Отпуснаха 1 276 986 лв. за детски градини и училища

Целта е да бъде намален недостигът на места
5 май 2021 11:48, Елка Василева
31
Отпуснаха 1 276 986 лв. за детски градини и училища
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството отпусна 1 276 986 лв. за изграждане на три нови детски градини и за реконструкция на две гимназии в страната. Средствата са за дейности по линия на тригодишната Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски градини, ясли и училища, съобщиха от Министерския съвет.

От отпусната от Министерския съвет сума 277 688 лв. са за изграждане на детска градина в кв. „Горно Езерово“ в Бургас. 559 908 лв. ще бъдат вложени в продължаване на реконструкцията и надстройката на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас.

За нова детска градина в село Долно Дряново, община Гърмен, се отпускат 350 868 лв. С финансовата подкрепа ще стартират дейностите по изграждане, към които е включено обзавеждане и оборудване на сградата и облагородяване на дворното пространство.

56 165 лв. се осигуряват за плащания на част от строителните дейности по изграждането на детска градина в село Горно Краище, община Белица. А с 32 357 лв. ще се извърши подобряване на материалната среда в Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев.  

По тригодишната програма на Министерството на образованието и науката са одобрени общо 89 проекта за изграждане на нови детски ясли и градини, и за надграждане на съществуващи обекти. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за реконструкция, надстрояване и изграждане на нови сгради и учебни корпуси.

„А в рамките на три години ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на редовното правителствено заседание. Целта е да бъде намален недостигът на места в детските ясли, градини и училища, да се осигури достъп на всички деца до предучилищно образование от 4-годишна възраст и да има условия за преминаване на едносменен режим на обучение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 2 години
И по 4 жени на човек
17
0
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 2 години
Не е кабинета...Бойко , ги даде .15 години се стискаше , сега дава !5000 лева минимална заплата !
16
1
 
5
 
! Отговори
Прах в очите преди 2 години
БоКо отпуска/раздава пари ...все едно да негови....очаквам да предложи минимална заплата и пенсия 1000? .... циркаджия...
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КънчоМоето момче, не ни хвърляй фалшивите новини измислени от това нещо на снимката. Проверявай, преди да пишеш глупости.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 16 години в управление се сети, че няма места. Децата родени в началото не неговото управление скоро ще станат студенти. Техните родители са се чудили как да намерят място в детска градина.
13
2
 
13
 
! Отговори
Има го в медиите преди 2 години
Диктатора Борисов убива Българи и внася Пакистанци!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с Джипката ? Ако е на дизел трябва да се кара от време на време.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли време да престанете да ни навирате в очите това пошло,злобно и крадливо същество?
10
8
 
5
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Абе вие тука дето коментирате сте мн смешни честно. Не съм за герб, ама толкова си противоречите, че нямам думи. Като дава пари, това били държавни пари, защо ги дава, прави си ПР. Като не дава пари, защо не дава, краде ги и тн. А новите депутати дето за няма и месец си направиха заплатката 10 бонки и дето увеличиха секциите в чужбина, че да може друг да ни решава бъдещето..всичко е наред, нали !? Смешна история..
9
2
 
8
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Недостигът на места в детските градини е в столицата.По селата усвояваме едни пари. Ай със здраве, осигури си още няколко избирателя.
8
2
 
11
 
! Отговори
Аман! преди 2 години
Естествено, парите са за "наши" фирми.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двойно за пътища към два манастира?
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седва каква заплата получава ???и само на заплата ли е ???
5
2
 
10
 
! Отговори
Нова кампания преди 2 години
И избирателни секции да отворите в детската градина, все тая. А пък и малките дечица не могат да гласуват.Освен това, самотните им родители от ромски произход, пак ще искат по 50-100 кинта да ви гласуват през лятото.
4
3
 
16
 
! Отговори
УВО'21 преди 2 години
Това на снимката ни е омръзнало много, затова и днес се уволнява!
3
4
 
16
 
! Отговори
Мавродиев запис преди 2 години
Колкото и да даваш мутро няма да те харесват хората нищожество,няма да отървем затвора запомни дебела мутро проста.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак Предизборно почна да дава пари ! Прави си пропаганда с Държавни пари - това е Незаконно БЕ !
1
11
 
3
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Добра новина.