот пред този парламент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Очертават се кратки месеци живот пред този парламент. Беше грешка другите партии да не дойдат на разговор, врагове сядат на една маса и си говорят, опитахме се да постигнем консенсус. Те или се готвят за избори веднага, или проявяват политическа незрялост. Това заяви предложеният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов пред БНТ.

"Като гледам законопроектите, виждам, че в парламента господства желанието за реванш. Не може да няма грешки, когато се управлява близо 12 години. Борисов е гръмоотвод на всякакви критики и все пак ГЕРБ получава доверие. Политическата криза ще приключи, когато бъде намерена формула, в която и ГЕРБ да участва по някакъв начин в управлението. Това може да стане и след следващи избори", отбеляза Даниел Митов.

Още по темата

Той прогнозира, че отново партиите ще трябва да седнат на една маса и да разговарят.

"Не трябва да хвърляме камъни един върху друг. Като гледам какво се случва в парламента, ми става тъжно. Вместо да дебатираме здравна криза, икономическите мерки след последствията от пандемията, ние се занимаваме с Изборния кодекс. Гласуване по пощата, което няма как да се случи технически", добави Даниел Митов.

По думите му, за да се въведе електронно гласуване, трябва да се покрият много критерии и няма начин в тези месеци това да стане.

"Винаги има шанс, ние бяхме длъжни пред избирателите си, в името на това да има стабилен кабинет и управление на държавата в труден за нея момент. Бяхме длъжни да предложим кабинет", коментира Даниел Митов.

По думите му посланието "Даниел Митов премиер" има няколко посоки - ясна заявка за проевропейско и проатлантическо позициониране.

"Беше жест от страна на Борисов, той отстъпи встрани и показа воля да даде възможност за разговори в друг формат. Това, което ни интересува, е държавата да има стабилно правителство и българската демокрация да функционира, да отговорим на очакванията на близо милион български избиратели", добави Даниел Митов.

Той бе категоричен, че проведените на 4 април парламентарни избори са били легитимни.

Даниел Митов коментира събитията в Чехия и Украйна така: "Кремъл си е поставил задача да дестабилизира демокрациите по всякакъв начин. Нямам информация, за да кажа нещо по случая "Гебрев", не винаги нещо, по което се работи, може да става публично веднага", каза Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
3
 
2
 
! Отговори
от никоде помощ преди 2 години
Колкото и да му е мъчно на Радев, от него се очаква да бъде слуга и никой няма да му се притече на помощ. Така че, така или иначе ще трябва да отговаря за деянията си.Народа може да забави, но няма да забрави.
226
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митов, ти не си ли даваш сметка защо Боко те прати на тая самоубийствена мисия? Защото си най-евтината му и непотребна пионка бе, драги. Едно време така са пускали магарета напред, да пробват дали не е минирано.
225
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митов, а на бас, че тая Нова година ще сте в опозиция ?
224
2
 
5
 
! Отговори
Още малко преди 2 години
До Христо ХристовКои са всички бе? Адвокатите на мут'рите, дето бързат да променят закона та да ги отърват, кому'нягите бол'шевики, байрактарката Галевица ли, руския имплант Бокикев, пардон пино'кио ли, Славун ли дето пълзи пред оня от сараите, поднасяйки му следващите избори на тепсия, разкривайки им безброй секции, кой, бе кой? Ще ми говориш за всички. Ще видиш какво ще се случи на следващите!? Патриотите само да се обединят! По-случайни маргинали от сегашния парламент не е имало! Жалки..!
223
3
 
2
 
! Отговори
Чао преди 2 години
До Анонимен 246Като си предпочел чужбина, чий го търсиш тука? Остави ни ние сами ще си се оправим! Хем много ви харесва в чужбина, хем искате да ни определяте как ние да живеем в Родината. Хайде си гледайте вашето и не ни мислете за нашето! Като си устроим държавата ще дотичате на метеното наготово. Хайде чао!!!
222
0
 
0
 
! Отговори
Zohan преди 2 години
Ама направете си тогава заплатите по 100 бона, барем изкарате някой лев. Че то и за крадене няма да има време.
221
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе вашия ще се съживи ли най после или ще се прави на умряла лисица още? За Славуца ми е думата!
220
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очертава се ,че затвора е най-подходящото място за живеене на лидерите на ГЕРБ и ВМРО.
219
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе човече, хората на български ти написаха "Вили под наем в Гърция" повтарям, в Гърция!!! Ти се изказваш между българи на какъв език? Български ама с латиници! Няма такъв език. Дори и да има такъв народ!
218
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да ги оставим да си ги мерят тогава! Но докато те си ги мерят хубавите им заплатки текат ... а моята и твоята ? И, дето рекъл оня, където двама си го мерят не се навирай щото ... !
217
2
 
6
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Гледайте ги как се джавкат и после не се чудете че все повече хора искат система без партии....
216
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не месеци , а кратки 2-3 седмици им остават , и честно казано, и те са им много !
215
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен4ovek koi pi6e e mai gospodin borisov kazva v ne6to ot misirkite horata na boiko borisov mu vqrvat a se 4udiq koe mqsto sme po bezrabotica i kolko balgari za 10 g oprava na boiko borisov zaminavat v 4ujbina a ne se vra6tat a sednal borisov v djipa i kazva 1000 leva za lekarite ili ne6to drugo i prevarjenicite na partiqta maika vqrvat
214
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 237 прав си - с цивилизовани хора!Да припомня ли защо тиквата се разбира с електората си? Нещо като "Аз съм ..."
213
1
 
14
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй Ърйъ. преди 3 години
И тоя се е взел на сериозно държейки се за ШЛИФЕРА на Баце...
212
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митов, тази долна твар...
211
2
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Силно позитивно е, че всички обърнаха гръб на петоколонниците от герб.Гаврата трябва да стигне докрай, а унижението на евротиквата трябва да бъде пълно!
210
1
 
2
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
....aiii Danitu Mitov ,...ti be onzi deto Erdogan mu vze cigarite i gi izhvarli v kosha za *** ,nali ?!!
209
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е човекът! Между цивилизовани хора винаги има място за разговор, обаче който няма какво да каже избягва разговор. Представяте ли си ядрените сили да кажат: "Я с тоа не говорим!" Е, Путин малко се изхвърля като ножка на вестник, но е обяснимо, той няма много пари в джоба да се пазари. Но ще седне да говори, къде ще ходи. Но нашите ме тревожат, че са малко далеч от цивилизацията!
208
0
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
До АнонименПо никакъв начин не подкрепям никакви такива действия, но се чудя има ли място в интернет, където мога да прочета смислени обосновани коментари, съдържащи реална информация, някакви доказателства, които по някакъв конструктивен начин да ми помогнат да взема по-добро решение за кого да гласувам и за кого не, на евентуални предсрочни избори. Не е отправено към Вас конкретно, но оставам с впечатлението, че повечето хора изразяват емоционални мнения, а не градивни позиции. Затова сме...