Учредиха ново течение в БСП - Платформа „Социализъм XXI век“

В манифеста се казва, че БСП е допуснала груби политически грешки
Обновена: 15 май 2021 15:44 | 15 май 2021 14:19, Елка Василева
101

Социалисти учредиха ново идейно-политическо обединение Платформа „Социализъм XXI век“. Те приеха манифест, в който се казва, че БСП е допуснала груби политически грешки и настояват за нова предизборна платформа и нови лица, предаде БНР.

Сред учредителите са Георги Пирински, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Юрий Асланов и Велислава Дърева, която заяви, че след провала на парламентарните избори е било задължително лидерът на партията Корнелия Нинова да подаде оставка.

„Мисля, че политическата култура и почтеност изисква съответният председател да вземе своето решение и да си подаде оставката, така че ние не правим партия в партията. Ние сме партия, защото има БСП, която е на 130 години, има една паралелна партия, лидерска, която е на пет години“, каза Дърева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
2
 
! Отговори
Бойко не е популист? преди 2 години
До Dinosaurus: Бойко не бил популист? Точно той, който всеки ден обикаляше с джипката за да го покажат по телевизията. Точно той ,който режеше ленти на вече открити или недостроени предприятия за да го видят преди изборите.Ако Бойко не е популист, то ти наистина си динозавър.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пирински/Зайков/" Металният глас " е в ръководството на партията от края на 19 век. Кви платформи 21 век!?
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влезоха най-сетне в новия век, закъсняха с МАНИФЕСТА, ама то така е там :))
40
4
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До то и Радев: "Червените, по роенето..."? БСП е демократична партия. Течения е имало винаги, но теченията, които защитават някакво мнение са само основа за дискусия, а не за отлюспвания, както ставаше в СДС.СДС се самоликвидира чрез отлюспвания, а БСП с теченията и дискусиите се променя и върви напред. Затова е оцеляла като сто годишна партия.
39
3
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До БСП ИЗБОРНИЯ РАЗГРОМ: Постът на гербаджийският *** от километър се познава.Оставка може и да има, но не точно сега. Идват нови избори. Дори и със същият резултат БСП пак ще е незаобиколим фактор при съставянето на правителство.
38
2
 
4
 
! Отговори
БСП ИЗБОРНИЯ РАЗГРОМ преди 2 години
СЛЕД ИЗБОРНИЯТ РЕЗУЛТАТ НАЙ НОРМАЛНОТО НЕЩО ЗА НИНОВА Е ....ОСТАВКА......НО ТОВА СТАВА В НОРМАЛНИ ПАРТИИ
37
0
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
До ХХХ(32) Аз да не съм личен биограф на ББ? Ако съм сбъркал годината, факта си е факт. Или ти сега вдяваш, че той си е комунист отвсякъде? Обаче не е популист, като "новите" им лица Мая Галева-Костинбродска,, Станишев със съпруга банкерска бивша, Корни Импексова, Татяна- защитничка на мутри, коитп мощно плащат, Йончева, която топи България пред ЕС срещу 15000 евро и се прави на евро-омбудс-Мая, като разследва магистралите "на Бойко".
36
1
 
3
 
! Отговори
то и Радев преди 2 години
има ново течение на червените, както се изпусна Кутев за промяна на държавата, но го прокарва подмолно.Червените, по роенето, заприличаха досущ като СДС през 90-те!
35
2
 
5
 
! Отговори
Пълни нещастници преди 2 години
Изброените учредители са подводниците на ББ в БСП. Тъй и тъй са създали платформа, а защо още стоят предателски в БСП? Чекмеджетата на Мутрата и свинете на пловдивския руски почетен консул определят подобно поведение. Никаква идеология, просто мангизи...
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Идва "Лява Алтернатива" на Жан Виденов.Ормъщението на Гергов??
33
0
 
10
 
! Отговори
xa xa xa преди 2 години
БСП c "ново" бяло течение.......
32
1
 
4
 
! Отговори
маци, маци преди 2 години
на пис-пис-пис! Айди на платформата!(стара манджа, на 130 години, ама претоплена) Белким някои да се полъжат.
31
5
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Да и е.а социализма .Как не измряха тези га.ове.
30
3
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Да и е.а социализма .Как не изгрява тези га.ове.
29
3
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Аман от цоциализъм.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП трябва да оттече в канала на историята. Самозабравили се милионери на които и пенсии ще им плащаме. Не стига че рабиха и разграбиха държавата ами още са в парламата и им плащаме по 10 000 лв заплати. Докога ще ги търпиме да лежат на гърба ни. Те нароиха партии които крадат като тях. Нали са от едно котило. Гепи са Комунисти поне шефо им Бибитко е още с червена книжка. Останалите са неуспяли комунисти които по времето на Тато бяха слугинчета. Марш там от където сте излязли дол.ни тва.ри.
27
2
 
8
 
! Отговори
XXX преди 2 години
Динозавърче, я пак виж кога е роден ББ и си помисли пак може ли 1975г да е бил охрана на бай Тошо.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега пак ли мантри от Нинова за единството на партията.Няма да се вдигнат и за следващите избори. Около 10% ще е победа за Нинова.
25
0
 
10
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Пирински, Дърева ... не е истина! Ощипете ме, върнахме се назад във времето! В 1990, в 2005? Когато в БСП/БКП членуваха един милион? Или в развития социализъм преди 1989? А може би в 1975, когато Борисов беше лична охрана на бай Тошо? Когато такива като тези парадираха, че са трето ппоколение комунисти? Друга квалификация не беше нужна. "Вампири, таласъми танцуват по налъми". Нека, изчегъртайте БСП, дерзайте!
24
1
 
7
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
По-точно ще звучи името на новото политическо обединение не като Платформа"Социализъм XXI век",а като Платформа "Феодализъм XXI век"