Шефовете на ДАНС и ДА "Разузнаване" - в неплатен отпуск до септември

Излезли, след като било назначено служебното правителство
17 май 2021 17:37, Анисия Иванова
96
Шефовете на ДАНС и ДА "Разузнаване" - в неплатен отпуск до септември
Снимка: БГНЕС

Ръководни кадри в системата за сигурност са в неплатен отпуск до септември. От Министерски съвет съобщиха, че председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително. 

Председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май 2021 г. до 21 май 2021 г. включително.

Още по темата

По-рано днес служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че ръководни кадри в системата за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство.

По думите му излезлите в отпуск са "прекалено много на брой", тези хора са на възлови длъжности в системата, назначени от предишната власт.

"Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, има смяна на кадри", коментира Рашков.

От Националната служба за охрана заявиха, че началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск. Той е бил в принудителен триседмичен отпуск през март тази година поради заболяване с Covid-19. От НСО уверяват, че към днешна дата ръководството изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
до 29 1 преди 2 години
Ама той атентата в Сарафово стана доста време след изказването за дюнерджийниците.И никой не го попита,макар това да беше шега с дюнерджийниците.Той си го взима за сериозно изказване!
32
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Godt, ***,прочети си написаното.
31
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Зозо,какво да прави,като тиквата,пусна неговите агенти,в неплатен отпуск.
30
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпокриха се като плъхове! Радев да вади Пловдивската бригада и да ги излови по дупките им! Mъpшuииии!
29
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-27 няма такава опастност,много дюнерджийници има там,нали нашия велик вожд беше се изказал,преди години,те ни пазят от атентати.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДемократАвторът на к.5 се прави на проЗСТ коментиращ в полза на служебния кабинет и сетне в к.6 и к.7 се самооплюва, че е невежа. А истината е, че сутринта в БТВ чрез Б.Гавазова, в медиите чрез изявлението на ексмин.Т. и в "Блиц" кипеше канонада по адрес на Б.Р. и президента.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питам аз,утре ако стане атентат в Сарафово или София,защото в момента се избиват там в Газа и е напълно възможно да се случи,кой носи отговорност?!Баш началниците са отпуска ти да видиш?!Това е измяна!
26
4
 
4
 
! Отговори
Godt преди 2 години
Тук едни и същи ббоклуци повтарят едно и също ...беден речник, но пропит с омраза...еи осъзнаите се бре..ще се ббием ли !!
25
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Сега до септември,кой ще лови "руските шампиони","загинахме"без тези лофци на "шпиони"руски.
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в МВР, и в ДАНС на възлови места са само калинки! Хора без опит, без заслуги, без интелектуален потенциал, но пък близки до бившите управляващи, или такива, които са изпълнявали поръчки и за това са били удобни!
23
6
 
5
 
! Отговори
Кадрилка Кадрова преди 2 години
Пак прах в очите на стадото! Ко са правят на улави Рашков и компания.? Който иска намира начин, който не иска намира причини! А и те са от сродни люпила.... Така че едва ли гарван гарвану око ще извади!!! Всичко друго е бла бла....
22
4
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ТИ РАЗРЕШИ , ЗА ДА ИЗЛЕЗЕШ В НЕПЛАТЕН ОТПУСК!!ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ГЕРБ СА ПРОДЪЛЖИЛИ ДО ПОСЛЕДНИЯ ИМ ДЕН НА УПРАВЛЕНИЕ!
21
3
 
1
 
! Отговори
Alb iv 11g f s xot. преди 2 години
Mos bot 4er mor igra dobri vyyyrr aree maca pyf paf..,,
20
3
 
4
 
! Отговори
забогатял преди 2 години
До komitatta"военоозирани"; "госрски"; "сЪботиране"; "фирНа"; "калапазани" ... бе днес само 1-ви курс *** ли са на смяна? Много зле с правописа друзья .....трябва като пишете да ви слагат от онези сонди зъболекарските, да събира слюнка,че ще се задави някой от злоба хаха
19
8
 
35
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Има един член по който могат да ги освободят даже по време на отпуск - оня, че нямат необходимите качества да изпълняват работата.. А, герберастките калинки отговарят на 100% по този критерий.
18
2
 
29
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Пускай ги в постоянен отпуск.
17
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До " патриоД"Агентите в Бг са руски, начело с радев!
16
5
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Тези не служат на България а на Тиквата.Ако служеха,щяха да си стоят на...работните места,след като се смени правителството,за да...съгласуват действията с новата администрация и да докладват за текущи...оперативни мероприятия.
15
5
 
16
 
! Отговори
komitatta преди 2 години
в МВР няма реформа нито оптимизиране на щата -най-големия в ЕС в най-бедната страна ,калинка до калинка ,Тов а е подигравка -военоозирани служители се държат като госрски стражари.Тов а е съботиране на държавата при преход всички трябва да с а на работа-голяма *** .В частна фирн адисциплинарно уволнение а за държавните калапазани анархия
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мишоциииии......хахахааааааа