Бюрото за контрол на СРС подхваща подслушванията

Решението е взето на извънредно заседание
34
Бюрото за контрол на СРС подхваща подслушванията
Снимка: Pixabay

Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (НБКСРС) ще извърши проверка на всички процедури по искане, разрешаване и прилагане на СРС в Държавна агенция "Технически операции", Държавна агенция "Национална сигурност", Главна дирекция борба с организираната престъпност и Дирекция "Вътрешна сигурност" към Министерство на вътрешните работи, съобщиха от бюрото на сайта си.

Още по темата


Те са имали извънредно заседание след множеството материали в медиите за незаконно подслушване, както и разпореждане на наблюдаващ прокурор към Софийската градска прокуратура.

Националното бюро ще извърши проверка и за законосъобразното съхраняване и унищожаване на информацията, получена чрез СРС, съгласно чл. 31, ал. 3 от Закона за специалните разузнавателни средства, посочват още от бюрото, което е председателствано от Пламен Колев.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: МВРДАНСподслушванеСРС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Бау преди 2 години
М,а,т,р,я,л,а е много лош. Трябва да има такива хора, но:1. Да са много малко 2. Да се занимават с опазване само на реда, а не да се занимават с личните взаимоотнишения на хората.
7
3
 
1
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Спецслужбите имат изключителни и неправомерни права. За съжаление техните тайни са толкова плитки, че всеки може да ги отгатне, ако малко си напъне мозъка. Назряла е много лош. Каквито са на Борисов, такива са и на БСП. Няма никаква разлика.
6
1
 
2
 
! Отговори
Бау преди 2 години
До 6Да се забранят за всички, не само за политици.
5
4
 
1
 
! Отговори
Фактфактфакт преди 2 години
С тези СРС-та следят всички по електронен път дори и в дома ви ви наблюдават!
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предварително знаем че нищо няма да подхванат )всички подобни служби е нужно да бъдат уволнени
3
3
 
7
 
! Отговори
в Русия съм преди 2 години
за да бъдат подслушвани значи е имало защо . това се прави в цял свят . от какво се оплаквате ? щом съвеста ви е чиста от какво се страхувате ? защо не подслушват Пешо стругара ? ако въобще е истина че са подслушвани .
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се разпита Борисов, който лично е наредил подслушването.
1
6
 
2
 
! Отговори
СРС с радиация преди 2 години
Тези СРС-та ги използват за гаври с обикновени хора!В Перник на сектант Юлиян с 4-те фирми за пране му бяха поверили СРС апаратура да изтезава неудобни на Борисов и Гешев, и всичко това щото бил авер на Гешев! То вече и в ООН Женева знаят за тях!