Колективният имунитет е възможен в края на юни, убеден е Ангелов

Ваксините в "зелените коридори" - основно на Пфайзер
29 апр 2021 10:52, Красимир Ангелов
86
Колективният имунитет е възможен в края на юни, убеден е Ангелов
Снимка: БГНЕС

Зелените коридори отварят от утре, като ще бъдат с ваксини на основата на иРНК, най-вече с ваксината на Пфайзер. Имаме достатъчно количества ваксини вече. Идеята е максимално бързо да стигнем числата, към които се стремим, заяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов по време на редовният брифинг на НОЩ.

Той подчерта, че на ден може да бъдат ваксинирани около 50 000 български граждани. "Ако тези темпове можем да ги осигурим, още към края на юни може да постигнем колективен имунитет", изрази мнение здравният министър.

От своя страна проф. Гигов отбеляза, че 775 601 ваксинации са извършени към момента. Днес и утре ваксинациите ще надминат 800 000. Най-много са използвани дозите на Пфазйер, следва АстраЗенека и Модерна по брой, уточни Гигов.

Още по темата
Ръководителят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски отбеляза, че има намаляване на новозаразените на едноседмична база с 23%. Смъртността е 16% на двуседмична база, на едноседмична база е 11%. Имаме сериозно намаляване в последните 7 дни, каза още той.

Той обърна специално внимание на случващото се в Индия, където по думите му има фалшива увереност. „Там мислят, че поради ниския брой на заболели случаи през миналата година, се пораждат слухове, че индийското население не е възприемчиво към този вирус, че те били резистентни, което не е вярно. Сега се вижда какво става там“, поясни Мутафчийски.

"Заради Индия искам да призова всички български граждани да бъдем разумни, докато не постигнем колективен имунитет", призова здравният министър Костадин Ангелов.

Той посочи, че по-късно през деня ще издаде заповед, с която ще ограничи влизането на хора у нас от Индия и няколко други страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на 27 Апр България - 200 починали при 7 мил населениеТурция - 300 починали при 84 Милиона население Факти бе Коцее, и Боце !
15
4
 
5
 
! Отговори
Слави,ти лъжеш! преди 3 години
Гледах разискванията в парамента! Те не са свързани с проблемите на българския народ - социална политика,демографска катастрофа,съхраняване и създаване на малък и среден буизнес,качествено медицинско обслужване и качествен живот,преизчисляване на пенсиите, а са свързани ЕДИНСТВЕНО с това, да вземат повече гласове от Турция,Англия и от държави ИЗВЪН ЕС и обслужват Ердоган,Англия и др.!И всички пат оци от ИТН пляскат от радост,че са дали рамо на Турция и държави извън ЕС,просто *** И !А по
14
4
 
5
 
! Отговори
Слави,ти лъжеш! преди 3 години
Само предложението за абсурдното гласуване на хората в Турция е достатъчно, за да се светнете.Да, в групата му има и свестни хора.Никой от тях не знае откъде идват парите.Идват от новия инженерен проект на задкулисието.Дубай, Южна Африка Няма значение.Славчо е аватар на мутрите от прехода.Цитат от Афера
13
0
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Свършиха зомбитата за наксиниране! Българското племе, наистина е резистентно към ковида!
12
0
 
7
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
Изказвания , по заповед на Премиера !Почеркът ни е до болка познат , г-н политик от ГЕРБ - Ангелов !
11
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той подценява глупостта на българите и това че повечето хора няма да искат да се ваксинират
10
5
 
4
 
! Отговори
Слави,ти лъжеш! преди 3 години
На разсъмване все по-ясно става, че Слави играе с ДПС.Неговите марионетки няма как да го разберат.Защото не си дават сметка, че всичко се финансира от едно дебело момче. Само предложението за абсурдното гласуване на хората в Турция е достатъчно, за да се светнете.Да, в групата му има и свестни хора.Никой от тях не знае откъде идват парите.Идват от новия инженерен проект на задкулисието.Дубай, Южна Африка Няма значение.Славчо е аватар на мутрите от прехода.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който оцелее, оцелее
8
0
 
4
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
До Не!Политиците ще ти обяснят , щото в политиката морал няма !
7
0
 
8
 
! Отговори
Казах: преди 3 години
Ханът , КАЗАХ :ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ВЪН ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО , здравеопазването не е шега работа , политизираха лекарите , както по времето на СОЦА , а сега ако не си член на ГЕРБ , няма висок пост ....ОПРОСТАЧИХМЕ СЕ ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ !
6
3
 
17
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Как се постига групов имунитет, с ваксина, която не създава имунитет?
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нобеловият лауреат Люк Монтание: Няма да се ваксинирам, РНК-ваксините предизвикват рак.
4
0
 
8
 
! Отговори
кОФТИ преди 3 години
И г-н Ангелов ги подкара / приказките/ , БАШ като Бойко !Не очакваМЕ истината от който и да е ПОЛИТИК !За 13г. вече , нищо СЪЩЕТВЕНО от Премиера и тия около него !
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия няма строги мерки и локдаун от миналото лято, много преди ваксините, всичко работи нормално и руснаците пътуват свободно във всичките 22 държави на Русия. И дори сега когато имат най-добрата ваксина и ваксини в изобилие руснаците не се ваксинират, само 8 милиона са ваксинирани, около 11%, може би по-малко от България. И пак са на едмо от последните места по заболели и смъртни случаи от ковид-19. А вие си съсипвайте икономиката, и каквито и мерки да се налагат не могат да спрат вируса.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боцкайте се яко с РНК ваксината. ***, питай в Израел, защо заразата се разпространява 8 пъти по-лесно. Сега е ОК, но утре няма ли трета доза ще мрът яко, а Мусад вече знае. Поканиха шефа на ваксината, той отказа.Нещата са ясни. Семитите не са прости. От тук нататък не се ли маркираш с БЕЛЕГА НА ЗВЯРА - 666
1
3
 
11
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 3 години
''Колективен имунитет'' , не са ли думите на Мангъров , само че заменен с ''колективен'' , а не ''ГРУПОВ'' имунитет !?Явно това е политическото название ''колективен'' .