Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката

Възобновяване на отношенията с Русия приоритет на коалицията
23 май 2021 15:56, Елка Василева
439
Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката
Кадър: БНТ

Бившият министър-председател в периода 1995-97 г. Жан Виденов ще участва в изборите в рамките на коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република".

Коалицията се сформира по инициатива на движението “Лява алтернатива за България” на Иван Атанасов и според организаторите ѝ е съставена от леви и патриотични партии, съобщи БНТ.

Четири партии влизат в коалицията: „Социалистическа партия Български път“ с председател проф.  Ангел Димов;  „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков; „Възраждане на отечеството“ с председател Николай Малинов; „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар е Жан Виденов. Атанасов каза, че Жан Виденов е "архитектът на коалицията" и той ги е убедил, че трябва да са с русофилите.

Приоритетите на коалицията са да бъдат представители на левите избиратели в парламента, да се борят за справедливостта и нормализиране на обществено-икономическия живот.

Възобновяване на отношенията с Русия ще е сред водещите цели в политиката на новата лява коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", обяви председателят  ѝ Иван Атанасов при представянето на коалицията днес.

"Левицата е разгромена и не е представена в последното Народно събрание. Имаме шанс да разбием олигархията, която тормози България 30 г. Смятаме, че има заплаха за България, нейния остатъчен суверенитет. Нашата коалиция е съзнателно конструирана. Тя е патриотична и обединява комунисти, социалисти. Тя е приятелски анонс, че искаме да поддържаме приятелски отношения с Русия", каза още Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В докладните на ПГУ е отбелязяно, че ЕКОНОМОВ толкова се е вживял в ролята си на сътрудник свързан с ДС, че се държал предизвикаателно и надменно със съседите си, като дори ги заплашвал с изпращане в Белене или разправа с МВР. ПГУ се намесва, за да потули тези скандали.
255
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на вербовъчната беседа, на въпрос на ОР дали е готов да сътрудничи на ДС Гечев веднага отговоря: Сътрудничеството с нашите органи е дълг на всеки гражданин и че той е съгласен да съдейства, стига това да е по неговите възможности.Това е записал ОР на ПГУ ДС в докладната си за проведената вербовка. Псевдонимът на Гечев е ЕКОНОМОВ.
254
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте Гечев и Виденов и помнете 10 януари 1997 година.
253
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във всяка друга държава, че дори и в Мианмар, професор Румен Гечев трябваше тези дни да излиза от затвора заради безпрецедентната икономическа криза, до която доведе България в периода 1995-1997 г. Но тук професор Румен Гечев е професор, депутат, беше водач на листата на БСП в Плевен за евроизборите, сега и за парламентарните.
252
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 284 Ама ти голям икономист се извъди. При пазарна икономика се гладувало а при централно планирана икономика мед вали от небето така ли ? Аз бях във военно училище 1997 и ти казвам , че нямаше какво да ядем. Не ни се осигуряваше вечеря , защото нямаше вече ресурс. Нарочно вечер ни гонеха от училището( всички в отпуска ) за да не ни хранят. И къде да отидеш , нямаш пари ,инфлация, хляб нямаше в магазините . Никога няма да простя на БСП какво направи тогава, нито на мекерето Костов .
251
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега 1 usd 1600 лв и цените са няколко пъти по-високи от Виденов. Гечев се опита да спаси бг икономика но го свалиха от САЩ за да сложат Костов и вкарат ГМО.
250
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 281При пазарна икономика няма пари за всички и може да гладуваш. Много хора остават бедни или трябва да напуснат страната както сега няма 2-3 милиона и други 3 милиона са под линия на бедност..
249
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 280 , Колко да отслабна , като Виденов ли , мисловно най вече . Айде махайте ги тия новите *** се вече лица , сърбахме им некадърната попара. И Румен Гечев и той , дето фалира цялата икономика на Бг тогава , 1 usd стана 3000 лв, най - големия капацитет на БСП. Нещастна партия , некадърници на куб.
248
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ще направи $ 35001 долар сега е 1700 луканови лева, но няма свободен пазар а курса се държи изкуствен с рекорден вънпен дълг. Нови 30 милиарда евро дълг ще са по плана на ЕС.
247
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пендо Германия е турска вече и се ислямизира. Виденов е свестен, но Янков е бивш бесепар и е гаден.
246
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз съм тежал 68кл три пъти, 15г, след операция и при Виденов. Бях студент , нямаше какво да вечерям цяла зима, неможех да заспя от глад. В столовата само закуска и обяд, боб и кисело зеле, заключваха хляба по 4 дена, да се втвърди и тогава го даваха. Накрая заключваха и твърдия хляб. Крадял съм единствено при Виденов, твърд сух хляб, стигаше за няколко дена да заспя вечер и после пак същото. Заплатата на баща ми беше станала 15 долара. Аз това никога няма да го забравя, никога няма да простя.
245
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 270 Терминал 2Разбира се , че ще се върнеш в Норвегия нали там те чака мъжът ти от Сенегал
244
4
 
9
 
! Отговори
пендо преди 2 години
Винаги с Германия, никога против Русия!
243
4
 
11
 
! Отговори
Терминал 2 преди 2 години
Аз пък отново се връщам в Норвегия .... като гледам Пулев , Славчо , ся и тоя .... тежко на сънардониците ми :(
242
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червената армия се завръща! Да бяга кой където може-след изборите на 11-ти който не е червен и не е избягал ще живее на Белене.Остров Белене по точно казано.
241
8
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Това е пълна подигравка с БЪЛГАРИЯ!!!
240
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тринидад Хименес, левичарите сте толкова каплави, че дори Того може да спретне превратче на смешните ви кумуноидни управленци.
239
8
 
13
 
! Отговори
Тринидад Хименес преди 2 години
Сащ ни направиха едно превратче 97 година,тип Южна Америка.
238
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта и партиите в момента са толкова куххи, че хората си мечтаят за Царство България и дори мумиии като Жан Виденов напират в политиката. Краха е тотален. Верно е, че Бойко няма алтернатива.
237
0
 
7
 
! Отговори
До258 преди 2 години
Парите ти дедо заминаха в чужбина ,и ся се връщата като иностранни инвестиции..ако искаш да видиш де са *** по златните да си ги видиш