Янаки Стоилов и Велислав Минеков влизат в служебния кабинет?

Двама дипломати също вече били приели да са министри
11 май 2021 10:46, Елка Василева
151
Янаки Стоилов и Велислав Минеков влизат в служебния кабинет?
Снимка: архив, БГНЕС

В очакване президентът Румен Радев да обяви новото служебно правителство се появяват имена на възможни участници в него.

За служебен премиер се посочва настоящият съветник на президента Стефан Янев.

От снощи вече се появи и името на Янаки Стоилов. Той е спряган за правосъден министър.

Още по темата

„Ръководството на БСП снощи е дало съгласието си той да бъде номиниран. Днес Националния съвет с подпис ще даде това съгласие”, заяви журналистката Валерия Велева пред Нова тв.

Според нея името на Бойко Рашков за вътрешен министър не е сигурно.

„Другото интересно лице, според мен, което влиза, е името на министъра на културата – проф. Велислав Минеков. Той е един от основните в Отровното трио, но не влезе в парламента и се разграничи от Бабикян и Хаджигенов. Ето, че е приел поста да бъде министър на културата”, заяви Велева. „Минеков е много отявлен критик на правителството на Борисов, както и на Вежди Рашидов”, коментира още журналистката.

Друго име, което тя споменава, е това на гастроентеролога проф. Крум Кацаров. „Информацията е, че е приел да бъде здравен министър”, обясни Велева.

Тя каза, че двама дипломати също вече са приели да бъдат министри.

„Единият е посланикът ни в Дания Светлан Стоев, който ще бъде външен министър. За военен министър се говори, че ще бъде бившият ни посланик в ООН – Георги Панайотов”, каза Велева.  

По думите й проф. Христо Бозуков ще поеме земеделското министерство, а проф. Николай Денков – това на образованието.

„Това се очаква да са имената”, каза Велева.

Тя коментира още, че задължение на бъдещото служебно правителство ще е да организира изборите и то няма как за времето, в което ще функционира, да извърши ревизия и да докаже корупция.

Според Валерия Велева, ако някой очаква пълна ревизия на управлението на ГЕРБ, ще бъде излъган.

„Освен ако кабинетът не реши да покаже някакъв реваншизъм по отношение на бившите управляващи. Това няма да е най-добрият тон в тази изключително изострена ситуация в страната ни”, заяви Велева.

Според Любомир Аламанов не става въпрос за реваншизъм, а за изваждане на информация. „Има си текущи неща, които би трябвало да се виждат и да се вадят като информация”, смята Аламанов.

Според проф. Антоанета Христова има два основни проблема в момента и те са заложени преди много време.

„Първият е недоверието в институциите, за което се постараха всички. На второ място – в резултат на политическото говорене има силна поляризация в обществото”, смята проф. Христова.

„Хората не се харесват, не си вярват един на друг, не вярват на институциите, не вярват на проверките. Президентът не игра ролята на президент, а на страна. Ако се прояви реваншизъм, ще последва война на интерпретации. Ситуацията е много безперспективна”, каза Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16Радев нали гони мутрите ,та всичките дърти мутри ги събра при него.Поизтупа ги от праха ,дето бяха посъбрали и сега ще ни разгонят фамилията.
33
5
 
3
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
бойко няма ли да влезе?
32
5
 
13
 
! Отговори
Сан Чопанса преди 2 години
Изглежда това ще е най-смешното правителство от 89-та насам. А, и да си знаете - нищо няма да направят на батя ни Тиквич.
31
2
 
22
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Говнаки Стоилов и Клепоухи Грипенов
30
6
 
21
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
В действителност на власт е Корнелия! Румен Радев е само дюрекс!
29
5
 
21
 
! Отговори
лицемери преди 2 години
Минеков дали ще занесе ковчега и бесилката в министерството на културата? видяхте ли за какво е разнасял черни чували и ковчези, за да се добере по министерски пост. същото е и с Бабикян, Хаджикян и Галевици. как да повярваш на такива хора и да гласуваш за тях. Тези хубавци сбъднаха детската си мечта ,да са във властта, но това ще им бъде за последно. никой повече няма да им повярва. нали разбрахте, че в този кабинет влизат най мераклиите, защото свестните и компетентните са отказали.
28
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислех, че сме ударили дъното, но нееее! То имало още накъде! Хората вървят напред, ние-обратно в 1996. Само дали ще го има лошият Костов да ни измъкне този път.
27
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите се провалят преди да се реализират !Разединяват се преди да се обединят !Разрушиха крехкото създадено от Борисов,а после отказаха да възстановят !Излъгаха народа като стадо шилета,а той,защото е кух и злобен ,повярва за една къща в Барселона и на три снимки ! Служебно правителство с Минеков и Янаки....Да,това са новите месии ! Протестът победи СЛУЖЕБНО ! Ударихме дъното на глупостта !!Срам ме е,че съм Българин !
26
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа си избра червен кaскет, радвайте му се.
25
7
 
24
 
! Отговори
Професор Пръц преди 2 години
Жалко,така исках тъпанджията да е министър на културата,а фъфлещия пропаднал писател да е министър на туризма-той заслужаваше,щото е бил турист...
24
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, колко надпартийно, Радев, - за пореден път.
23
25
 
15
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Епа то от това се плашеха герберастите! Оти сега нема те да борят бюлетините! Мдам! което явтоматично ще доведе до един спад в процентите им на изборите! мдам! но пък поне ще е ясно, че тоя път изборите ше са малко по-честни отколкото ония в предишните 10-12 г.
22
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано българите изтрезнеят до следващите избори. Катастрофата се пече. Следва спиране на еврофондове, изолация, обедняване, Виденова зима.
21
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 години преход към демокрация и накрая пак тоталитаризъм. Ето на това му се вика умен, мъдър народ.
20
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууууу...Срам и позор !!!!Няма думи !!!
19
16
 
27
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Някой казваха,че ще плачем за Бойко и всички се смеехме.А това ще стане много скоро.Европа ще ни изолира и парите ще спрат,а в условията на криза това ще ни довърши
18
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Минеков нали не ламтеше за постове и т.н ?
17
7
 
20
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Ама Мая Пинокио и Тошко африкански къде са ги забравили:))))И за тях По някой пост трябва, претрепаха се от работа горките:))))
16
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка Румене, ти прекрачи всички граници!
15
5
 
17
 
! Отговори
Мислеща преди 2 години
Гледам, че все по масонска линия се назначават хора, начело със спрягащия се за премиер от ложата "Софийски приятели" Стефан Янев! Братята трябва да се подкрепят?! Бог да ни е на помощ!