Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май

Около Народното събрание трябвало да има кордон от хора
292
Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май
Снимка: БСП

"Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ са четирите партии, които са най-големите врагове на два милиона български пенсионери, смята народният представител от БСП Велизар Енчев.  

"В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани. Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери. Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено.

Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...

На 5 май паднаха маските на партийните слуги на българския капитализъм!

Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз. 7 май е Денят на истината!", написа народният представител от парламентарната група на "БСП за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още по темата: БСПВелизар Енчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
8
 
! Отговори
Оруел от Пловдив преди 3 години
Не нападайте Велизар Енчев. Няма по-последователен и радикален боец срещу ГЕРБ. От 13 години води тази битка.Затова и напусна предателите Симеоноглу и Каракачан ага, които полегнаха на Мутрона. На такива като него вярвам безрезервно. Боя се от друго - софийските пенсионери са заспало племе.
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИЕ ОТ БСП ОЩЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ГЛАМАВИ И НЕ ВРЪЩАЙТЕ НАДВЗЕТИТЕ СУБСИДИИ ЗА 6 000 000 ДА ВИДИТЕ НИЕ КАКЪВ БУНТ ЩЕ ВИ СПРЕТНЕМ НА ПОЗИТАНО 20 !!!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 Така е , но работодателите са 80% държавни,партиини, олигархични фирми. И ДОО е решение на работодателя. А той работодаделя обича сивия сектор на живота. Да се отчита на Партията.За това решението е, както в Германия. Германия това е Европа и Европа това е Германия - К. Аденауер 1965 г.България е в ЕС и сме едно.
26
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз прозовавам велизар да бъде арестуван и съден за призоваване за бунт и безредици
25
12
 
8
 
! Отговори
Комуно-динозаври преди 3 години
На крак, о пенсии изтрещели,на крак, о БСП електорат!Побъркани и разгневени,ставайте - да върнем СССР и комунизма пак!
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26"о 16 Какви прилични пенсии те гонят? Баба ми се пенсионира след 38 години трудов стаж 98-*** година като УЧИТЕЛКА ( не чистачка) и сега взима 350 лева пенсия. Това ли ти е приличната пенсия за пенсионер с квалификация, мозък герберунгелски?"Взема толкова, защото се е пенсионирала във времената, когато България тепърва се съвземаше от ограбването на социалната система от същите, които сега призовават пенсионерите на бунт!!!! В БСП цялото ръководство са МИЛИОНЕРИ.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно Дянков да призове на протест гербаджиите,че ги няма милион и половина в НЗОК.А реално той ги взе от там докато беше министър!Това са вноски правени от всеки работещ.Защо не ги върнаха?Велизар прави същото.Комунистите изядоха сребърния резерв и днес той ги призовава на протест заради действията на партията му.Тоя е нагъл!!!!
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пита другарката Нинова къде отидоха пенсиите и какво стана с боновите книжки на всички след масовата приватизация и хиперинфлацията които тези шарлатани спретнаха... бунт ще вдига - добре че не са ги линчували всички от тази мракобесна партия!
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като продадем на старо жипката и стребителите - пари ще има!
20
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17"Комунистите навремето окрадоха сребъния фонд за пенсиите и затова в БГ пенсиите са ниски.А днес комунист зове за протест?!Що за наглост е това?"Че това е традиционно при комунистите!Първо идват да съсипят, и после прекарват следващите години в опити да показват колко зле е при другите, докато другите се опитват да поправят техните "резултати" от управлението им.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капиталистите са ясни, но пенсионерите ли са пролетариата?А партийния елит на БСП какви точно са, съвсем се обърках.
18
4
 
4
 
! Отговори
300 лв преди 3 години
Пенсия и за работили те и за "електотората' от факултета. Няма да стане така Тиквочев
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Парите на хоратаПарите на хората?"Хората", които са работили си вземат нормалните пенсии. Такива, които прекараха цял живот работейки на черно или нискоквалифицирана работа реват за по-високи пенсии.Баща ми, най-обикновен учител с 40 години стаж, взема 650 лева пенсия.
16
3
 
3
 
! Отговори
Вдигна минималните преди 3 години
Пенсии, а тези дето са работили и вбасяли осигуровки им прибра парите за "усвояване" на излишъци те в края на годината. Справедливостта трябва да се наложи. Ако трябва със сила
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама той и Тиквата е комунист!
14
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите навремето окрадоха сребъния фонд за пенсиите и затова в БГ пенсиите са ниски.А днес комунист зове за протест?!Що за наглост е това?!
13
5
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
Смешниците от БСП продължават да слагат песнионерите под един общ знаменател.Другаре, сега не е 96та! Повечето от пенсионерите, които се пенсионираха след солиден стаж след 89та вече вземат много прилични пенсии, децат им могат много повече да им помагат, защото и те самите са много по-добре финансово.Не го ли разбрахте от процентите, които получавате на всеки следващи избори?
12
8
 
9
 
! Отговори
Парите на хората преди 3 години
Тиквата хвърляше от джипката. Вместо да и съвременни пенсиите дава по 50 лв подаяние. 3 млрд всяка година излишък си делкаха с ДПС
11
8
 
3
 
! Отговори
Само Слави преди 3 години
Всичко ще оправи, ама се забави.
10
4
 
8
 
! Отговори
Протест преди 3 години
До дупка, избори до дупка, на морето- дупка и чака рака де.