Дончева: Няма широка лява коалиция

"Движение 21" остава в коалицията "Изправи се! Мутри вън!"
23 май 2021 14:51, Елка Василева
89
Дончева: Няма широка лява коалиция
Снимка: архив, БГНЕС

Мая Манолова обяви, че е подписала коалиционно и политическо споразумение за общо явяване на изборите на 11 юли с "Отровното трио", "Движение 21" на Татяна Дончева, движение "България на гражданите" и ЕНП.

По думите й листите ще се формират 70 процента гражданско участие и 30 процента участие на партийни кандидати. Тя посочи, че на предишните избори, през април, съотношението е било 90 на 10.

"Оставаме в същия формат. Това е печеливш отбор, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на гражданите. Препотвърдихме и нашите приоритети - окончателно разграждане на мафиотския корупционен модел, възстановяване на демокрацията, справедливостта и върховенството на правото, повишаване на доходите на българските граждани, свободна конкуренция за бизнеса, преизчисляване на пенсиите чиста и зелена България", каза Манолова.

Още по темата

"Очевидно доверието към "Изправи се! Мутри вън" расте, доказват го и социологическите сондажи и това е причината за халосните патрони върху формацията от страна на различни субекти", каза още тя.

"Аз не мисля, че има целенасочени действия някой да разбива която и да било формация. Това е конкуренция. Във всеки спор и в избори такава конкуренция съществува. Ние не можем да препятстваме другите политически субекти. Преговорите са водени коректно, информирани са всички, които трябва за тях, и решението, което е взето, окончателно отговаря на този етап на това което според мен е необходимо", каза Татяна Дончева.

"Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция точно във вида, в който тя беше и на предишните избори. Всички споразумения, които допълнително се подписват с БСП, са договори и споразумения за взаимодействие. Те не правят никого нито коалиционен партньор, нито участник в изборите, нито от това произтичат обстоятелства, които избирателният кодекс дава", каза още Дончева.

"Широката коалиция, която беше промотирана, се разбира, когато 400 000 гласа се върнат обратно в листата на "Позитано 20". Това е широчина, всичко друго са лъжи и лозунги. Основата на нашата колекция с две граждански сдружения, два кръга от граждани и партии, които подкрепят този вид кауза и правене на политика. Това е основата, на която сме стъпили и това е много здрава основа. Защото, в края на краищата, именно гражданите са тези, които решават. Те са тези, които поискаха промяната и миналата година", каза Арман Бабикян, цитиран от БТА.

 


89
Още от Политика
Василев: Огромни касови наличности по фирмите вероятно захранват корупцията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предпочитам да гледам Жипката, отколкото тия две същества.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Политически Брак в смисъл излишен матрал грешка няма
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ако към тези двете се присъедини и Елена Й ше се получи тригавата ламя
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Яхнаха метлите и излетяха изглежда са от орловото ято
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредните Прекарани от Нинова БСП - кой им дърпа Конците на тези две кукли
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След налудничавите акции на селянката от Крушовица единственото, което могат да направят колегите й, е да се обадят на психиатрите да я вземат и отведат в дом за успокояване на тихи луди...
53
0
 
4
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 3 седмици
ДА ВЗЕМЕШ ЕДНАТА ДА Я БЛЪСКАШ В ДРУГАТА МАХЛЕНСКИ КЛЮКАРКИ
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Фактите са че президента Радев и министър председателят Янев са подслушвани по време на получаване на инструкции от оперативно разработваното лице Васил Божков, което за тях е недопустимо но от гледна точка на закона е напълно законно.
51
0
 
9
 
! Отговори
гост преди 3 седмици
Гърне и похлупак. Поправката "Ванко едно и две" за сводничество и търговия с бели робини си намерила за похлупак сестра Галева .
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези двете си гласуваха по 10 бонки заплатки и хайде на бюрото.
49
7
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 седмици
Мая, премиер на БГ!
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво мая вече майките не ги убива системата браво
47
0
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 седмици
Г-жа Лъжа пак се ос ра............ха,ха,хаааааааааааааааСМЕХ!
46
0
 
10
 
! Отговори
ПФУ преди 3 седмици
ДА СИ СТОЯТ ПРИ КОВЧЕЗИТЕ И ЧУВАЛИТЕ МАРШ ОТ Н С
45
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
До анонимен..Брей,"благодаря"!..Много добре знам какво е "ЕНП"!..Въпроса ми беше риторичен и с известен НАМЕК,но ти явно си прибързал..Но както и да е!..Що се отнася до "злобата и жлъча",колкото пъти съм гледал Дончева ../а те не са много/,единственото,което съм виждал в думите й е СПОКОЙНАТА ЛОГИКА!...За Мая не бих написал това,за това и започнах с едно уточнение,което май си прескочил,или не си разбрал..
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези две кокони в следващият парламент няма да влезнат .
43
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
До ПроСоТо ЕНП е Европейската народна партия,членове на коята са ГЕРБ и ДБ.Иначе вие май сте мазохист-да харесваш говоренето на Мутрите,особено на Таня и Мая-стари БСПарски пушки,трябва да си малко като тях.Нищо ново и смислено,само жлъч и злоба.
42
7
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
До Анонимен38..Да,не се прави така политика!...Прави се,като КОЗИРУВАШ,НАВЕЖДАШ се и целуваш чизмите на.."ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ"...(справка:-"Размислите на една Тиква"..)
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Проблема е Твой и двете са яхнали метлите и вършеят балъци
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радерв сега турси отговорност от МВР защо са защитавали държавата токов нещо в Унгария Плоша Чехия никога няма да търпят