Дончева: Няма широка лява коалиция

"Движение 21" остава в коалицията "Изправи се! Мутри вън!"
23 май 2021 14:51, Елка Василева
89
Дончева: Няма широка лява коалиция
Снимка: архив, БГНЕС

Мая Манолова обяви, че е подписала коалиционно и политическо споразумение за общо явяване на изборите на 11 юли с "Отровното трио", "Движение 21" на Татяна Дончева, движение "България на гражданите" и ЕНП.

По думите й листите ще се формират 70 процента гражданско участие и 30 процента участие на партийни кандидати. Тя посочи, че на предишните избори, през април, съотношението е било 90 на 10.

"Оставаме в същия формат. Това е печеливш отбор, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на гражданите. Препотвърдихме и нашите приоритети - окончателно разграждане на мафиотския корупционен модел, възстановяване на демокрацията, справедливостта и върховенството на правото, повишаване на доходите на българските граждани, свободна конкуренция за бизнеса, преизчисляване на пенсиите чиста и зелена България", каза Манолова.

Още по темата

"Очевидно доверието към "Изправи се! Мутри вън" расте, доказват го и социологическите сондажи и това е причината за халосните патрони върху формацията от страна на различни субекти", каза още тя.

"Аз не мисля, че има целенасочени действия някой да разбива която и да било формация. Това е конкуренция. Във всеки спор и в избори такава конкуренция съществува. Ние не можем да препятстваме другите политически субекти. Преговорите са водени коректно, информирани са всички, които трябва за тях, и решението, което е взето, окончателно отговаря на този етап на това което според мен е необходимо", каза Татяна Дончева.

"Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция точно във вида, в който тя беше и на предишните избори. Всички споразумения, които допълнително се подписват с БСП, са договори и споразумения за взаимодействие. Те не правят никого нито коалиционен партньор, нито участник в изборите, нито от това произтичат обстоятелства, които избирателният кодекс дава", каза още Дончева.

"Широката коалиция, която беше промотирана, се разбира, когато 400 000 гласа се върнат обратно в листата на "Позитано 20". Това е широчина, всичко друго са лъжи и лозунги. Основата на нашата колекция с две граждански сдружения, два кръга от граждани и партии, които подкрепят този вид кауза и правене на политика. Това е основата, на която сме стъпили и това е много здрава основа. Защото, в края на краищата, именно гражданите са тези, които решават. Те са тези, които поискаха промяната и миналата година", каза Арман Бабикян, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Мая е емоционална и припряна..Което не е чак толкова лошо...Госпожа Дончева,от друга страна,е изключително уравновесена и логична..Аз избягвам да слушам бръщолевенията на "политиците",но заговори ли г-жа Дончева,ставам целия "на слух"..И то с удоволствие!..Аз самия се лаская от мисълта че съм логичен и последователен,което и виждам и в г-жа Дончева...На предните избори тези ги прескочих,но на следващите ще се позамисля дали да го повторя..Само не разбрах какво означава "...и ЕНП"..(.герп?!)
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Полша Унгария Чехия такива никога няма да видят парламент BG изберателя трябва да знае че с вдигнат юмрук мерене на домати и краставици политика не се прави
36
2
 
1
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 2 години
Има две категории, в които влизам. Аз съм Монархист,не само защото почитам изконният Български Цар Симеон Втори, а и защото сам аз нося кръв от Българските Вокили. Не съм единственният. Уви, след полуОсвобождението руснаците заграбват архиви...църковни наши архиви. Руснаците заграбват архиви и при окупацията а България около 09.09.1944 г Другото,което съм е ЕТНО-КОМУНИСТ. Мразя Маркс,Ленин,Хитлер,Сталин и Тито. Обичам дядо Благоев и Тодор Живков. Уви, в България повечето левичари са русофили.
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно, шефът от Дубай, е скръцнал със зъби и е заповядал на "блудната дъщеря" Дончева, да се завърне в отредена й ***.
34
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН, Мутри вън, отровното трио не са партии, а протестни агитка, сбирщина, които, освен да крещят, да отправят обиди, и клевети към бившите управляващи, друго не знаят. Безидейни-без партийна платформа, безпринципни, некадърни, опасни за сигурността на държавата.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е кой бяга от парите на Божков нали Дончева
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия двете бяха мутренски по---длоги винаги. Дончева на Мултигруп, Манолова на Божков. И сега двечките скандалжийки в партия "Мутри вън" Да се смееш ли да плачеш ли. Ама ко от туй.
31
14
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Добре, че Изправи се. Мутри вън влязоха в парламента, че без тях никога нямаше да разберем как бизнеса се е сраснал с Винету, как за да ти мине стоката през границата, първо трябва да звъннеш на Винету и как от един подарени на държавата фурми може да излезеш на печалба. Интересно беше да научим и ако Винету те покани на рождения си ден, какъв подарък трябва да приготвиш.
30
0
 
8
 
! Отговори
@ преди 2 години
Дончева каза: "Оставаме..."Това означава следното: Тя се е опитала да изнуди Мая Манолова и ко. чрез преговори-постановка с Корнелия.Явно изнудването е успяло, и Дончева е получила това, което е поискала. Както разбираме, вече квотите са 70:30...
29
0
 
13
 
! Отговори
Дяволът преди 2 години
- Снимка на щерките ми - гордостта на тате! А Капон и Нинова са на друга снимка.
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изклатиха Дончева, защото прояви алчност за постове. Върнаха тази провинциална пръчка обратно, откъдето е излязла.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
има поговорка''ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА''
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
надявам се и вас да ви няма
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези двете и Ива Митева въртят казана с кашата а Тошко подържа огъня, такива политици всеки би искал да има
24
3
 
12
 
! Отговори
Сексолог преди 2 години
Тия баби ще оправят българина!
23
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нинова прекара лошо Манолова! Накара я да се бори за кмет на София и да си остави хубавата работа! Сега Мая се бъхти, за да влезе пак в парламента!
22
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
А на снимката две изправени мутри, плямпат ли плямпат!
21
2
 
17
 
! Отговори
моч преди 2 години
И в най-прогнилия бар дак може да открием много повече морал , чест , почтеност и хигиена отколкото тия двете заедно и по отделно носят в себе си , още по-малко са в състояние да предложат или осъществят.....
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези двете са за партията на безработните
19
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само БСП ние сме повече