Важното сега било да има работещи институции

Дошло е времето за търсене на истински решения
58
Важното сега било да има работещи институции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„В кризисната ситуация, в която сме, е важно да има работещи институции. Здравият смисъл е да се състави правителство, което да почива върху програмните си цели. Ако някой се заеме с краткосрочно правителство, може да понесе дефекти от решенията и да има по-малък резултат на следващите избори. Време е да се търсят истински решения“. Това каза в коментар пред БНР доц. Албена Танева, преподавател в СУ.

Според журналиста и политически анализатор Явор Дачков никоя от партиите в парламента няма интерес от предсрочни избори.

„Изключение е „Има такъв народ“. Това е инженерна партия, не е автентичен политически проект. Тя е партия, създадена от статуквото, за да подкрепя статуквото. Провалът на БСП ѝ отреди второ място. Парирането на останалите политически сили ѝ отреди още по-неприятната роля да е лидираща в съставянето на правителство. ИТН не бяха подготвени за това. Нямат хора, нямат идеи“, каза той.

По думите на доц. Танева е добре промяната да идва не само с лозунг, а и с начина, по който се правят нещата.

„Независимо какви са основанията за изключително тежка критика, тя не трябва да е в реториката, а в начина, по който се прави. В парламента имаме този проблем“,смята тя.

Дачков прогнозира политическа криза при служебен кабинет, който остава до зимата, ако и след предсрочните избори не се излъчи правителство.

Журналистът очерта връзка между ДПС и партията на Слави Трифонов.

„ДПС се опитва да се освободи от Бойко Борисов, слагайки на негово място Слави Трифонов. Това е динамичен процес. Резултатите са нестабилни и това е процес, който може да продължи и след следващите избори... Демонтажът на Борисов от политическата сцена не може да мине без ДПС, патерицата е Слави Трифонов“, допълни той.


58
Още по темата: парламентправителство
Още от Политика
ГЕРБ дава на КС мораториума върху някои решения на МС в оставка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 2 седмици
Защо беше всичкото това Говорене,говорене и не престана това говорене бе хора? Слави бил такъв,бил онакъв! За Борисов ми е ясно защо натиска да знае всичко и веднага! За да оплюва още по яросно упонента си,заради когото загуби властта! Забравихте ли че Борисов беше пазач на др Живков и Силеон Мадрицкият крадец? И стана и беше премиер! Нещата ще се случат тази седмица! " Мълчанието" ще бъде нарушено!Слави е организирана личност! И нещата ще се случват Тепърва! -:) НЕ ГО ПОДЦЕНЯВАЙТЕ!
35
1
 
3
 
! Отговори
До Това е истината преди 2 седмици
Колкото направиха ревизия преди Десети ноември на документите, с които хиляди тарикати станаха "активни борци", че даже и "партизани", толкова ще направят ревизия и на днешните милионери.
Впрочем, все са персонажи от едни и същи семейства - преди Девети септември доносници на полицията, след Девети септ. "активни борци", а след Десети ноември - децата и внуците им в Парламента, в правителството, в редиците на
баш-приватизаторите, в списъка на милионерите, в най-лошия случай - шефове тук и там.
34
1
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 седмици
Ела да ми направиш ревизия ,бе..32....САМО ДА НЕ НАСТИНЕШ , щото студен не ставаш за "последно целувание"..ха,ха,хааааааааа
33
1
 
0
 
! Отговори
кире преди 2 седмици
ДО НОМЕР 15
ИЗЛЪГАХА ТОЗИ ТИП НАРОД ИЛИ ТАП ВСЕ ТАЯ
32
1
 
3
 
! Отговори
Това е истината преди 2 седмици
Докато не се направи финансова ревизия на милионерите в България и се отнеме незаконно придобитото богатство нищо няма да се промени !
Капитализмът е още по-див от всякога в България!

Но сякаш не я виждате !
31
0
 
4
 
! Отговори
epa преди 2 седмици
ДПС И ИТН - ДА ВИ Е 4ЕСТИТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30
0
 
2
 
! Отговори
А според вас преди 2 седмици
Важно е БИЛО, или важно Е ?!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Развитието в науката навсякъде по света е не в измислени БАНяджийски институцийки, а в могъщи индустриални концерни, които разполагат със средства за наука и нововъдения.
Дори и да има БАНяджийски иновации, те са по Проекти, които вършат работа и се заплащат адекватно - нямат нищо общо с бюджета нито на БАН, нито на държавата - парите идват от другаде.
Да де, но родното БАН какво върши?
Ходят в службата два пъти месечно - за аванс и заплата, и дебнат някой младеж да му подпишат дисертацията.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Работещи институции? 23
"Де, сега да ги видя антиБойковците. БАН е доказан тър.тей."
Познавам от поне трийсетина години доста БАНяджии, които и за стотинка работа не са свършили - курдисват се в докторантури и дисертации на младежи, които вършат цялата работа, след което заминават на Запад.
Нашичките си стоят тук и се кичат с чужди публикации, и поне два пъти годишно вдигат врява, че парите не им били стигали.
Отровен и напълно излишен ТУМОР в псевдо-науката - на НАШ гръб.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До до 18

Излъга защото не гласува мажоритарното гласуване за което толкова време се пенеше. Излъга и за друг неща, че ще служи на народа, а си гласува заплата от по 10 000 лв на месец.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те институциите си работят събират дамъци и такси сметки всякакви т.е от Вас поза няма освен че крадете народа колкото можете и повече
25
4
 
3
 
! Отговори
Пешо от НАП преди 2 седмици
Докато не се направи финансова ревизия на милионерите в България и се отнеме незаконно придобитото богатство нищо няма да се промени !
Капитализмът е още по-див от всякога в България!
24
9
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 2 седмици
Защо дългия да е излъгал ?
Още не знаем какви са му плановете, а бил излъал.
Даже му се кефа че само с млчание успя да вбези всички в ГЕРБ.

ПП: Боко излъга като обвини ДБ че са приели закона за изслушване. Ама за него е нормално, все пак е осъден като клеветник.
23
4
 
5
 
! Отговори
Работещи институции? преди 2 седмици
Баба Меркел скръцна зъби на бат Бойко и той се отказа да занули мастодонта БАН.
Не, че някой се беше загрижил за българската наука и за това, че пари се наливат в каца без дъно.
Просто БАН повече от 70 г. е хранилка за "наши", червенушкови хора. Приплакаха на старата комсомолска активистка Меркел да не ги лишава от соц.помощи под формата на заплати. Кръгове около Б.Б. пък бяха хвърлили око на апетитни имоти на БАН, но временно отстъпиха.
Де, сега да ги видя антиБойковците. БАН е доказан тър.тей
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Явно в останалото време не е необходимо да работят щом именно сега е важно.
21
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
герберските тролове и днес ли сте на работа,работа,работа..поне има ли извънреден труд за цветница
20
1
 
10
 
! Отговори
Чакаме ! преди 2 седмици
"Моделът около Доган и Пеевски, олицетворяващ задкулисието, трябва да бъде сломен..."
"Корупцията си има име, корупцията си има адрес - Сарая...."
Христо Иванов
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До истина е

А защо да влиза в затвора?
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най големият лъжец в Републиката е Дългия!!Излъгал над 2500000 българи!Не го знам къде ще се скрие!И огромната му охрана и Ванката няма да спасят Чалгаря от народната любов!
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз дето,мра..зя комунистите,в сравнение с Чалгаря Нинова е цвете!Къде са системните партии,къде са популиските едновдевки!Просто при първите има отговорност,докато другите крадат,съсипват и бягат!