Борисов: Поставиха ни капан с избора за шеф на ЦИК

ГЕРБ с брифинг и на 6 май, оттеглят номинацията на Ципов
Обновена: 6 май 2021 10:42 | 6 май 2021 10:19, Александър Попов
527
Борисов: Поставиха ни капан с избора за шеф на ЦИК
Снимка: БГНЕС

И на днешния празничен 6 май ГЕРБ се отчетоха с брифинг, на който засегнаха сформирането на новата ЦИК.

Партията оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК, обяви премиерът в оставка Бойко Борисов.

На вчерашните консултации предложението на ГЕРБ-СДС за председател на комисията Красимир Ципов беше единствената за поста.

Кандидатурата му обаче не е консенсусна и самият Ципов предложил на партийното ръководство да се преосмисли издигането му.

"Аз не се притеснявам от това, че съм номиниран за председател на ЦИК и мога да бъда определен като такъв. Имам повече от 15 г. като експерт и политик. Затова помолих г-н Борисов да осбсъдим ситуацията и да взмеем решение дали да не бъде оттеглена кандидатурата ми. Ние не трябва в предстоящите 2 месеца да получаваме всекидневни атаки и обвинения, че ГЕРБ е единствената партия, която да поеме отговорността, а другите бягат от нея", каза Красимир Ципов на брифинга.

Борисов пък определи като "капан" факта, че другите парламентарно представени партии не са номинирали свои представители за председател на ЦИК.

"Утре ще го натоварят да подпише договор за машините и ние като атакуваме машините, той какво ще ни отговаря. Този капан ни поставиха", заяви Борисов.

"Обичам държавата, знам колко е трудно, но считам, че съм най-успешен и най-знаещ. Но виждате те какво правят - едно и също. Те ползват два дни на заседаване за рекламна кампания. Искам президентът да ми отговори за Съвета, какво се разработихте? Нищо няма да се случи, защото нямате време. А това е така, защото се отказвахте от това да направите правителство.

Борисов коментира и вчерашните скандали и сигналите на Илчовски срещу него:

"Закрита комисия се предава по интернет. Сега навързах защо Радев бави правителството. Не го познавам г-н Илчовски. Аз се занимавам с политика. Аз очаквах за месец и половина управление на тези хора, да видя нещо, свързано с управлението. Единственото, което чух, е как ще носят някакви "разследващи документи" на Радев. Ами нека носят! Те и кошаревски свидетели ще намерят. Да ги носят! Една година се занимаваха с това и ги пребихме на изборите. Който е повярвал, повярвал. Който не е, не е. Толкоз. Досега всеки, който ме е атакувал, е изгубил изборите", каза Борисов.

Премирът в оставка обясни, че не познава въпросия бизнесмен Илчовски.

"Всяка стъпка им знам, затова се готвим с още по-голяма сила да се врежем в тях. Платили са на хора. Една година се занимаваха с това и ги пребихме със 75 депутати. Да продължават така, това да им е предизборната кампания", каза още той.


527
Още по темата: Бойко БорисовЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
0
 
1
 
! Отговори
4INGIZ преди 1 месец
Аве тоя *** и дрогиран от страх старец-тоя ли е управлявал /извинете крал!!!/толкова време в тая нещастна държава??
422
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ББ - обикновен политическ. труп....
421
3
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Ало, Ваньо....Баце, тук сме с Мишо, чакаме те!
420
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
бегай бе мишок , скрий се в тиквата, ходи да копаш картофената нива на родителите си, да ядеш филия с мас
419
1
 
10
 
! Отговори
ти да видиш преди 1 месец
Ако имаше и други номинации и беше избран друг,винету щеше да вие на умряло как те като най-голяма партия са издигнали един много голям "професионалист",но ЛОШИТЕ не са го оценили.Много Ентересна логика вкарва вожда-номинира някой бушон с надеждата да не го изберат.И ако на това същество му викате държавник...
418
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** никакъв капан никой не ти е поставил освен кухата ти лейка не помнеща какво говори преди ден. Когато си заявил на 4 май че председател на ЦИК трябва да е от най голямата партия т.е. от Герб и предлагаш човек защо другите партии да предлагат и те и така се съгласяват а след 2 дена оттегляш кандидата си че уж другите не предлагали човек. Малоумието ти е характерно и през 2 часа си мениш мнението .
417
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българина най-го е страх да не се мине ! та и Бочко видя нещо минавка в избора на ципов капани,клопки,уроки,клетви и тн паранои го обзеха
416
0
 
0
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
До Реалист-ТОВА ВЕРНО ЛИ Е?-ИМА ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА?
415
5
 
10
 
! Отговори
730163 преди 1 месец
Незабавна забрана на организираната престъпна група Гроб. Арести и затвор за всички функционери.Никакви избори за тия престъпници не-астни.
414
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министър-председател на европейска държава получава за рождения си ден кюлчета злато от крупни бизнесмени и "забавлява" гостите си от политиката и бизнеса с клипче с изнасилване на бизнесмен в затвора. Записът е направен от надзирател, а потърпевшият лежи там без присъда.
413
0
 
5
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
Само не разбрах защо този на снимката вместо да плаща 5000 лева, не си викна една група от Лели-ГЕРБ. Сигурен съм, че щяха да дадат всичко от себе си, и да остане много доволен.
412
0
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Смешна, страхлива медия. Кажете защо нямате материал за скандала на седмицата, в който зърнен бизнесмен обяснява подробно как е бил рекетиран от ББ и приближените му? Кажете защо не кажете как Миню Стайков е бил изнасилен в затвора и после клипа с деянието е бил разпространяван от ББ и приближените му? Страх ли ви е? Платени ли сте?
411
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Езика, мутренския начин на изразяване на премиера в оставка, но още не осъден много ме дразни!А вас?
410
6
 
10
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
ТИЕ 50 ЛЕВА ДЕТО ГИ ДАВАТ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ Е ЧИСТАО ПОДИГРАВКА-КОЛКО СМЕ ЩЕДРИ.-А?-ТЕ СА СИ ГИ ЗАСЛУЖИЛИ ХОРАТА БЕ.-В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ СМЕ ЕЙ!-НА ДЪНОТО СМЕ!
409
2
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
КОЙ ДА ИЗБЕРЕМЕ КАТО СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ.-ДОХОД ЗА 1-ИН ОТРАБОТЕН ЧАС-ДАНИЯ 47.-ШВЕЦИЯ 47.-ГЕРМАНИЯ 38.В БЪЛГАРИЯ 6 ЗА 1-ИН ОТРАБОТЕН ЧАС.-ЗА КОЙ И ЗАЩО ДА ГЛАСУВАМ-ДА СЕ Е.БАВАТЕ С МЕН?-ТАЯ НЕМА ДА СТАНЕ.
408
6
 
17
 
! Отговори
хах преди 1 месец
На тоя винаги и всякога другите са му виновни!
407
8
 
12
 
! Отговори
Състрадатели преди 1 месец
Мъж спира с колата си на светофар. Към колата се приближава някакъв човек и чyка по стъклото. Мъжът спуска стъклото и пита: - Какво има? - Ами, как да Ви кажа, терористи са взели за заложник Bibitko. Искат един милион долара откуп. Ако, не се плати, щели да го полеят с бензин и да го запалят. И ето сега ние ходим и събираме - кой колкото даде.... - И много ли сте събрали? - Ами към 5000 литра...
406
15
 
17
 
! Отговори
Сценарий преди 1 месец
Готви се чудовищна изборна манипулация и отговорносгта ще е на председателя на ЦИК. Такъв е сценария и затова неслучайно никой от сценаристите не предлага кандидат. Герб, обаче се усетиха навреме.
405
24
 
16
 
! Отговори
С кръв преди 1 месец
Разбира се, че е капан. Нещо, като изкуствена засада във футбола. Координационният щаб от Дондуков 2 работи денонощно с международна стиковка. Герб е в момента сам срещу евразийско-дубайската контра, решена да промени посоката на евроатлантическата ни ориентация. Няма да е лесно. Тези взимат власт само с к'ръв. Оказа се, че президентството не е храм, а превра' таджийски център. А, се смяташе, че по Конституция е само представителен. Зависи от човеко в него.
404
21
 
15
 
! Отговори
Банда лъжци преди 1 месец
Костинбродската лъж'киня си довела земеделски ортак да разправя хуморески. Ако е верно това с Аврамов случвало се преди години, то той още тогава е бил изключен от Герб дори само по подозрение. Защо тази опорка ги разправя чак сега и как ги пришива на Борисов? Този знае и как ги опра'вяли олигарсите в затвора, а адвокатите им не знаят. Пълен цирк от КОСТИНБРОДСКАТА блъ'фьорка. Тия да ги разправят на старата ми капа. А, употребеният Илчовски ще си откука в съдилищата. Министърката му го обеща.