Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката

Възобновяване на отношенията с Русия приоритет на коалицията
23 май 2021 15:56, Елка Василева
439
Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката
Кадър: БНТ

Бившият министър-председател в периода 1995-97 г. Жан Виденов ще участва в изборите в рамките на коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република".

Коалицията се сформира по инициатива на движението “Лява алтернатива за България” на Иван Атанасов и според организаторите ѝ е съставена от леви и патриотични партии, съобщи БНТ.

Четири партии влизат в коалицията: „Социалистическа партия Български път“ с председател проф.  Ангел Димов;  „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков; „Възраждане на отечеството“ с председател Николай Малинов; „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар е Жан Виденов. Атанасов каза, че Жан Виденов е "архитектът на коалицията" и той ги е убедил, че трябва да са с русофилите.

Приоритетите на коалицията са да бъдат представители на левите избиратели в парламента, да се борят за справедливостта и нормализиране на обществено-икономическия живот.

Възобновяване на отношенията с Русия ще е сред водещите цели в политиката на новата лява коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", обяви председателят  ѝ Иван Атанасов при представянето на коалицията днес.

"Левицата е разгромена и не е представена в последното Народно събрание. Имаме шанс да разбием олигархията, която тормози България 30 г. Смятаме, че има заплаха за България, нейния остатъчен суверенитет. Нашата коалиция е съзнателно конструирана. Тя е патриотична и обединява комунисти, социалисти. Тя е приятелски анонс, че искаме да поддържаме приятелски отношения с Русия", каза още Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Притеснително е самото навлизане на Виденов в политическия живот. Появява се Виденов и хората започват да очакват и Виденовата зима... Особено ако това правителство продължи да управлява и след изборите...
235
6
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Лично на НЕГО бих му дал първоначален кредит на доверие, НО помнейки как неговата честност и праволинейност му изиграха лоша шега, когато отпети лъжци и лицемери от обкръжението му успяха да саботират вектора на неговата политика... Много ще внимавам с кВи михлюзи ще се събере този път и дали е дорасъл да се справи с потенциялните "сиви кардинали", които със сигурност ДРУГАРСКОТО му обкръжение ще се опита да му нахлузи.ще видим дали си е взел поуки и е израсъл като личност...
234
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на Нинова е прозрачна,пуска Виденов като примамка защото знае мнението на българите и очаква да обере лошия вот но не е познала и този път ще става по зле другарко корни
233
6
 
12
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Уважаеми сънародници,бъдете бдителни. На тези избори избор никакъв не ще има. 99 процента от претендентите за Народно събрание са русофили,колкото и народът ни да не е русофилски. "Възраждане","Възраждане на отечеството",БСП, АБВ,"Изправи се...", Има такъв народ" и левите на Жан Виденов са статисти до един на Путин. Няма нерусофилски партии за Народно Събрание. Следователно се готви нхахлуване на фашиста Путин в Царство България. Това е абсолютно заграбване на политическото ни пространство.
232
3
 
3
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
До КойчоКойчо, батко, за съжаление сега си стар и още по-глупав.
231
11
 
5
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Куманоиди и комунисти има само в куххите ви чутури.Таквоз няма от 30 години ве аканкоулуу..сега са саде демократи !
230
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кумуноидните маргинали все Сорос им е виновен.
229
6
 
7
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Има само едно по страшно от Червена бабичка,това е Синята бабичка!!!...
228
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сорос ли източи банките бе, или го направиха българскиде ДС-бизнесмени под безучастния поглед на държавната власт? Аз на Сорос въбще не съм му фен, но тогава не той доведе държавата до фалит.
227
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виденов няма да успее да изтърбуши България още веднъж, но Фигуранта ще успее. Каква криза ни чака, не ми се мисли. Добре че Бойко глобализира България, ще приемем и еврото и ще сме спокойни. Някои от нас няма да усетят никаква криза, но държавните служители и други баллъци разчитащи на държавата ще го духат.
226
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Борисов спестяванията в банките достигнаха 45 милиарда евро. Минималната заплатата 320Е - двойна на Русия. Та друго си е текезесарче.
225
1
 
2
 
! Отговори
До249 преди 2 години
Виж ся,от каменни чутури ми е дошло до надхоя,нямам кво да ти обяснявам.На каменна чутура,не се обяснява. ..
224
6
 
5
 
! Отговори
До239 преди 2 години
Абе друго си е честната и умна мутра Борисов,нали?
223
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Койчо Всъщност целта на Жан и на руските му господари беше да се направи всичко в България колкото може по-евтино, та да се изкупи от руснаците на безценица, че и да сме им благодарни. Та Жан е отказал среща на Сорос, защото същото вече е било обещано на руснаците.Венецуела е така - 2$ заплата, руснаците и китайците са изкупили всичко само с лихвите от предишните заеми.Това е била целта и за България.
222
1
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Виденов,лъжеш ! С корнелия Нинова и Николай Малинов сте повече от всякога заедно. Целта Ви е да превземете Парламента с една кървава банда от национални предатели и евреи русофили. Ще се представите отделно на изборите,защото така хващате абсолютно мнозинство. Мнозинство фалшиво обаче, защото разчитате на фалшификации с машинния вот. Подгответе се за зловещ народен бой. Вие сте и истинските б ок луци,които свалиха бай Тодор .
221
1
 
4
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Обаче краварите ква шапка му скроиха на Жан 97 год...ние я изстрадахме де.Ама колко простии и наивни сме биле...уджазЪ
220
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан нареждаше на Централната Банка да печата левове на поразия после Сорос бил виновен и други някои. Ухуххухухуухухухух. Колко калпава опорка.
219
2
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
236-237Питайте ДрагаЛъвският мангг ал с лл и лавите джуки. Той си знае, къде БЕ заровено кучето.В това Виденов няма вина. Вината му, която помня, бе че имаше доверие в някои от ДРУГАРИТЕ, които го предадоха и пряко работиха за мутрата Сорош и цветната му революцийка...
218
2
 
6
 
! Отговори
Жан Виден Офф преди 2 години
Другари! Отново ще направя минималната заплата 50 хил. лева. Да сме живи и здрави, на нас долари не ни трябват.
217
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КойчоКак ще откаже нещо, което никой не е искал?Това са някакви ваши социалистически измислици.Никой нищо не е искал от България, освен да си плаща дължимите заеми.Бил отказал на Сорос.А раздаде България на Баневци и Арабаджиевци.