Отпуснаха 1 276 986 лв. за детски градини и училища

Целта е да бъде намален недостигът на места
5 май 2021 11:48, Елка Василева
31
Отпуснаха 1 276 986 лв. за детски градини и училища
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството отпусна 1 276 986 лв. за изграждане на три нови детски градини и за реконструкция на две гимназии в страната. Средствата са за дейности по линия на тригодишната Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски градини, ясли и училища, съобщиха от Министерския съвет.

От отпусната от Министерския съвет сума 277 688 лв. са за изграждане на детска градина в кв. „Горно Езерово“ в Бургас. 559 908 лв. ще бъдат вложени в продължаване на реконструкцията и надстройката на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.

За нова детска градина в село Долно Дряново, община Гърмен, се отпускат 350 868 лв. С финансовата подкрепа ще стартират дейностите по изграждане, към които е включено обзавеждане и оборудване на сградата и облагородяване на дворното пространство.

56 165 лв. се осигуряват за плащания на част от строителните дейности по изграждането на детска градина в село Горно Краище, община Белица. А с 32 357 лв. ще се извърши подобряване на материалната среда в Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев.  

По тригодишната програма на Министерството на образованието и науката са одобрени общо 89 проекта за изграждане на нови детски ясли и градини, и за надграждане на съществуващи обекти. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за реконструкция, надстрояване и изграждане на нови сгради и учебни корпуси.

„А в рамките на три години ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на редовното правителствено заседание. Целта е да бъде намален недостигът на места в детските ясли, градини и училища, да се осигури достъп на всички деца до предучилищно образование от 4-годишна възраст и да има условия за преминаване на едносменен режим на обучение.

 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 1 месец
И по 4 жени на човек
21
0
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 1 месец
Не е кабинета...Бойко , ги даде .15 години се стискаше , сега дава !5000 лева минимална заплата !
20
0
 
9
 
! Отговори
Как се става гербав преди 1 месец
Боко покани Юлиана Дончева в Бояна и сега (мъжът й) Стъки е от най-верните гербави.Севда Арнаудова е редовна при Боко - мъжът й верен гербер и се кипри с тениска с лика на Боко.Георги Харизанов прати жена си при Боко - направиха го шеф на напоителни системи и е верен на герб до гроб.Най-добрият приятел на Боко - Сталийски организира среща на саме с Боко и жена му - Виолета Сечкова и последната стана консул в Южна Корея.Тия дето коментират в защита на ГЕРБ вече са ви ясни.
19
1
 
5
 
! Отговори
Прах в очите преди 1 месец
БоКо отпуска/раздава пари ...все едно да негови....очаквам да предложи минимална заплата и пенсия 1000 .... циркаджия...
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До КънчоМоето момче, не ни хвърляй фалшивите новини измислени от това нещо на снимката. Проверявай, преди да пишеш глупости.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След 16 години в управление се сети, че няма места. Децата родени в началото не неговото управление скоро ще станат студенти. Техните родители са се чудили как да намерят място в детска градина.
16
2
 
13
 
! Отговори
Има го в медиите преди 1 месец
Диктатора Борисов убива Българи и внася Пакистанци!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво стана с Джипката ? Ако е на дизел трябва да се кара от време на време.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли време да престанете да ни навирате в очите това пошло,злобно и крадливо същество?
13
4
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Те са "отпуснали" държавни пари от нашите данъци!Защо пак сте сложили снимката на Боку?Да не ги е дал от чекмеджето си я?Сложете снимка на някой данъкоплатец а не реклама на тоя!
12
3
 
9
 
! Отговори
Шиши преди 1 месец
Пак ли фирмите на Шиши ще спечелят нагласените търгове?
11
8
 
5
 
! Отговори
Кънчо преди 1 месец
Абе вие тука дето коментирате сте мн смешни честно. Не съм за герб, ама толкова си противоречите, че нямам думи. Като дава пари, това били държавни пари, защо ги дава, прави си ПР. Като не дава пари, защо не дава, краде ги и тн. А новите депутати дето за няма и месец си направиха заплатката 10 бонки и дето увеличиха секциите в чужбина, че да може друг да ни решава бъдещето..всичко е наред, нали !? Смешна история..
10
2
 
8
 
! Отговори
КЛ преди 1 месец
Недостигът на места в детските градини е в столицата.По селата усвояваме едни пари. Ай със здраве, осигури си още няколко избирателя.
9
2
 
11
 
! Отговори
Аман! преди 1 месец
Естествено, парите са за "наши" фирми.
8
7
 
6
 
! Отговори
да изчистим България преди 1 месец
Само за няколко дни се видя, какви хора са се намърдали в парламента, на държавната софра! Същите, дето се търкаляха по жълтите павета и се гавреха с НС, с домати и яйца и подкрепяни от Фигуранта! Сега са вътре и се държат отново нагло, защото не могат по друг начин! Те са си такива! Не очаквайте чудеса от Слави, Мая и Пинокио в комбина с Нинова и ДПС ! Но, на следващите избори ще ги изметем на бунището откъдето изпълзяха !
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И двойно за пътища към два манастира?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Седва каква заплата получава ???и само на заплата ли е ???
5
2
 
10
 
! Отговори
Нова кампания преди 1 месец
И избирателни секции да отворите в детската градина, все тая. А пък и малките дечица не могат да гласуват.Освен това, самотните им родители от ромски произход, пак ще искат по 50-100 кинта да ви гласуват през лятото.
4
3
 
16
 
! Отговори
УВО'21 преди 1 месец
Това на снимката ни е омръзнало много, затова и днес се уволнява!
3
4
 
16
 
! Отговори
Мавродиев запис преди 1 месец
Колкото и да даваш мутро няма да те харесват хората нищожество,няма да отървем затвора запомни дебела мутро проста.