Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката

Възобновяване на отношенията с Русия приоритет на коалицията
23 май 2021 15:56, Елка Василева
439
Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката
Кадър: БНТ

Бившият министър-председател в периода 1995-97 г. Жан Виденов ще участва в изборите в рамките на коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република".

Коалицията се сформира по инициатива на движението “Лява алтернатива за България” на Иван Атанасов и според организаторите ѝ е съставена от леви и патриотични партии, съобщи БНТ.

Четири партии влизат в коалицията: „Социалистическа партия Български път“ с председател проф.  Ангел Димов;  „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков; „Възраждане на отечеството“ с председател Николай Малинов; „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар е Жан Виденов. Атанасов каза, че Жан Виденов е "архитектът на коалицията" и той ги е убедил, че трябва да са с русофилите.

Приоритетите на коалицията са да бъдат представители на левите избиратели в парламента, да се борят за справедливостта и нормализиране на обществено-икономическия живот.

Възобновяване на отношенията с Русия ще е сред водещите цели в политиката на новата лява коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", обяви председателят  ѝ Иван Атанасов при представянето на коалицията днес.

"Левицата е разгромена и не е представена в последното Народно събрание. Имаме шанс да разбием олигархията, която тормози България 30 г. Смятаме, че има заплаха за България, нейния остатъчен суверенитет. Нашата коалиция е съзнателно конструирана. Тя е патриотична и обединява комунисти, социалисти. Тя е приятелски анонс, че искаме да поддържаме приятелски отношения с Русия", каза още Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
16
 
16
 
! Отговори
Off преди 2 години
Тоя мутант изплува от тинята на соца.
55
10
 
9
 
! Отговори
Като го гледам преди 2 години
Жанча и се сещам,че по негово време,най хубавото беше,че бяхме млади!Е и тогава някои бяха по равни и сега са около него!Ама времето е друго товаришчи !
54
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много комунисти изпълзяха от землянките и шумата!Кво ша ги праим!
53
13
 
16
 
! Отговори
истина преди 2 години
Народът държал в банки 80 милиарда.Ако другаря Виденов влезе в политиката и власта , след няколко месеца народа ще забрави че е имал пари.
52
10
 
17
 
! Отговори
MAYHEM преди 2 години
Само тоя липсваше... ;)
51
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Про..ст народ!Още има хора дето им се връзват!Историята се повтаря,ама кой да се учи!Новото поколение не чете!Поделата ще ги познаете!
50
7
 
14
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Ей тия ако спечелят и управляват, ще ви гледам сеира как ще станете всички милионери, а защо не и милиардери. Всеки пенсионер ще взема от 300 милиарда(ехааааа) пенсия нагоре, нооооо хляба ще е 3 милиарда!!! Ако се напънат малко може да изпреварят и зимбабвийската инфлация и да ви направят и трилионери. Готино, а? Ходиш си по улиците с джобове пълни с няколко стотин трилиона кинта и се чудиш какво да купиш, защото в магазините има едно голямо НИЩО!!!
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждали ли сте Клаус Шваб по жартиери на плажа? му-ахаха ...като булка, с дантелено чорапче на онази работа. Този ли ще ни прави рестарт? Този ненормалник и авера му coрoc? Да отваря Белене! Казах!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върви народе с мутрагени към Ада ти се пада!
47
10
 
11
 
! Отговори
до 26 - Виденов ден преди 2 години
ти гледай да не дойде Виденовата зима че тогава няма да ти е до смях ама никак
46
12
 
5
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Лява резба, ляв тирбушон, лява партия, лява алтернатива, аре у лево.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин забрани всички НПО-та
44
7
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
успех на гн виденов ние старите знаем какво се случи и кои какво направижан е единственият които си излезе гол и бос от политиката
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омръзна ли ви да сте колкония на САЩ и Германия? Сега имате шанс. Истанбулската конвенция и либералните педофили чукат на вратата ви, вие избирате. Оставете и Жан да се провали и ще го баряте лигав.
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 49Цирк е да гласуваш за слави - спящата либерална клетка
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирк!
40
9
 
20
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Настъплението на руската пета колона е осезателно. Жан Виденов явно е забравил, че Рем Вяхирев, тогавашният шеф на Газпром и руснаците го свалиха от власт. Но паметта на руските роби е къса!
39
5
 
11
 
! Отговори
Генерал ДОБРИ ДЖУРОВ преди 2 години
Николай Малинов избяга от Волен Сидеров..Не пожела да е муле на Атака..А Жан Виденов е ИЗКЛЧИТЕЛНО УМЕН И ПОДГОТВЕН...Боико Борисов причлича на седмокласник-училищен рекетьор сравнен с ВИДЕНОВ....ТОЙ НЯМА ВИНА ЗА ОНЕЗИ НЕЩА 96-97год. ..ТАМ СОБСТВЕНИТЕ МУ ДРУЖКИ ОТ БСП, РЕШИХА ДА КЕШИРАТ ПРЕХОДА, ЗАЕДНО С ИВАН КОСТВО....БСП Е ПОСМЕШИЩЕ,,БСП Е НАЙ-ДЯСНАТА , БАНДИТСКА И ЛЪЖЛИВА ПСЕВДО-ПАРТИЯ (БАНДА).....ДАНО БСП ДА УМРЕ. ЖЕЛАЯ ГО ИЗСКРЕННО И ЛИЧНО .
38
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва Виденов ден! Това е лозунга на Жан. Хаха. Жан е пич. Той е единственият политик отказал среща със Сорос и после Сорос му направи на турски се казва Курт капан. :) Сготвиха го на времето. Сега Жан търси реванш.
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на комунистите!Това ли измислиха!