БСП ще решава тепърва за мандата, разговори с ГЕРБ – невъзможни

Социалистите свикват извънредно заседание на Изпълнителното бюро
29 апр 2021 12:20, Красимир Ангелов
39
БСП ще решава тепърва за мандата, разговори с ГЕРБ – невъзможни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дали БСП ще се опита да състави кабинет, след като получи третия мандат от президента Румен Радев, ще зависи от колективните органи на партията. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в парламента.

Коментарът й идва след като днес стана ясно, че държавният глава е избрал БСП за третия мандат, който е последна възможност да се състави кабинет в рамките на това народно събрание. Както е известно, президентът е длъжен да даде първите 2 мандата за съставяне на правителство на първата и втората политически сили в парламента, а ако се стигне до трети мандат, той се дава по избор на президента на парламентарно представена формация.

Още по темата
Заради решението на Радев днес от левицата ще проведат извънредно заседание на Изпълнителното бюро, което трябва да вземе решение за дата и час за свикване на Националния съвет, където да бъде обсъдена ситуацията и да се вземе решение как БСП да постъпи с третия мандат.

На въпроса дали вече са водени разговори с други партии, Нинова отговори категорично: „Не! Първо решението ще бъде на нашите колективни партийни органи за това какво да предприемем“.

Лидерът на левицата отново подчерта, че разговори с ГЕРБ са изключени и не могат да се водят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
9
 
! Отговори
та така преди 3 години
импексова го е решила отдавна , а дали ше и се отвори парашута е друга тема .
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До разговорливМая общата едва мина 4%. Не върши работа.Поне 30% трябват.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛелинчоВидя се, че новите не стават.Така, че това е логичната развръзка.
5
6
 
6
 
! Отговори
не се преди 3 години
прайте на луди, с герб сте си лика прилика и дупесе ще включите, както винаги и сте готови. Както се пее в една песен - ако до всяко добро същество застане поне още едно, то ще падне такъв живот , че само си викам -дано. Дано, дано ,дано .... (3 пъти)
4
3
 
19
 
! Отговори
разговорлив преди 3 години
ше има разговори с мая общата , бъдете сигурни , тя си е кадър на бсп .
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИкономовТи май бая си изкукуригал?В заглавието пише "БСП тепърва ще решава".Ти казваш "Много правилно решение".Памперса смени ли го? Да не забравиш бастуна и ченето някъде.
2
4
 
7
 
! Отговори
Лелинчо преди 3 години
Ще вземат мандата като видиш ли колко са политически отговорни и ще кажат който иска да ни подкрепи! ГЕРБ и ДПС ще се прилепят към тях като мухи на ***! И видиш ли всичко е точно!
1
7
 
6
 
! Отговори
Икономов преди 3 години
Много правилно решения! Нека първо нашите членове и членки по места да се изкажат. После ще решим какво да правим с колективните органи.