Третият мандат за кабинет – на БСП, Радев го връчва на 5 май

Това е последен шанс за съставяне на кабинет в рамките на 45-тото НС
Обновена: 29 апр 2021 12:17 | 29 апр 2021 11:39, Красимир Ангелов
255
Третият мандат за кабинет – на БСП, Радев го връчва на 5 май
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „БСП за България“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата
Това ще се случи в първия работен ден след Векикденските празници – 5 май, от 11 часа.

Президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България".
 
Това е последният шанс да бъде сформирано правителство в рамките на това народно събрание. Първите две политически сили след парламентарните избори на 4 април – ГЕРБ и „Има такъв народ“ върнаха мандатите и техни кабинети дори не бяха гласувани в Парламента.

Ако и БСП не направи правителство, президентът ще трябва да разпусне народното събрание и да създаде служебен кабинет, който да подготви предсрочни парламентарни избори през това лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
0
 
! Отговори
ДА НАПОМНЯ НА БСП преди 2 години
Нинчее пак за присвоените СУБСИДИИ да ти напомня, че след изборите БСП я я има я я няма. 6 000 000 левчета как сте ги присвоили така да ги върнете.
206
0
 
0
 
! Отговори
ха преди 2 години
До неглупости
205
0
 
8
 
! Отговори
Следва БСП преди 2 години
След всеки СПАСИТЕЛ идва БСП да оправя работата........На никого ли не му прави впечатление, че за около 30 години демокрация непрекъснато сменяме Спасител - БСП, Спасител - БСП.Сменяме ги като във филма с Тодор Колев роднина - милиционер, роднина милиционер.Някак си в България на Спасителите, които ни отървават от БСП, бързо им изтича срокът на годност. А на БСП срокът на годност никога не изтича.Интересно наблюдение.... Следва БСП
204
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 209 АнонименМоже да стане много интересно - коалиция БСП-ГЕРБ. Нека изчакаме...Докато чакаш, купи си въже и търси як стълб, защото ако стане тази коалиция единственото ти решение са стълбата и въжето!
203
1
 
6
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 2 години
Еми, уникални сме.....ГЕРБ не иска да управлява...Слави не иска да се коалира, щото щели да го излъжат , щото е млад и зелен в политиката...БСП иска ... ама никой не желае да управлява с тях ....ДПС ... могат, ама нямат желание ...Другите са само за калабалък и повишаване на звуковия фон в народното събрание с краясъци и нечленоразделни звуци ...А за какво се явяваха на изборите като не искат/не могат да управляват ? Да не е заради сладката депутатска заплатка и субсидиите ?
202
7
 
7
 
! Отговори
МНОГО преди 2 години
ХУБАВО. БСП ВЗИМА МАНДАТАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО МЪКАР И НА МАЛЦИНСТВОТО И ИМ ГОНАЧУКВА НА ВСИЧКИ. ВКАРВА ЗАКОНА ЗА ПЕНСИИ, ЗА ПОМОЩИ НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ЗА ИЗБОРНИЯТ КОДЕКС ЗА НОВ ДЪЛГБЕЗ КОЙТО НЕ МОЖЕ. И ЧАКА НА ГЮМЕ. КОЙ КАК ЩЕ ГЛАСУВА. А СЛЕД ТОВА УЖАСА НА БИБИТКО. СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ.
201
3
 
12
 
! Отговори
не преди 2 години
Не, няма да са същите, да не мислиш, че Славун ще излъже пак толкова чалгари? БСП ще вдигнат процента. Недоразумението Мая е аут. Силно се надявам и предателите от ДБ да бъдат с намален процент, защото те са ДПС2. Освен това патриотите ще влязат в парламента, защото друг избор за България няма в спора и със самозванците от югозапад. Само те защитаваха българските интереси и без тях ще бъдат предадени националните интереси, без някой там от дупетатите да се интересува какво мисли населението.
200
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - дето написа:До бе, мисла си...Тоя кабинет трябва да се гласува от парламента.Е, това питам де! Треба да има начин щото:1. ГЕРБ ги изчегъртват, к'ото и да глъсувът се тая!2. Славиту нище дъ оправлявъ, 'начи му е се идно!3. Дпсту шъ си траят щоту нал' Радеф им да глъсувът колкуту искът. Шъ му праят темане на Радеф.4. ДБту и те шъ кютът пунежи нал' отървахъ запрянити бандити дт съ *** технити, дет' дават пари де!5. Мутрити, те се идно са си бесепе.Тури си свои, хаир да имаш
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бе, мисла си...Тоя кабинет трябва да се гласува от парламента.
198
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЛАА АКБАР, ХАДЖИ ТОШКО
197
7
 
2
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Анонимен 215: Следващите няма да започнат отново, защото ще са същите, които сега са внасяли тези закони. След изборите пак в НС ще има анти-ГЕРБ мнозинство. Бойко и дружинката му вече Министерския съвет само отвън ще го гледат.
196
0
 
1
 
! Отговори
кой преди 2 години
ще има даде ПАРИ сега??? ПИТАМ!!!! КОЙ??!!!!
195
2
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Дядо Соци: "Ще вземат мандата за малко... много са лакоми.... държавата съсипана...".Това ли е най-негативното за БСП, което можа да измислиш? Много ти е бедно въображението. Забравил си да включиш Евразия и Путин например.
194
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Време за промяна 214И следващите ще почнат наново, защото няма да им харесват разни неща. Парламентът няма да е същия. Така че работа навятъра, ама той вятърът вее от 30години и още не е отвял. Па и със стари пребоядисани калинки в новия парламент, едва ли
193
3
 
3
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
БСП ще върнат мандата, но не веднага. В НС има още много работа за вършене. Над 50 законопроекта са внесени, трябва да се разгледат поне приоритетните. Освен това актуализация на бюджета, да се довършат промените в изборното законодателство и т.н.
192
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да стане много интересно - коалиция БСП-ГЕРБ. Нека изчакаме...
191
3
 
11
 
! Отговори
Президента бави преди 2 години
Президента нарочно бави! Спокойно можеше Понеделник да връчи мандата на ИТН, а във Вторник на БСП, за да може до края на тази седмица всичко да си мине по реда и след празниците да разпуска НС и да насрочва избори!
190
6
 
19
 
! Отговори
финснсаи преди 2 години
Бе айде давай ги тия мандати и ги връщайте по-бързо, кво се мотате майка си. Голямо туткане, сякаш не е ясно какво ще стане накрая. Тъпата Корнелия щяла да събиря цялото БСП, че да дискутират. Мама ви заблудена.
189
8
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Първата работа на левите като дойдат на власт е да замразят растежа на заплатите и да вдигнат данъците. След това - чистки, проекти, в които потъват милиарди и крадене в космически размери. Никъде по света номерата им не могат да минат - само тук народа ги избира и търпи...
188
6
 
12
 
! Отговори
Запознати споделиха преди 2 години
Радев откак се разделил от срещата с върналия мандата Стефанова бил постоянно в ерекция. На 5-ти май щял да ощастливи другарката Нинова. От комунист демократ не става!