Крясъци, агресия и реваншизъм в политиката - какво носи това?

Новаков: Шокиран съм от начина, по който се взимат решения
29 апр 2021 22:09, Екип на Bulgaria On Air
140
Крясъци, агресия и реваншизъм в политиката - какво носи това?
Снимка: Аndreynovakov.eu

ГЕРБ поиска Европарламентът да провери законопроекта за закриване на КПКОМПИ. От партията на Бойко Борисов са изпратили писмо до председателя на Комисията по бюджет и контрол.

"Като не може в НС да се даде разяснение, какво налага такава реформа. Поне за мен е много съмнително, как се прави тази реформа, без дебат, без оценка. Предизвиква съмнение, когато засяга институция, предявила искания за над 3 млрд лева. Не виждам причина, ако ще реформираш, и си имал възможност да направиш правителство, добре - да закриеш съдилища, КПКОМПИ. Но те се отказаха да правят правителство и сега да направят такива кардинални промени, без обяснени, без минута дебат". Това заяви в Денят ON AIR евродепутатът Андрей Новаков,

В София имаше протест пред Съдебната палата. Според недоволните магистрати, чрез лобистки законодателни промени, които се прокарват спешно, се прави опит да се унищожат работещи структури.

"Това, което чух е че те казаха -  нашата работа е гарантирана, и да го закрият този съд, ние ще бъдем преразпределени, но въпросът е принципен. И аз признавам, че има необходимост от реформи, но така ли, като закриваме цели институции. Това не е посоката", категоричен е Новаков,

Относно заседанията в Народното събрание, евродепутатът изрази своето неодобрение.

"Шокиран съм от начина, по който се взимат решения. Сутринта - трябваше да има ограничения на секциите - ама

"3 месеца преди президентските избори, президентът има право да си назначи ЦИК, как ви изглежда? Какъв и е проблема на сегашната система. така ли се решават проблемите?, попита Новаков.

"Трябва да кажат как ще се случи. Аз колебания за повече прозрачност нямам. Ако обаче в Конституцията пише, че никой няма право да те снима, откъде ще намерим такива? Подобни крясъци, агресия и реваншизъм - нищо не носи това на държавата. Разправяме се по махленски", допълни още той.

"Аз искам да се даде повече шанс на хората да гласуват както искат. Кой обаче ще гарантира, че след проблема във Велико Търново няма да се наложи цялостно касиране избори", заяви още в ефира на Bulgaria ON AIR Андрей Новаков.

"Урокът, който трябва да научат нашите опоненти е, че хората ни пращат в парламента, за да си говорим, да намираме решения, а ти отказваш да им говориш. За нас това е полезно - да сме в опозиция, На мен това ми е стабилизиращо, създаде имунен отговор на партията. Едва ли има политик, само за да застане на власт. В НС има място за всеки и в опозиция" обясни Новаков.

"30 април е индикативен срок. Няма шанс България да загуби нещо. Само една страна е подала досега. НС може да изпрати Плана ако искат, той е там. Това е план, който ще функционира в следващите 10 години, той не е само за едно правителство. Предварителната оценка, която имаме е положителна", допълни още евродепутатът.

И поясни, че всеки цент е насочен към конкретна реформа, имайки огромен спектър от възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: парламентНоваков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
4
 
! Отговори
Майстор плочки преди 2 години
Пичуе, не знам за вас но народа е полудял да строи и да ремонтира. Три пъри вдигам цените и работата не намалява. Не знам колко земат тея прословути айтита, но аз 1500 лв седмично не го броя за много силна седмица. Сега съм решил да си купя ново сувче за към 60 бона, иначе при клиентите ходя с една стара работна барака.
30
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божков подкрепя промените в законите, закриването на Конпи.Те работят при Божков и божковците.
29
6
 
10
 
! Отговори
А до сега не беше-- преди 2 години
Шокиран а аа ? Галения от папите не беше диктатор от африкански тип ,ама беше хитър балкански едноличен управленец ,а цялата група на герб и патриотите му бяхте параван необходим за пред ЕС уж ,че сме демокрация ,е не ядеше хора в буквалния смисъл като Бокаса ,ама айде някой да идеше да му посегне на неговото или да не му играе по музиката.
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Води до "Планетата на маймуните".Чалгар бесней над бащино огнище, хората в затвора, престъпниците на свобода.
27
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Машиното гласуване си е супер. С него няма да може разни неграмотници и такива които незнаят български да гласуват. Герберитие затова реват,е ще им отпаднат малцинствата които ги държат на власт, а и ДПС
26
10
 
13
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Е па Боко си е баш комунист! Ченге-комунист - железният юмрук на БКП!
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 30Не са хакери. Това е Юда. Сайта на НС се е сринал защото не се работи на Разпети петък.А нали бате ви Слаффчо слезна с татуировките си:"Без милост! Аз идвам и водя Ада със себе си" Нищо чудно някой дявол да е дръпнал шалтера на parlament bg :D
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинете- филосоФ (става въпрос за Т.Дончев) е вицепремиер. Второто вице е М.Николова, а третото - юриЗДката , министър на МВнР.
23
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберунгели, колкото и да врякате, пътници сте! За сега тук, а после и за оня свят!
22
9
 
10
 
! Отговори
ДО 2 9 преди 2 години
КПКОМПИ и Спец. Прокуратурата са условие от ЕС.Те са по препоръка от ЕС.Чети малко ако не знаеш и не се излагай като мисиирка.
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС вече блокира преди време пари и спря проектите. Сега отново ще ги спре.. Европа на комунисти и олигарси пари няма да даде. Да не се заблуждава никой, че ЕС нямат агенти и не следят какво става! Всичко се следи под лупа.Европа лесно пари няма даде. Ще отпуснат пари само на партия, която е подготвила плана за въстановяване. ОЛАФ е на качка зад България. Ще разнищят всичко и БСП ще гледат като оакании. А мутрите на Слави ще хвърлят къчове. САЙТА НА ПАРЛАМЕНТА СЕ СРИНА ПРЕДИ МИНУТИ.ХАКЕРИ ДЕБНАТ
20
9
 
10
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 2 години
КПКОМПИ и Спец. Прокуратурата са бухалки на мутрата!
19
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та вие, герберите, въведохте модата на некадърниците, "калинките" и хората не на мястото си в държавната администрация, та дори и в МС и съдебната власт.Премиер - пожарникар, гл.прокурор - човек завършил не ЮФ, а милиционерска школа, министри на МЕ, МОН, доскоро на МРРБ; на МЗ и МЗХГ - икономисти, министър на МВнР -юрист, зам.министър политолог- Г.Георгиев, на МО - историк.Филосов и бивша секретарка на В.Симеонов - вицепремиери. Гешев кара задочно доктурантура не в ЮФ на СУ, а в ЮЗУ - Благоевгр
18
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат машинно гласуване. Целта им е да вкарат партията на Божков в НС. Но партията на Има такъв компот е продадена на парче. Една част е на ДПС. Защото още преди 2г. от ДПС казаха, че Няма такава държава е техен проект. Друга част е продадена на Черепа. Трета част е продадена на някой друг - все тая. Вече не ме интересува. Щом народа е заспал ще грабят докато вкарат държавата в хуманитарна криза. Те вече я вкараха в политическа криза. Следват тежки години. Връщат ни преди 1989г.Отворете си ума!!
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те повечето сайтове са на Ченгета от ДС затова си харесват и венцеславят мутрата
16
13
 
12
 
! Отговори
Това е реалност преди 2 години
Г-н Борисов Като толкова много работят КПКОМПИ и Спец. Прокуратурата защо не арестуват един от шефовете на ОПГ в Перник занимаващ се с тероризъм, казва се Юлиян Георгиев и вашият приятел ген. майор Василев за поръчване на убийства!Щото КПКОМПИ и Спец. Прокуратурата са ваши лични бухалки за убийства на неудобни както е в мафиот ските държави!
15
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това комсомолско парвеню да си търси нова работа.
14
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме работодатели на тези недоразумения. Ако някой от хората в държавата се държи по същия начин на работното си място ще бъде уволнен. Няма ли етичен кодекс в НС ?Тези хора в голямата си част имат деформация и само психиатър може да каже дали са годни за народни представители.Но какъвто народа-такъв и парламента. НС е огледало на народа.Идва поправителен изпит по техни нови правила. ЩЕ БЛАМИРАТ ИЗБОРИТЕ. ЩЕ ПОДМЕНЯТ ТОТАЛНО ВОТА С ХАКЕРСКИ АТАКИ. Машините ще блокират в една трета от Б-я
13
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се организираме на протест срещу новата диктатура!
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мутри ВЪН!!!А шайката на Божков защо не е разформирована?