Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май

Около Народното събрание трябвало да има кордон от хора
292
Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май
Снимка: БСП

"Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ са четирите партии, които са най-големите врагове на два милиона български пенсионери, смята народният представител от БСП Велизар Енчев.  

"В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани. Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери. Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено.

Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...

На 5 май паднаха маските на партийните слуги на българския капитализъм!

Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз. 7 май е Денят на истината!", написа народният представител от парламентарната група на "БСП за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още по темата: БСПВелизар Енчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8Заплатите са функция от производителността на труда.Пенсиите са функция от внесени през годините осигуровки и са заместващ доход! Принципите при формиране на двата вида плащания са съвсем различни,както и целите за които са създадени.А това,че голяма част от работодателите,не плащат осигуровки върху реално изработени и платени пари и съгласието на работниците с това,е проблем от които страдаме и ще страдаме много яко след години!
8
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ми откажете се от субсидиите бе, платете си наемите за сградите, които ползвате, то откъде пари иначе?ЦИРКАДЖИЯ!
7
3
 
7
 
! Отговори
Айде преди 2 години
На парите...
6
14
 
18
 
! Отговори
ТОВА преди 2 години
ПРЕИЗЧЕСЛЯВАНЕ ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ МНОГО ПО РАНО. 12 ГОД. БИБИТКО И СИЕ ЗАБЛУЖДАВАХАНЯМА ПАРИ. А ЗА ТАРАЛЯСНИЦИ ЗА ТУРСКО-РУСКИ ПОТОК ЗА ШКАФЧЕТА И НАГЛАСЕНИ ТЪРГОВЕЗА ДВУЛЕНТОВИ ПЪТИЩА КРАДЕНЕ ЗА "САНИРАНЕ" ИМАШЕ. ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА ПЕНСИОНЕРИ.
5
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е,че досега единствено при управления на БСП са предприемани мерки за осъвременяване на пенсиите,чрез преизчисляване със СОД от по-близки години!Даването на 50 лв,административно увеличаване на МРЗ,минимални пенсии,таван на осигурителнияпраг и таван на пенсиите,са израз на управленска немощ и празноглавие!
4
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се дразня от това заиграване с пенсионерите, че пенсиите са ниски е ясно на всеки, но също така са ниски и заплатите, та как да се увеличат пенсиите?Къде беше Велизаре когато Баце опука 10 млрд нов дълг и 5 млрд от резерва за по-малко от година, къде беше когато се изсипаха 3 млрд за путинския паток, къде беше когато в условията на криза се увеличиха заплатите на чиновниците с 20-30 %, къде беше когато по безпрецедентен начин се намали ДДС-то за кръчмите до 9%?Та откъде пари Велизаре???
3
4
 
21
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Мойта прогноза за бъдещето на "мамковината" ни е че ще става все по трагично но и комично, за другите де дето ни гледат сеира!!
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко предизборен пиар на БСП-то. За това е целия цирк. С времето електората на бсп намалява, защото са само пенсионери
1
7
 
16
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 2 години
Най голямата пречка за истинската Демокрация е либерал-демокрацията!?...