Какво следва след НОЩ? Нужни били ясни критерии за мерките

Д-р Симидчиев предлага законови поправки
33
Какво следва след НОЩ? Нужни били ясни критерии за мерките
Снимка: БГНЕС

Според д-р Александър Симидчиев от ДБ хората чакат да чуят какво ще се направи, а не защо ще се направи във връзка с ограничаване на пандемията от коронавируса.

„Сега имаме намаляване на общите бройки, трудно е да се предвиди дали ще се задържи. Трябват ясни критерии как ще се прави едно или друго нещо“, коментира той пред БНТ.

Още по темата

"Имаме много различни действия, които не са строго координирани. Често това което се прави, се прави на базата на недостатъчни критерии. Аз съм решил да направим законодателна инициатива, за обявяване на извънредна епидемична обстановка да има ясен критерий за определени последици. Когато имаме ясен критерий, например мерки при 1000 заразени, хората самите ще съдействат по различни начини", обясни д-р Симидчиев.

Според него не е достатъчно добро комуникирано относно това на какви критерии се случва нещо.

"Този щаб работеше, имаше забележки към работата, но съдействаше на министъра да взима ефективно решения. Докато не изградим нова такава структура, не бива да спираме действията", каза Симидчиев.

"Новото правителство ще реши как да управлява този проблем. Предлагам на заседанието тази сряда да обсъдим малките промени в закона за здравето могат ли да подобрят дейността на бъдещи правителства", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
= преди 2 години
не е роден от нощ този кандидат-политик той е човек на дб и е креатура на пинокиоедна година тапирите от протеста реваха колко е некомпетентен и вреден този нощсега реват за нощ защото самите те за нищо не стават
23
0
 
5
 
! Отговори
правете Добро преди 2 години
Този е новороденият от НОЩ народен трабадур.Пландемията не ни оставя намира
22
2
 
9
 
! Отговори
гоуеми специалисти преди 2 години
Ако ще работите хващайте се,че като тръгне другата вълна отговорността е вече при вас!Общи приказки са губене на време и в горните 22 реда няма никаква конкретика!
21
0
 
8
 
! Отговори
Витанов преди 2 години
вече каза в събота, че с удоволствие отстъпва мястото на желаещите, а такива на приказки имаше много. Веднага го обвиниха, че бил вдигнал високо летвата, че бил ги изоставял в ключов момент. Ама нали го плюхте над година, че нищо не разбирал. Сега ви е страх, че не може да правите това, което прави той и то с такава ефективност. Така е - диванници много, истински специалисти - малко.
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НОЩ беше съставен от фашисти и ***, слуги на Сатаната и врагове на човешкия род. За мене няма и капка съмнение, че трябва да бъдат приключени като нацистите след Нюрнберг.
19
6
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
този хамстер е голям ***.
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е една кукла на конци, но не го осъзнава.Неслучайно избират празноглавци за тази работа.
17
6
 
14
 
! Отговори
Vini преди 2 години
Този обикаля телевизиите и не казва нищо смислено защото е празноглавец.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работил, работил, колко да е работил щаба.След анализа, не на официалните статистики, а на броя умрели за края на 2020 в сравнение с бройките умрели за същия период в предходни години, оказва се че България е на 2ро място по покачване на смъртността в света! Та всичките тея пъчения за добре управлявана криза и т.н. са алабализми. Дето се вика кучето си лае, а хората си мрът.
15
5
 
3
 
! Отговори
За 16 преди 2 години
Ти не си народа и никой не те е назначава за говорител на народа.Ти си просто един драскач по поръчка.
14
9
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Идва служебния кабинет. След това ще искаме ние народа президентска република снародния президент Румен Радев и цялата политическаизмет ограбила България за 30 години скапана демосрация в затвора и там също влизат техните ***
13
3
 
5
 
! Отговори
Еха преди 2 години
Повече от година сме в пандемия.Всички твърдяха че тоя щаб не ставал за нищо.Обаче видиш ли тоя тепърва щял да прави нещо.Абе защо за плюене винаги има хора, ама когато дойде време за работа-не сега после ще бъда.като няма ясни критерии досега какво чаках те да не направихте методика за ясните критерии?Да я видим да я предложите например?На празни приказки и аз мога да кажаче знам начин да се справим с пандемията.Нищо че нямам ни най-малка идея.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали си на власт, защо не действаш
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз го силят сега да обикаля телевизиите и да се прави на интересен и да критикува... да навива крачоли в плитка вода на плажа...
10
10
 
11
 
! Отговори
Белобрашнев преди 2 години
Симиде, гледай си държавната заплатка и не се занимавай с глупости.
9
10
 
12
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Защо всеки ден ни набутвате този червеноносия?!
8
3
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ОБЩИ ПРИКАЗКИ НА КИЛОГРАМ. НАДАЛИ Е НАЯСНО, ЧЕ НОЩ СЪЩО ПРАВЕХА ВСИЧКО СПОРЕД..КРИТЕРИИ, А НЕ СПОРЕД НАСТРОЕНИЯТА СИ.
7
1
 
14
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 2 години
Симида , действай , какво чакаш ? Нали сега имаш властта ... звучиш неубедително и много колебливо ...
6
9
 
7
 
! Отговори
Midnight sun преди 2 години
То е ясно като бял ден какво следва. Пълномащабно разследване за законосъобразност на организирането на подобна "институция", а също и какви ги приказваха, какви ги свършиха и какви пари взеха за това. Всичките брифинги ги има на запис, така че няма къде да се скатават.
5
9
 
16
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Симидчиев е по-голям фетишист-затваряч и от НОЩниците.Ако зависеше от него щеше да забрани на птичките и пчеличките да летят, за да не разнасят Кашлицата.