Дончева: Няма широка лява коалиция

"Движение 21" остава в коалицията "Изправи се! Мутри вън!"
23 май 2021 14:51, Елка Василева
89
Дончева: Няма широка лява коалиция
Снимка: архив, БГНЕС

Мая Манолова обяви, че е подписала коалиционно и политическо споразумение за общо явяване на изборите на 11 юли с "Отровното трио", "Движение 21" на Татяна Дончева, движение "България на гражданите" и ЕНП.

По думите й листите ще се формират 70 процента гражданско участие и 30 процента участие на партийни кандидати. Тя посочи, че на предишните избори, през април, съотношението е било 90 на 10.

"Оставаме в същия формат. Това е печеливш отбор, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на гражданите. Препотвърдихме и нашите приоритети - окончателно разграждане на мафиотския корупционен модел, възстановяване на демокрацията, справедливостта и върховенството на правото, повишаване на доходите на българските граждани, свободна конкуренция за бизнеса, преизчисляване на пенсиите чиста и зелена България", каза Манолова.

Още по темата

"Очевидно доверието към "Изправи се! Мутри вън" расте, доказват го и социологическите сондажи и това е причината за халосните патрони върху формацията от страна на различни субекти", каза още тя.

"Аз не мисля, че има целенасочени действия някой да разбива която и да било формация. Това е конкуренция. Във всеки спор и в избори такава конкуренция съществува. Ние не можем да препятстваме другите политически субекти. Преговорите са водени коректно, информирани са всички, които трябва за тях, и решението, което е взето, окончателно отговаря на този етап на това което според мен е необходимо", каза Татяна Дончева.

"Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция точно във вида, в който тя беше и на предишните избори. Всички споразумения, които допълнително се подписват с БСП, са договори и споразумения за взаимодействие. Те не правят никого нито коалиционен партньор, нито участник в изборите, нито от това произтичат обстоятелства, които избирателният кодекс дава", каза още Дончева.

"Широката коалиция, която беше промотирана, се разбира, когато 400 000 гласа се върнат обратно в листата на "Позитано 20". Това е широчина, всичко друго са лъжи и лозунги. Основата на нашата колекция с две граждански сдружения, два кръга от граждани и партии, които подкрепят този вид кауза и правене на политика. Това е основата, на която сме стъпили и това е много здрава основа. Защото, в края на краищата, именно гражданите са тези, които решават. Те са тези, които поискаха промяната и миналата година", каза Арман Бабикян, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова ги прекара и двете вече им дръпна изберателите и сега си остават само Мутрите
17
1
 
9
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 2 години
Няма ляво-няма дясно - Старите муцуни, които са участвали в управлението на България последните 31 години - вън от властта ! А всички агенти на Държавна сигурност, които работят като прокурори, съдии, директори на БНБ в АЕЦ козлодуй, ректори на Висши училища - ама всичките вън от държавната власт - никакъв достъп до финансова, политическа или каквато и да било форма на местна и държавна власт! Запориране на всичките им сметки и в затвора за държавна измяна.ИНАЧЕ СКОРО БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ
16
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Споко. БСП като наближи 4% - ще има...
15
17
 
5
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Тези жени май имат по големи топки от много мъже. Дръжте здраво, колкото повече лаят по вас по-добре.
14
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с или без Дончева, сестра Галева е аут от следващото НС.
13
1
 
4
 
! Отговори
Жан преди 2 години
Има, ни вие не сте леви!
12
2
 
12
 
! Отговори
хареса ми:: преди 2 години
Манолова-не съм канена от Нинова в нейната коалиция,аз също не съм я канила в моята.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха,хааах, нали имаше,какво стана, щом Дончева отиде в БСП, широката лява коалиция се появи, но щом се затъркаля обратно при Мая, няма такава. Тука има, тука няма. *** ми, дойди ми.Кой ли ще ви повярва вече?
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в България левите са богати
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най - лесно е да излъже електората си, ала много е трудно да заслужиш неговото доверие. Политиците станахте по-богати, но не промените хала на бедните, а ги направихте дори и по-бедни. Няма вече твърде доверчиви, за да ви повярват. Времето коригира доверчивостта и наивността на много хора.
8
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От това губите само Вие, г-жо Дончева
7
13
 
18
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Широка лява коалиция има , просто Дончева не е вече лява!От както ходи на сборището на ГЕРБ и се разцелува с Бойко Борисав и хареса как живеят богатите!
6
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Движение 21" състоящо се от дончева, котката и празната и спалня ... много вожд, малко индианец
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончева е дясна "Ванко 1" и "Божков 1" коалиция.
4
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това на снимката , ако е промяната по добре да закриваме България .Бог да ни е на помощ.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 Неща мога да гледам до захлас:1. Как огън гори2. Как вода тече3. Как жени правят коалиция.
2
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези двете ли са "новите" лица бе.... Оооооох, клета майка България!!!
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Женски разправии. Оставихме лявото на жените, а дясното на мъжете. Откровено тантрическа вама-шастра...