Радев се надява да бъде сформирано редовно правителство, с ясни принципи и приоритети

Президентът не каза кога ще връчи мандата на "Има такъв народ"
Обновена: 24 апр 2021 11:21 | 24 апр 2021 11:00, Елка Василева
350
Радев се надява да бъде сформирано редовно правителство, с ясни принципи и приоритети
Кадър: БНТ

Надявам се да имаме редовно, с широка парламентарна подкрепа правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви президентът Румен Радев. Той обаче не съобщи конкретна дата, на която ще връчи мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарна партия "Има такъв народ".

На въпрос кога ще връчи мандата на ИТН и защо дава повече време за размисъл на формацията на Трифонов държавният глава отговори: „Няма определен срок по Конституция между първи и втори мандат“.

„Несериозно е да мислим още за служебно правителство при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет,“ каза още президентът.

Още по темата

Надявам се това допълнително време да бъде инвестирано в диалог, в съгласие, така че да намерим консенсуса и да имаме редовно правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви държавният глава.

Радев подчерта, че парламентът е заработил енергично и българите очакват решения, които да бъдат взети, така че трябва да се даде шанс на парламента да свърши своята работа. Държавният глава подчерта, че не само изборният кодекс е сред задачите.

Рано е да говорим за трети мандат, каза още Радев в отговор на въпрос дали е избрал на кого ще връчи третия мандат за съставяне на правителство. Зависи какво ще се случи при втория мандат, но очаквам парламентарно представените политически партии и настоящото правителство да намерят сили и да проявят отговорност за актуализация на бюджета, защото ще бъде крайно безотговорно към милионите български пенсионери и трудещите се, към хиляди фирми, изправени пред фалит, да се окажат без подкрепа, точно когато имат най-голяма нужда, защото за такава подкрепа в момента в бюджета няма средства, коментира държавният глава.

Днес държавният глава даде начало на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора". В идеята се включват доброволци от цялата страна. Държаният глава засади бели брези в Плана планина край София.

"Да засадим дърво, да възродим българската гора" не е само лозунг. Нашите гори не са само национални богатства, неслучайно те са вписани в българската Конституция, те са част от нашата национална памет и идентичност", каза президентът Радев, цитиран от БНТ.

„Засаждането на дърво е своеобразен акт на полагане на нов живот", каза държавният глава.

"Днес ние показваме, че българинът е съпричастен да даде на следващото поколение един по-красив, по-здравословен свят", каза още Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играем го предизборно, но номера не минава, всеки който може да мисли е наясно какво желаете и какво си наредили още от лятото.
290
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, пне ще махнеб герберопитеците от властта.
289
2
 
18
 
! Отговори
Тоя Радуне преди 2 години
Е част от извънземен експеримент, целящ да установи за колко време държава, управлявана от военен , може да унищожи почти цялото си читаво население. Наблюдавайте и ще видите, че се държи и говори като програмиран.
288
0
 
0
 
! Отговори
До мен: преди 2 години
Не е достигала заповед да престана с нападенията и разкриването на историческата истина за преврата състоял се и започнал още от 1981 година. Не е достигнало съобщение да прекратя съпротивата срещу вероятно най-отвратителният завоевател в българската история, както и да престана да преследвам последния подарък на Адолф Хитлер за обединена Европа. Както и не съм получил един лев от полагащото ми се обезщетение ....
287
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев се надява да бъде сформирано редовно правителство...---------Фърчилото се надява се на коалициа между ИТН и БСП, и скритата подкрепа от страна на ДПС!В противен случай всичко е било напразно!!!!Много скоро ще видим дали "надеждите" му ще се оправдаят!
286
7
 
0
 
! Отговори
В мен е впечатление преди 2 години
Че БПЦ - Българска православна църква е обявила абсолютна война на българската държава и българският народ и даже в цялата символика на имената на тия нацисти се крие велики подсказки - Борис 1 - Борис 3 - Борис 1 - Приема християнството, приема славянският вариант на глаголицата и я превръща в кирилица и избива 30 прабългарски рода дето се обявили против. Борис 3 - Приема нациската вяра, преследва националните герой в икономиката и изкуствата, образованието или ги посича, стреля, убива, изгонва
285
1
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
На всички е ясно на какво се надява радеф, на така лелеяното служебно правителство което да погаделичка фатмашките му амбиции и да бъде прелюдие към заветната преЦедентска реСпублика от евроАзиатски тип, която да ни дари с бащица по путински и ердогановски образец ... !!!
284
1
 
22
 
! Отговори
Ставри преди 2 години
Кауня се уплаши, вече не иска служебен кабинет. Цяло лято говори, че само през служебен кабинет държавата ще тръгне напред. Разбра, че управлението на държавата е много сериозна работа. Омразата и злобата не са движещи сили, трябва и ум, който той няма. Народът е казал: Да ни пази Господ от неканен гост, дървен мост и човек пр. ост на висок пост. А на върха на държавата стои най-големия про.. Стак. Тепърва ще усещам про. сто. тията му.
283
18
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Президентът нищо не бави.Герпките върнаха мандата в петък на обяд, за да спечелят още два дни уикенд гратис, през които да мучат, че някой давал на ИТН забележете - "повече време за размисъл". Като че ли трябва да ги притискаме, та да сгрешат. Мало умие лойковско...
282
1
 
10
 
! Отговори
Задава се преди 2 години
До Единственотои друга свадба,Татяна и Слави,хи хи хи.
281
7
 
0
 
! Отговори
Не бе не е въпроса: преди 2 години
Дали тези ханове, царе, крале, императори са били всичките светъл пример или са били провал за племето. Борис 1 е пълен провал примерно и грешките на следващите след него до голяма степен са определени именно от неговите абсолютни предателства. Въпроса е нациста и лобито му в БПЦ да не са отгоре над тях!Защото там е и Омуртаг, там е и Калоян - мръсното наци пренаписва историята и се подиграва нагло върху най-силния от втората българска държава владетел. Ние имаме история и минало славно...
280
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарите от улицата и червенитеорки, не харесват вече мажоритарния вот, защото смятат да векуват на високи заплати и пенсии, с привилегии, луксозен превоз, добавки?!Освен свой президент-втори мандат на руския човек, искат той да назначава ЦИК?! Такова чудо, не сме видели, освен при бай Тошо.Машалла.
279
9
 
0
 
! Отговори
Какво да променим: преди 2 години
Докато БПЦ считат българските ханове, царе, крал, император за мъченици за Христова вяра ние нямаме държава. А Симеон 2 се гаври със всички тези водачи на българския народ, през които държавата и народа са просперирали. Еднакво заплащане, еднакви норми, еднакво третиране на всички форми и сфери на знанието и познанието. Толкова - от първите две точки на моя план някой може ли да оспори необходимостта от тях?
278
1
 
3
 
! Отговори
Истината е, преди 2 години
че има "затаяване на истини, но не може да е безкрай.ГЕРБ ще дърпа НАПРЕД ВСИЧКО, за което се тревожи Президентът; но няма такава ТРЕВОГА/Президентът/ ИТН да не бави действията си...Вероятно е съгласувано между тях. И те са спокойни.Но народът чака "по_добро... и.. ДОБРЕ, че е Правителството на ГЕРБ в оставка/ и неподкрепено ново да движат напред нещата в трудната обстановка.Философски и благородно.Почти абсурдно...
277
2
 
14
 
! Отговори
Рошко преди 2 години
Президентът трябва да бъде МЕДИАТОР, да умее да тушира конфликт, създаващ опасност за държавата отвън или отвътре. Радев е ТРОЯНСКИ КОН на Москва, избран от Решетников по предложение на ***. Целта на Москва е да сме трън в петата на ЕС и НАТО и чрез Радев да се дестабилизира държавата. Сега той ще бави връчването на мандата на Слави. После ИТН ще бавят и всичко е предварителен сценарий за да получи Радев права над изборите за НС и Президент. Москва ще му помогне с хакери. Гледаме УРЕДЕН МАЧ
276
9
 
0
 
! Отговори
Какво да променим: преди 2 години
Аз ви казах моя план, който е изчислен много добре, обаче дали ви стиска: 1. Изгонваме БПЦ от Храмът на българските владели и държавници. 2. Взимаме си образованието , за да им го набием по точка първа от техния план - държавна собственост, 2000 и колко компании стават училищата и стават съсобственици. То е ясно че живеем в бизнес ориентирана среда, но кой модел да вземем за образованието като бизнес. Аз гласувам с две ръце за Нюуел - хоризонтално ориентиран, еднакво заплащане, еднакви норми
275
1
 
6
 
! Отговори
цървул червен преди 2 години
може само да се надяваш бай СТАВРИ да играе карти,макар че *** русофил като теб едва ли може и карти да играе
274
3
 
0
 
! Отговори
Опираме до друго: преди 2 години
Пак ще повторя моята теория! Че има много точен план за разграбване, съсипване, унищожаване на Българската държава - и той не е нищо лично, той е просто busyness as usual. И тоя план се спазва стриктно, но за да мине този план - населението трябва да оглупее, второто трябва да бъде забаламосано и с прах в очите и трето съпротивата трябва да бъде пречупена. Е за третата част не успяха. И големият шести въпрос: Ние искаме ли да сме притурката към съюза дето си плаща рекета редовно или променяме
273
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-скоро ЗАШИМЕТЕНО !:)))
272
2
 
5
 
! Отговори
Слави преди 2 години
Шеметно правителство ще каправи.