ГЕРБ: От 20 години живеем в "Гномгейт", някой звънял ли е в Дубай, Белград?

От партията искат истината за подслушванията
Обновена: 22 май 2021 11:31 | 22 май 2021 10:47, Александър Попов
298
ГЕРБ: От 20 години живеем в "Гномгейт", някой звънял ли е в Дубай, Белград?
Снимка: БГНЕС

Службите са атакувани от президента Румен Радев и служебния вътрешен министър Бойко Рашков, защото разкриха руската шпионска мрежа. Темата за подслушването е част от започналата предизборна кампания и опит за тяхното овладяване. ГЕРБ настояват за разсекретяване на всички данни за подслушвания на политика, ако наистина има такива. Това заявиха на брифинг в централата на ГЕРБ Даниел Митов и Тома Биков, предаде репортер на БГНЕС.

„Румен Радев и Бойко Рашков не могат да простят на службите, че разкриха руската шпионска мрежа. Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране“, каза заместник-председателят на партията Даниел Митов на брифинг на ГЕРБ.

Още по темата

Той припомни, че наскоро службите ни за сигурност са били изслушани в НАТО във връзка с разкритата руска шпионска мрежа, за която са получили висока оценка от нашите евроатлантически партньори.

"След нощното интервю на служебния премиер разбрахме, че той бил научил от медиите, че били подслушвани политици. Той е министър-председател и е в състояние да научи какво е истината. Ние също искаме да знаем каква е истината. Атаката срещу службите очевидно е продиктувана от нещо друго. Ако е нарушен законът, тези които са го нарушили, трябва да понесат отговорност. Наскоро на службите им бе дадена най-висока оценка заради шпинския скандал с Русия. Очевидно президентът Радев и вътрешният министър Бойко Рашков не могат да простят на службите, че разбиха руската шпионска мрежа. Нашата оценка е, че атаките срещу службите са именно заради това", каза още той.

"За нас е важно да стане ясна истината. Има закон и за да бъде подслушван някой, трябва да има разрешение от съда. Ако няма, значи е незаконно. Това трябва да стане ясно и ако има виновни, да си понесат отговорността", допълни Митов.

Според него служебният кабинет се е превърнал в предизборен щаб на Радев. Той уточни, че е нормално да се сменят областни управители предизборно, но не и шефът на митниците, на ДНСК и други структури.

От партията призоваха всичко да бъде разсекретено и да стане ясна истината за подслушванията.

"Хвърлят някаква лъжа, която повтарят многократно и убеждават хората, че има нещо нередно. Искаме да излезе истината наяве. Но да не стане така, че преди това ще отидем на избори и после ще излезе, че няма нищо, както е ставало", обяви още Митов.

Тома Биков пък определи случващото се като активно мероприятие на двама милиционери.

"Преди всички избори Атанасов излиза и казва, че някой бил подслушван, а след като минат, всичко се забравя и нищо не се доказва. Убеден съм, че ще стане така. До тук чуваме само твърдения на двама милиционери от 97-а година. Има две цели - да изкара от батака Бойко Рашков, а втората - да дискредитират службите", каза Биков.

Той разкри още, че Бойко Рашков дори няма достъп до класифицирана информация, въпреки, че е вътрешен министър, което било тревожно. Стефан Янев обаче имал информация и затова било учудващо, че не разкрива истината, а говори с източник "една жена ми каза на пазара".

"Задавам въпроси - някой звънял ли е в Дубай, в Белград? Така ли е попаднал в СРС? От 20 години живеем в "Гномгейт", още от 2005 г. Оказа се и за Констинброд, че няма нищо вярно. Като минете през всички скандали, ще видите, че не са довели до нищо. В момента на власт са те и имат достъп до цялата информация. Защо не разкрият истината? Как Атанасов се обажда на единия ден, на другия ден Рашков не е сигурен, но вечерта казва, че били подслушвани, а после се отказва, че било от МВР, а било в ДАНС. Кое е истина от всичко?", попита Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
16
 
12
 
! Отговори
Вчера в този преди 2 години
Сайт имаше призиви за протест днес.Имаше ли изобщо протест,май и Стъки с лелките го нямаше.
157
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И някой с фар кара коолело.
156
2
 
0
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Началника се забавлява...
155
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кого Работи Служебното Правителство за ГЕРБ
154
7
 
1
 
! Отговори
Бай Брадър гледа преди 2 години
Не забравяйте , контактите и водомерите имат ушиА аз ви гледам небръснатите морди от предните камери на телефоните и паяжините на тавана от задните. Търтеи мързеливи.Да не скочите да чистите сега?Почивайте си.
153
11
 
1
 
! Отговори
Тартор дългоух преди 2 години
Кото не скача ,няма да го вземем за ченге.
152
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свърши се с ГЕРБ, единственото място където ще влязат е затвора. Хората може да обичат или да не обичат Русия, но българоубийците от ГЕРБ са мразени даже от бай Ставри. А иначе началникът на ДАНС е една елементарна калинка, която може само да се хили
151
21
 
24
 
! Отговори
ДАНС преди 2 години
Чест прави на двамата шефове на ДАНС и ДАР Димитър Георгиев и Атанас Атанасов, че въобще не се поддадоха на натиска нанРумен Радев. Първият път като отидоха в кинистерски съвет Радев погрешни беше сметнал, че те ще се умилкват и преговарят, затова високомерно е наредил на Стефан Янев да не ги приема и да ги унизи.Вторият път обаче извикани от Янев и двамата генерали са отказали категорично да подават оставки с мотива, че тогава ще бъдат изфабрикувана информация, че има СРС та за подслушвания.
150
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро цялото русофилско котило ще виси на въжетата... Осмърдяната пасмина на Ушатий ще бъде наказана, преврата няма да успее...
149
22
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, които бяха против Бойко викаха, че той бил диктатор. Но аз не знам Бойко да беше заплашвал някой журналист с уволнение, нито да е раздухвал шпионски скандали, които целят ликвидация на службите ни за сигурнист. Имайте предвид, че именно службите не допуснаха атентати в България по времето когато тук имаше мигранти. Вижте Западна Европа колко атентата имаше, кма и в момента.Затова такива като Атанас Атансов от ДБ и Бойко Рашков трябва да бъдат съдени за противодържавна дейност!
148
11
 
26
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Това жалко човече Атанасов вкара в интригата си цялата държава и трябва да понесе съдебна отговорност.
147
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОсъзнатАми много дръпна напред след като заплатите се повишиха три пъти а пенсиите два пъти.А тези дето са избягали бягат от 30 години. Сега пак ще бягат след като вие фалирате банките, виждам вече сте се прицелили в ББР.
146
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е далеч времето, когато за един виц ще вкарват в затвора. А Рашков е правил това при Станишев.
145
13
 
24
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Като гледам каква жлъч се изля след брифинга, оставам с впечатление, че действията на служебното правителствонанасят трайне вреди на собствените им хора!Истинските хора, не платените ***, са погнусени отявните лъжи и празни приказки, без доказателства!НЕ СЕ БОЙТЕ, вие нормалните, истинските хора на България!СЪДБАТА НИ Е В НАШИТЕ РЪЦЕ!ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО И С РАЗУМ на 11 ЮЛИ 2021 г.ДА СПРЕМ ЧЕРВЕНИЯ, ПУТИНОВСК ПРЕВРАТ!
144
16
 
25
 
! Отговори
ДАНС преди 2 години
Цялата работа е да се вдигне пушилка и да се дискредитират шефовете на службите за да има натиск и да подадат оставки. А оствките им са необходими за да се прикрият следите от шпионската дейност на Румен Радев в полза на Русия. Той на въпрси за руските шпиони не отговаря тъкмо по тази причина, понеже не знае какви точно данни има за него. Но знае, че има данни и унищожаването им минава през смяна на шефовете на ДАНС и ДАР.
143
14
 
12
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Аз имам имунитет и , никой не може да ме пипне .Сега правителството е мое и всички служби съдилища са мои.
142
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мараба, аскер!!То се подразбира, че са руски шпиони.
141
5
 
17
 
! Отговори
неподслушван преди 2 години
Когато Биков пита,а Митов отговаря-всичко става пределно ясно.
140
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев агента разгражда България
139
18
 
20
 
! Отговори
гост преди 2 години
Службите са герберастко турско сини от 2009-та насам и естествено в услуга на Буци, Шиши, Домус, Доги .... Кви глупости говори тоя.