Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката

Възобновяване на отношенията с Русия приоритет на коалицията
23 май 2021 15:56, Елка Василева
439
Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката
Кадър: БНТ

Бившият министър-председател в периода 1995-97 г. Жан Виденов ще участва в изборите в рамките на коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република".

Коалицията се сформира по инициатива на движението “Лява алтернатива за България” на Иван Атанасов и според организаторите ѝ е съставена от леви и патриотични партии, съобщи БНТ.

Четири партии влизат в коалицията: „Социалистическа партия Български път“ с председател проф.  Ангел Димов;  „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков; „Възраждане на отечеството“ с председател Николай Малинов; „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар е Жан Виденов. Атанасов каза, че Жан Виденов е "архитектът на коалицията" и той ги е убедил, че трябва да са с русофилите.

Приоритетите на коалицията са да бъдат представители на левите избиратели в парламента, да се борят за справедливостта и нормализиране на обществено-икономическия живот.

Възобновяване на отношенията с Русия ще е сред водещите цели в политиката на новата лява коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", обяви председателят  ѝ Иван Атанасов при представянето на коалицията днес.

"Левицата е разгромена и не е представена в последното Народно събрание. Имаме шанс да разбием олигархията, която тормози България 30 г. Смятаме, че има заплаха за България, нейния остатъчен суверенитет. Нашата коалиция е съзнателно конструирана. Тя е патриотична и обединява комунисти, социалисти. Тя е приятелски анонс, че искаме да поддържаме приятелски отношения с Русия", каза още Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64"Всички знаем кой направи виденовата зима - coрoc, сащ, цру."Хайде де! Всички *** ДРУЖНО ни ОБРАХА - Сорос ли опразни житния резерв, пенсионния фонд и бюджета до шушка?
75
3
 
5
 
! Отговори
Тодор Славков преди 3 години
- Върнете ми държавата на дядо!
74
3
 
6
 
! Отговори
izh преди 3 години
Сладко нещо е плюскането на държавна ясла . И винаги върви с неограничената наглост. КОМУНИСТИ СЪР
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ 26.14%, ИТН 17.73%, БСП 15.02%НАРОДЪТ СИ САКА ГРОБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
72
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе народът си сака ГРОб бе!!!
71
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ще са автентичните социалисти , дано вземат властта и се построят отново заводи като едно време на благоденствие
70
9
 
6
 
! Отговори
absurd преди 3 години
Комунизъм никога е нямало,но му е време да дойде
69
10
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
комунизма се опитва да се върне . чиста и република с жан виденов звучи като дявол да чете библия . мили деца , сега попитайте родителите си , и бабите и дядовците си , какво е жан виденова зима .
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът все още си мисли, че има европейско развитие...
67
0
 
19
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 3 години
Да дадем път на младите начело с Жан и Ангел Димов! Ама едно нещо ме притеснява, преди седмица бай Жан рече, че е готов с оръжие в ръка да излезе на улицата и да защитава убежденията си. Фигуранта едва ли ще иска да изпусне властта а и не ще да чуе за република, пък била тя чиста и свята. Означава ли това, че ще има въоръжени сблъсъци по улиците със симпатизантите на зеления чорап?
66
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умни и честни хора има в редиците на всички политически партии, регистрирани у нас, трябва само да ги открием и подкрепим. До 68 Васил
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КольоКакво ще обръщаш? Нато и ЕС-Вавилон ти ги издърпаха от ръчичките. Вече няма и какво да обръщаш.
64
8
 
11
 
! Отговори
Веселина преди 3 години
Ако искате силно ляво се обединявайте, а не всеки да си прави коалиция. И аз съм за лявото, не мога да гледам гладни и просещи деца и хора, които ровят в кофите за ***. По времето на соца това го нямаше, бяхме бедни, но сити и облечени.
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаБелене за теб и подобните ти.
62
3
 
10
 
! Отговори
Кольо преди 3 години
- Обръщай в долари!
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече знаем. Знаем защо изкараха спящата клетка слави и сложиха машини тип Байдън за гласуването. Страх ги е ха-ха
60
6
 
10
 
! Отговори
Шоу мъст гоу он преди 3 години
Ще гласуваме за тоя на изборите, със Слави не се получи добре но нещо ми подсказва че при тоя ще има шоу.
59
16
 
26
 
! Отговори
Васил преди 3 години
Единствения политик, който нищо не открадна е Жан Виденов!
58
10
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Уволниха Жан като преподавател в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, огладня и реши отново да се занимава с политика. В интерес на истината той е много по стойностен и грамотен от всичките Корнелии, Маи, Татяни, Славита, Костя Копейкиновци и останалите подобни елементи. Народа ще клъвне, особено като чуе думата "ляв" и "чиста и свята република" и като нищо може да измести Манолова а дори и БСП. Но да събереш една сюрия червени милионери и да правиш лава политика е трудна робота
57
13
 
16
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Спестяванията за една нощ се стопиха заради седесарите, които безропотно изпълняваха заповедите на Запада всичко да бъде разрушено. И беше, свидетели сме на това.