Политолог: Рокадите на служебното правителство са чистка

Радев поведе битката и за парламентарната власт, смята Цветанка Андреева
17 май 2021 22:11, Анисия Иванова
97

Служебният кабинет продължава с рокадите. Колко важни са ходовете му и как ще променят политическата обстановката?

"Смяна на кадри има смисъл, ако се провежда реформа в една администрация, всичко останало е политическа чистка. Зад тези смени не седеше никакъв реален аргумент. Подобни промени ще доведат до турбуленции", заяви в предаването "Денят ON AIR" политическият анализатор Цветанка Андреева.

И определи действията на служебния кабинет като "лични стратегии и реваншизъм за бъдещи политически планове".

"Негативен сценарий, институционална немощ. Народно събрание, което не успя да произведе мнозинство, абдикира и предаде властта в ръцете на президента, който това и чакаше. Създаване на нов тип коалиция - съставът на този кабинет, който се стреми да се наложи и за в бъдеще - прокрадват се тези тези. При условие, че и този парламент абдикира от функциите си, би могъл да продължи този служебен кабинет", посочи още Андреева.

Политическият анализатор коментира и идеята на някои от политическите формации за създаването на президентска република.

"Има 2 типа президентска република - онази западната, познатата, но има и една друга -  20 години вече в Русия. Именно тя концентрира цялата власт в ръцете на една централна фигура в държавата. Негова запазена марка е да се бори с политическите си противници чрез силата на властта. Неговите опозиции са в затворите. Нека уточняват политиците какъв тип президентска република", обясни събеседникът на Ганиела Ангелова.

Андреева очерта политическата картина на 46-ия парламент.

"Виждаме как, ако битката беше между ИТН и ГЕРБ, вече битката се води между служебното правителство и ГЕРБ. Радев успя да поведе битката, не просто за президентските избори, а за парламентарната власт в държавата. Моделът Радев ни кара да преглътнем коалиционен партньор БСП. Радев се обвърза с хора от бившия комунистически режим", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Относно евентуалната коалиция между патриотичните партии, Андреева беше категорична, че те са занижили критериите си и "базата, на която ще стъпят, може да им изиграе лоша шега".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
10
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Борисовата мафия направи така законите, щото ромите да не плащат данъци, а само българите да плащат. Да ограбват българите. Ченгеджийницата на Борисов прави мизерия на българите, краде ги, отнема им и най_малки неща, но нужни, а след това обвиняват жертвата в това, че лъже че й липсвали неща. Чудовищна Коза Ностра!!!
43
11
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Най-смашното е, че Радев и Рашков и Чалгаря са се взели на сериозно и си вярват, че ше докарат Путинска република.
42
11
 
10
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Б,е,е,в,с,к,и ,Д,о,г,а,н и Б,о,р,и,с,ов ликвидираха средния и дребния бизнес в БГ, като окрадоха европарите и като разбраха, че ще има европейски прокурор, започнаха да дърпат БГ вън от ЕС. ЕС бил виновен за лошото положение в БГ.
41
13
 
10
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Мафията на Борисов , със своите избиратели съсипа и окрадоха имотите на средните и дребни българи, на които беше съсипан бизнеса и бяха принудени да си изкарват прехраната в чужбина. След като се върнаха от чужбина, българите бяха ограбени, чрез мафиотските строителни фирми и неговите частници. Други, измамени от кооперации, които не изпратиха рентата за ползването на земите им, докато са си изкарвали прехраната в чужбина. И там законни кражби от поземлената мафия.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Красива е.То затова банкин каза,чеминпред е професия,с която е свикнал.С колко ли политоложки е свикнал,а и сдруги кротки ярки.В началото медиите намекваха,но после спряха.Ех,безза-коние,ех минпред.Живот ли е, да гоопишеш!!!
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това в стратокрация като стил на управление, много по-опасно от Путин, който не е военен кадър.Войнските порядки са безприкословно подчинение на главнокомандващия, нямат помен от демокрация.
38
1
 
5
 
! Отговори
ох преди 2 години
що трябва непрекъснато да ни занимават с шизофренните видения на кормилото, иначе 2 те мацки са трепач
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази калинка по политолъгия откъде ли долетя?!
36
12
 
8
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Борисовата мафия унищожи БГ:1. Ликвидира малкия и средния бизнес ( парите от ЕС отидоха в Боевски, Доган и сие)2. Принуди средния и бедния българин да зареже всичко обезличен в държавата на мафията и да излезе в чужбина3. Унищожи бизнесмените на средния и дребния българин и го изгони по чужбината3. С фалшификации (ромски вот) , мафията на Борисов заграби изборите през 2017 г.4. Правата на ромите_избиратели, мафията ги направи далеч над българските права.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Ивайло Иванов въобще не може да говори спокойно. Почва леко и накрая дига оборотите. Много тестостерон, затова и е плешив като билярдна топка.
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Красива жена, жалко че е корумпирана.
33
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конкретен пример за това как медиите манипулират значи. Щом е политически обвързана с БЗНС най-малкото трябва да го посочите в статията си.После човек се пита как така тия "експерти" все наливат вода в мелницата на ГЕРБ.Обвързан човек от българската десница, предубеден и ясно зависим.
32
10
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
Партиите на статуквото създали паралелна държава чрез структурите си, е време да си ходят.БКП имаше реална власт, чрез местните си структури и БСП ги наследи. А ГЕРБ ги копираха, хвърляйки огромен ресурс, да копират паралелната държава от БСП.С цялата местна власт в ръцете си, упражняват и политическа такава чрез структурите си.Дори си позволиха да бият кмет в своя централа.Време е да се махате, всичките. Оставете бъдещето на децата си, или няма да имаме такова. Ненаядахте се
31
13
 
12
 
! Отговори
585 преди 2 години
Щом герберастите *** значи, че правителството действа правилно! Главният секретар не видял, че има полицейски насилие ????? Аз го видях от Торонто, а той бил там и не го видял, какво повече да коментирам, дали калинката с дънковото яке която взима 38 000 месечна заплата, дали ББП, да ли човека който по напикани спортни гащета обявяваше правителство ?????? Вие си ги избирате, вие си ги търпете, но след 13 години политически назначения на калинки някой да твърди , че 7-ца уволнения е чистка ..
30
11
 
11
 
! Отговори
Gadove, преди 2 години
Борисов също е от комунистическия режим, който още си пази партийната книжка, защо не го коментираш? Защото ти подхвърля трохи от неговите милиарди, които ги натрупа като унищожи БГ ли?
29
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като е мръсно, гадно и гнило, трябва да се чисти.Тия 12 г. си траяха докато Борисов назначаваше всевъзможни аматьорски калинки навсякъде, сега надали вой. Политолози, сър!
28
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е проект на НАТО.Целта е Българите да умират против Русия за Американските интереси в Европа.
27
15
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
Айде от герберисти мутри към БСП мутри от старата школа. ББ трябва да си ходи, обаче Р.Р. ни води към лазене пак под червения ботуш. Не мога да разбера как така никой не вижда, че докато има хора от БСП и старата комунистическа хунта на власт, няма да се оправим и това е. За доброто на Б-я не му се радвайте на РР. Колкото по скоро ББ, РР и всички други "другари" си тръгнат от политиката, толкова по-добре.
26
7
 
19
 
! Отговори
Ванко-1 преди 2 години
До АнонименПрав си няма как със дърти брантии, като сестра Галева, Импекса, Кауна, Гнома и Купона да направиш нещо.
25
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тази е политолог, колкото Бойко мутрата е честен човек!Пишете мисирка лизачка на бацовите подробности реве публично, че ще и спре кранчето!