Томислав Дончев: В политическа криза сме

Никой не иска да поеме отговорност и да управлява, смята той
Обновена: 1 май 2021 17:03 | 1 май 2021 16:45, Петя Славова
226

"В политическа криза сме," каза в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. "Политиката предполага поредица от усилия да събереш хора за целите, принципите,  програмата, която предлагаш, да постигнеш максимален резултат на избори, за да имаш ресурс и шанс за реализиране на тези идеи.

В последните месеци наблюдавам един изключително странен симптом в българската политика - никой не иска да управлява, да поема отговорност, не иска да взема тежки решения. Защото управлението е да вземаш тежки решения различни интереси, които често си противоречат," каза вицепремиерът в оставка в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Сред българските политици се е настанил един ракурс, че най-удобно е да си в позицията на критик, което е също част от политическия живот. Но това е само една част от политическите роли. Финалът на това усилие е да поемеш отговорност, да носиш отговорността за управлението и да вземеш решения в полза на хората. В противен случай превръшщаме политическия живот в една игра по надприказване," коментира Дончев.

Какво е залегнало в Плана за възстановяване за 12 млрд евро, който България праща в Брюксел, и как ще се усети ефектът му от хората - вижте днес, събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
До Анонимен Чакай де - ГЕРб се появи преди десет години.А за предишните 20 кой е виновен?
159
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във възход сме, защото герб умира!
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ е в криза! Скоро ще ходят при бай ставри. България си е добре.
157
9
 
4
 
! Отговори
Фалуса преди 2 години
Браво Томка! Кажи им го на тъпчовците. В криза сме, но скоро ще излезем. Бат Боко се връща с 200! Че има нацепени чалгарски и президентски дупарани!
156
4
 
9
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Политическа криза само звучи ужасно на български, иначе си е нещо съвсем нормално за демократична държава При такава криза по правило най-виновни са бившите управляващи. По един или друг начин комсомолската пу.ттка от Банки, унищожи опозицията и свободните медии, затова сега нямаме стабилна опозиция, а същевременно на главния глиган на герберите вече му се подгъват колЕнцата.
155
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сичките са милионери в евро. Горките
154
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадни крадци заробили народа, по зле е от турското присъствие500г.
153
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ за 12 години не са добавили 1 стотинка стойност - те само разпределят готови пари. Ако се тегли черта и се види колко псри са постъпили ор ЕС и какво е направено, ще стане ясно, че сме имали едно от най-скъпите управления в историята.
152
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея в малък град. Всичките бесепари от общината минаха в редиците на герп след като дойде кмет гербаджия. Затова! Всеки който е бил партиен член на герб или която и друга партия, да няма право да се "пребоядисва". Кметовете партийно независими! Ще ви е..ва м***иcata и гадоооve .
151
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кризата е заради вас.ГЕРБ.Тя е породена от факта че никой не ви иска.
150
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя тази държавица има ли период да не е била в криза явно е заченат в криза и така ще си остане завинаги или докато съществува.Арабите казват нашият най голям проблем е петролът от както са започнали да го вадят все има проблем, а ние нямаме петрол и пак си живеем перманентно с проблеми необяснимо но факт.
149
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гневен мъжТова, което русоробите не сте разбрали е, че няма да има "арести" на "хора от ГЕРБ", няма да има "Бай Ставри" и НИКОГА няма да имате удоволствието (така както си го представяте) да видите Бойко даже в некомфортно положение.За сметка на това скоро ще сте с два пъти по-нисък стандарт, и ще ПИЩИТЕ, и то в реалния живот, а не тук.
148
7
 
16
 
! Отговори
гневен мъж преди 2 години
Вече ме интересува само един въпрос:-Кога ще започнат арестите на герберастките престъпници,воглаве с тулупа?
147
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ксения Андреевна пък се надява, че нарастващите цени на храната ще са наистина само част от въображението й. Но това е реалността. "Цените са ужасяващи", казва тя. "Стандартът на живот спада. Трябва да намирам по-прости и некачествени храни."ТОВА е реалността в Русия В МОМЕНТА, другаре.Скоро с любезното съдействие на Москва: и в България.
146
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русоробите вече нагалсяте ли се психически за опашките за хляб?Ако не се е време да започвате.Гарантирано от Фигуранта + Руските партии като БСП, ИТН, ИМВ + Кремъл.
145
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме в никаква криза. Излизането на ГЕРБ от властта не е криза.
144
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в икономическа, и в образователна , и в здрвна криза сме, Дончев. И познай защо- заради такива като теб- само философстват, нищо не работят, но от корупция разбират. И сега се чудят накъде....Към финала сте.
143
20
 
13
 
! Отговори
Васил Левски преди 2 години
Герб ще бъде първа политическа сила. Ясно ли е тролейчета продажни. Майка си ще продадете за жълти стотинки.
142
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахме колко са платените *** на Москва в тази статия: 2 бройки.
141
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 186Историята ще си каже оценката за Борисов, но няма да е твоята, не се безпокой.А ти ще изгниеш мачкан от руснаците, които сам си докарал в България.