Третият мандат трябвало да отиде при „Демократична България“

Тома Биков: Радев предизвика политическа криза
90
 Третият мандат трябвало да отиде при „Демократична България“
Снимка: архив, БГНЕС

Тома Биков от ГЕРБ призова президентът Румен Радев да даде третия мандат за съставяне на правителство на „Демократична България“.

Според него само тази политическа сила може да състави кабинет.

Още по темата

„БСП и останалите партии ДПС и ИМВ няма да са в състояние да направят това. Нека се направи този последен опит. Ако те не могат да направят това или се отказват по някаква причина, защото са си променили мнението, час по-скоро да връщат мандата и да отиваме на избори. Всеки загубен ден, а в момента, единственото, което правим е да губим време, струва много трудности и пари на българските граждани. Нека помислим малко и за тях, защото в последния един месец ние мислим само за себе си, а не бива“,коментира Биков.

Той призна, че ГЕРБ -СДС могат да обмислят дали да подкрепят правителството на ДБ, когато видят програмата и структурата на евентуалния кабинет.

Биков обвини президента Румен Радев в предизвикване на политическа криза.

Според него цялата отговорност в момента пада върху държавния глава, който бил един от факторите, довел до тази патова ситуация.

„Отговорността е изцяло на президента и тя не е от днес. Той е един от факторите, които доведоха до тази патова ситуация, която ще бъде платена от всички граждани. Този човек от една година се опитва да предизвика политически криза. Успя. Сега да бъде така добър да съдейства, за да не стигнем и до конституционна криза, защото има такъв потенциал", каза още Тома Биков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Пацо преди 2 години
И какво стана сега? Служебен кабинет вместо някаква тъпотия с ДБ
65
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократична България е единствената партия която се държи адекватно в този парламент и хората го виждат. Имат реални шансове на следващите избори да са 2ра и дори 1ва политическа сила. Точно за това не трябва да приемат мандат за правителство.
64
1
 
1
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Верно ли бе ГЕРБЕРЧЕ? Та да я ползвате като патерица,както ползвахте тия,дето българина НЕ ГИ ДОПУСНА В ПАРЛАМЕНТА? Ама ти си много нагъл и хитър като вожда си бре? Бягате от СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ А?! Що бре? Щото има право да ви разкрие и извади на показ ,кирливите ризи,след 12 г ДЕРИБЕЙСТВО? И ревете с вожда си и искате КАБИНЕТ НА ВСЯКА ЦЕНА? Уж "загрижени" за държавата? А не целите ли,ПАК НИКОЙ ДА НЕ ВИ РАЗСЛЕДВА ФИНАНСОВО? ТАЗИ СВЪРШИ! ЩЕ БЕРЕТЕ ЯДОВЕ<ДО УНИЩОЖАВАНЕТО ВИ!!!-:)))
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако погледате "Още от деня" с гост Катя Панева на 28.04.21 ще ви стане ясно защо ще е вредно тази партия да е въобще в Парламента....Г-жа Панева е член на здравната комисия, да поясня. Като слушах тази мрънкаща и сричаща жена се зарадвах, че съм здрав..., засега.:) И от тези хора очакваме да ръководят, да решават проблемите на държавата, да са енергични, категорични, сигурни...?!
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да го даде на ДБ защото е кoмyнягa a ще го даде на Нинова и ИТН и ДПС ще я подкрепят.
61
4
 
4
 
! Отговори
Марин преди 2 години
ДБ няма да нужда да поемат каквато и да е отговорност, нямат капацитета за това
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това телe защо не се разкара?
59
3
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 2 години
Много загрижен Бико бе!?Чак да му се ненадяваш!
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд и тежки присъди за гербавата плява!
57
2
 
2
 
! Отговори
Третия мандат преди 2 години
Да е за БСП или ДПСВ този парламент мнозинство имаИ то е ГЕРБ, БСП, ДПСЦиркосват се нон стоп, но по важни( за тях) въпроси действат заедноНапример - ГешевДнес същоМа ги е срам да си признаятОсобено БСП
56
2
 
5
 
! Отговори
Наздраве преди 2 години
Да ни е Честита новата коалиция "КАСКЕТ". С ГЕРБ, ДПС и БСП към светли бъднини.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега пък ДБ били алчни за валст. Много изкривено мислене има. Е тогава никой да не управлява. Да си стоиме в тази ситуация - един чалгар да разиграва държавата и т.н.По-добре да си останеме в калта, и ДБ да не взима властта, защото пак ще стане като с правителството на Костов - само хули и неприязън.Да си стоиме в калта след като "всички" са маскари.
54
8
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
До Калеко АлекоДааааааа , прав е Тома Биков , Борисов е карикатура на диктатор
53
15
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Прав е Тома Биков, само политически авантюрист като Тюлена от плажа на Росенец, който взе парламента на абордаж с гумената си лодка, е в състояние в тази ситуация да се нагърби да съставя правителство, като партньори явно ще му бъдат Сестрите галеви от Адвокатската колегия на мутрите, а защо да не се включи и Импексова ... От ДПС ще подкрепят негласно коалицията, за да си върнат за жеста от Росенец ... !!!
52
1
 
10
 
! Отговори
Любен преди 2 години
Ей, много са жадни тия, даже вече не се опитват да го крият!
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тома БиковВидяхме вашата протестърска диктатура как искате да имате 240 депутати и да отворите пак лагерите в Белене за тези, които се борят срещу вашите беззакония!
50
10
 
3
 
! Отговори
Въпроси? преди 2 години
Христо Иванов-Бойкикев преди изборите сто пъти каза, че при мандатите президентът трябвало задължително да връчи вторият или третият мандат на тях, защото те били носители на промяната и щели да направят мнозинство на промяната.Защо се скриха сега Бойкикев и Атанас Атансов?Защо не искат да работят с този висококомпетентен партньор Станислав Трифонов, а Мая протестърската защо се дърпа?Ето властта им е на тепсия да изчегъртват ГЕРБ?
49
5
 
16
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
Борисов дори не е диктатор, той е карикатура на диктатор.За късопаметните герберунгелчета
48
1
 
1
 
! Отговори
Андрей преди 2 години
Може друг път! Факт, че са се вкопали, *** нищо няма да направят.....
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберушки пак минаха в режим Всички други са виновни, ний само си крадем... пардон - берем. Каквато партията - такъв и електората.