Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април
22 май 2021 11:30, Александър Попов
398
Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април, заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Засегнати политици призоваха за съд и най-тежките наказания, ако това действително е така.

Скандалът с подслушването тръгна от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, който заяви, че около изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи.

Вчера прокуратурата съобщи, че започва проверка.

Рашков обясни, че е започнал проверка, защото го е оценил като предизборен ход, но са били дадени прекалено конкретни детайли, за да е само това.

Още по темата
"Проявих интерес, като се срещнах с хора, длъжностни лица, които имат такава информация и биха могли да изсветлят това нещо. Категорични са, че става дума за подслушване на политици от двете прилагащи СРС структури – ДАНС и ДА "Технически операции", посочи Рашков.

"ГЕРБ забравя, че тези държавни структури са на българската държава, те не са собственост на Бойко Борисов и не могат тези структури да се използват в полза на тесни политически цели. За голямо съжаление, тези структури са използвани по този начин дълъг период от време – през всичките мандати, с които те се гордеят и това използване за мен е изключително лош атестат за демократичната ни държава. Тези хора не се свенят от нищо, тези хора не се свенят от видеоклипове, в които ги показват как спят до милиони", добави той и предположи, че скандалът ще отекне и извън страната.

Рашков не разкри дали има подслушвани служители от МВР, допълни, че очаква да се извърши проверка от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
0
 
0
 
! Отговори
бивш радист преди 2 години
Обзалагам се,че подслушването в днешно време не е само държавно дело.Другото на което мога да се обзаложа е,че ако искаш да разберат,че си подслушвал,ще оставиш следи,ако ли не искаш никой няма и да разбере.Ако днес бях бандит никога не бих плащал на полицаите-далеч по евтино би било да разбера къде са в момнента и какво говорят!Техниката днес предоставя несравними възможности!
295
1
 
0
 
! Отговори
ЗСРС преди 2 години
Поредното внушение и манипулация. Жалко, че се прави от хора, които са заемали ръководни постове в МВР и Националното следствие. Всеки малко по-грамотен човек ще си отвори Закона за СРС и ще прочете, че технически експлоатацията на СРС се осъществява от ДАТО и ДАНС. ГДБОП и Вътрешна сигурност могат да бъдат заявители, но нямат техническа възможност да подслушват когото и да било. На следващо място това, че някой е политик означава, че е чист, като сълза ли? Точно обратното е!
294
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни комунисти клепат други комунисти. Който и да възседне управлението едно ще бъде със сигурност-комунистическа закалка като бате Боцко "антикомуниста".
293
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после Р-ун-дю си намери изтривалка в лицето на тоя от снимката. Сега чрез него може да оплюва и върши мръснишките си действия. Колко още време им трябва за да изфабрикуват някакви доказателства за подслушването. Хванаха се на въдицата на злобния гном и сега трябва по някакъв начин да се откачат.
292
1
 
1
 
! Отговори
ново преди 2 години
Рашков първи използва спецслужбите за мафиотски цели с ревизията на Мая Манолова в битката между кокошки и яйца.
291
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Националните предатели, трябва, да бъдат подслушвани.
290
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизмът се завърна, дс ченгета и феражките, направлявани от Москва, завзеха властта с преврат, платен от червената мутра Божков черепа.Нужна е, всинародна мобилизация, да ги изметем на изборите.
289
1
 
5
 
! Отговори
чоко преди 2 години
Няма отърване от тези ***.Винаги службите са работели за тези които са ги назначавали.Сега новите ще работят за Радев.После за този след него или новия премиер.Докато има такива анархизми в слижбите,винаги Русия ще се меси във вътрешните ни работи.За САЩ е ясно,член сме на НАТО иЕС.
288
2
 
9
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
За пръв път виждам руски шпиони да протестират че са подслушвани и следени. Те още живеят в СИВ и Варшавския договор , когато всичко зависи от генералния секретар на БКП и СССР .
287
1
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Едно си баба беловласа Комуноидка знае едно си бае.И то без нито едно зоказателства .А като подслъжбаха в Банкя министърпредседателя мълча кот женска вертикална цепка
286
3
 
10
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Докога у нас с тия интелектуално и морално немощни, белоглави политици! Реминисценция на политически безидейници - Рашков, Гечев, Манолова, Дончева, Зайкова, Стоилов, Цонев и колко още много подобни политически сенилници! Няма ли други наистина достойни хора?
285
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Новият премиер се информирал за подслушванията от медиите.По-голяма смешка не сме чували.Що така бе,г-н Рашков?Ако имате неоспорими доказателства за това,защо не информирате началника си та не губи времето в четене на вестници,ровене в интернет,слушане на радио и гледане на тв.Иначе,както каза един анализатор,единственото,което се разбра от интервюто на Янев пред Панорама,e че този човек не трябва да дава интервюта.Трагичен е-ни мисъл,ни изказ.
284
1
 
9
 
! Отговори
ТЪРПЕНИЕ! преди 2 години
Ако спец-службите са използвани за следене на руски шпиони, тези цели не са политически , а национални в защита на националната сигурност. Предстои време, в което това ще стане ясно.
283
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименне зная рашков какъв "комунизин" е, но вече разбрахме , че по времето на 11-годиното феодално робство ББ, бившият гл. прокурор и сегашният не са си губили времето, а са покорявали България и който се е осмелявал да се противопостави, са го вкарвали в ареста на СНС, където е изтърпявал каквито са измисляли "спецовете" физически и психически терор и са излизали оттам не хора, а "парцали". Все някой ще трябва да заплати за това!
282
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 априлМного по-интересно е да знаем кой е бил на отсрещната страна на телефонната линия когато е подслушван Стефан Янев. Да не се окаже че това са лица от ранга на Васил Божков и Цветан Василев?
281
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин министър Рашков, мен не ме интересува кой е използвал спецслужбите за политически цели, мен ме интересува кога ще оневините лицето Васил Божков за да може да поднови бизнеса си в България с лотарийни билетчета? Карайте по същество работата за това за което са ви поставили на тези постове а не да ми говорите за спецслужби.
280
2
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"За голямо съжаление, тези структури са използвани по този начин дълъг период от време през всичките мандати, с които те се гордеят и това използване за мен е изключително лош атестат за демократичната ни държава. Тези хора не се свенят от нищо, тези хора не се свенят от видеоклипове, в които ги показват как спят до милиони" === Е този *** говори за Бойко Борисов. Та не разбрах сега, Борисов сам себе си ли е следял или някой комунист като Рашков го е снимал как спи с милиони :)))
279
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васил Божков използва машите Радев и Рашков за криминални цели.
278
1
 
6
 
! Отговори
А ДОБРО УТРО!!!! преди 2 години
Къде спахте 32 години?! Че трябва да питате Борисов защо таке е ясно, ама до него наредете всеки един български премиер досега след 1989 години, без изключение. Като се каже, да се каже и б.
277
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Браво на зеления чорап,откъде изкопа тоя дърт милиционер комунист?