СДС отново иска на избори с ГЕРБ

"Сините" обаче ще настояват за по-предни места в листите
17 май 2021 15:00, Красимир Ангелов
98
СДС отново иска на избори с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Кандидати за народни представители на челни позиции в листите ще искат от Съюза на демократичните сили по време на разговорите с ГЕРБ за общо явяване на предстоящите избори, заяви председателят на СДС Румен Христов.

Той посети Русе, откъдето започна обиколката му по партийните структури в страната, съобщава БГНЕС.

През миналата седмица СДС проведе национален изпълнителен съвет, на който са набелязани насоките за парламентарния вот на 11 юли.

По думите на Румен Христов от СДС започват преговори с ГЕРБ за коалиция, както това се случи на евровота и на изборите през април. "Сините" обаче ще настояват за по-предни места в листите за техните представители и ще предложат по-широко гражданско присъствие, което ще бъде с проевропейска и пронатовска ориентация.

От СДС обмислят и различни варианти за изборите ако не се получи коалицията с ГЕРБ – самостоятелно явяване, участие в патриотично-консервативен блок или заедно с "Демократична България".

По отношение на предстоящите избори, Румен Христов очаква проблеми с машинния вот, който стана задължителен за всички секции с над 300 гласоподаватели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да се явяват самостоятелно,че пак ще ги изтискат като лимони и после аут ...
30
3
 
18
 
! Отговори
Май,май преди 2 години
Ставате малко нахални!Те го пуснали в края на селото!То за попската къща пита!А малко се саприкясайте!
29
4
 
25
 
! Отговори
СДС преди 2 години
Румен Христов преди 3 седмици каза, че СДС било възродено. Сега му предлагам, понеже е възродено, да се яви сам на избори без ГЕРБ. :) Щом е възродено СДС, защо му е на Румен Христов патерицата ГЕРБ :)
28
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СДС -какво беше това.
27
2
 
14
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Абе пускайте всички и стари и нови в парламента и Симо Царя, и Соломон, Инджова,Жан, Местан, Нейнска, Луджев Костов.Очакват се 60 млрд. ще има папане за всички.
26
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 2 години
Само, и само да лапнат кокала за 4-ри години, са готови на всичко тия,, Ако ГРОБ, са самостоятелна партия ще са на 2-ро или 3 то място, а СДС няма да влязат в парламента. Това, е една от причините да не се гласуваше за ГРОБ, защото са коалиция със СДС.
25
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калеко Алеко, дясна партия са герб, да, но само де юре. Де факто са една ОПГ и сдс им се подлагат за да не останат гладни. Парите не миришат, в случая и цвят нямат.
24
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сдс не много на брой членове, но са много алчни и безочливи. Тикваревата партия няма нищо общо с демокрацията, но сдс за гладни и жадни, парите от ЕС ще ги "съживят" изкатат от забвението, които им отива най - добре. Гладни и жадни полит под ло ги, ибри кч ии. Смешно ми става само като се сетя за комбинацията сдсГерб.
23
22
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Как няма да иска, като изключим ГЕРБ това е другата автентична дясна партия с проевропейска насока, за разлика от едни градски либерали от жълтите павета чиято ориентация е твърде неопределена, като цветните знамена с които се явиха на миналогодишните протести в които присъстваха всички цветове на дъгата като потвърждение на бисексуалната им природа ... !!!
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен до бай Пешо преди 2 години
Къде ги видя тези 1 милион вярващи на бандата ГЕРБ ?Те имат 840 000 гласа 400 000 са от ромските махали 200 000 мъртви души и смятай какво е останало направо ме разсмя.Та вие на протеста нямахте и 100 човека половината от които бяха платени шегаджия ще излезеш.
21
3
 
7
 
! Отговори
Toi преди 2 години
Най-добре с Д Б и ще останат извън НС, където им е мястото.
20
20
 
6
 
! Отговори
бай Пешо преди 2 години
До да потънатХах, никой не вярва на ГЕРБ, освен 1 млн образовани българи :))
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм за по Широка коалиция
18
2
 
13
 
! Отговори
дядоЙоцо преди 2 години
Ми да ги взима в коалиция герб,те от сдс са 5-6 човека,кво толкова.
17
5
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Грешиш,моме.ГЕРБ са ОПГ и вече никой не вярва в тях и не ги иска.До изборите ще се разкрият още от далаверите им и ще отидат в небитието,като тия,с които сега се коалират.
16
2
 
14
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
Аве , тия от СДС -0.002% , МНОГО НОСЯТ НА БОЙ , и колкото повече ядат бой толкова повече им харесва ...Но явно нямат никакъв друг избор , за съжаление са !
15
2
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Хихихихихихииии
14
4
 
16
 
! Отговори
ha ha преди 2 години
Тия се надяват герб да събере все пак 5% от следващите избори - та да могат и те да се 'вредят'...Криви са им сметките - герб се качи на 'шейната' и тя лети бързо надолу, плъховете скачат от нея панически!
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тия си купуват фабрика на 8-ми септември.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНаистина няма по-читава партия отГЕРБ! "Даваш 2 лв. за членски внос и после участваш във всичко, а не като при другите - мазнинката да е само за шефовете!" - цитат от агитатор за набиране на членове.